Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan

20-04-2012, 09:27

pytanie do posiadaczy OBITUARY - FROZEN IN TIME
ile stron liczy książeczka i jaki jest matrix cede?
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

20-04-2012, 11:12

Booklet - 8 stron, oczywiście bez tekstów.
Matrix - manufactured by optimal media production A527308-01 ifpi L573
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

21-04-2012, 22:31

To normalne, że na dwóch egzemplarzach pierwszego wydania płyty, matrix nie jest dokładnie w tym samym miejscu ? Pierwszy raz coś takiego zauważyłem.

http://s.dsimg.com/image/R-464893-1276293453.jpeg
http://www.copertinedvd.net/audio/E/Ent ... -%20CD.jpg
Obscureband
zaczyna szaleć

22-04-2012, 01:09

Marduk na cd w stosunku do matrixa chyba wychodzi przez przypadek? Mnie bardziej ciekawi, że sam marduk na cd jest na obu fotach inaczej rozmieszczony. Na fotach widać, że na jednym jest wyżej, na drugim niżej, jakby się sitodruk przesunął, czy jak to jest robione? Poza tym na jednym jest wydziurowane I:0? Nie wiem co to za oznaczenie, ale na wielu dyskach podobne się pojawia. Jutro sprawdzę jak jest na moim. Mam nadzieję, że to kolejne zboczenie o innym umiejscowieniu marduku na każdym cd mnie nie tyknie? Jeśli tak będzie to zamieniam całą kolekcję cd/dvd na mp3 mono 8kb/sek, czy jak to gówno się zwie. Nie mam już kurwa zamiaru wypierdalać rubli na każdy egzemplarz każdej płyty. To trzeba być popierdolonym na rzęsach z możliwością przerzutów na plazmatyczne obscurne zapalenie zwieracza łokciowego w okolicach odbytu analnego spoconych dłoni węża.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

22-04-2012, 06:39

Obscureband pisze: Poza tym na jednym jest wydziurowane I:0?
To jest I:8. i ta wersja to jest jakiś dotłok bo posiada ifpi:-) Twój Left Hand Path będzie miał na pewno co innego wydziurowane:-) A tu Nasz ulubiony Sentenced niby kupiony w 1992 roku:

http://www.ebay.pl/itm/110853833433
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-04-2012, 09:07

Obscureband pisze:Mam nadzieję, że to kolejne zboczenie o innym umiejscowieniu marduku na każdym cd mnie nie tyknie? Jeśli tak będzie to zamieniam całą kolekcję cd/dvd na mp3 mono 8kb/sek, czy jak to gówno się zwie. Nie mam już kurwa zamiaru wypierdalać rubli na każdy egzemplarz każdej płyty. To trzeba być popierdolonym na rzęsach z możliwością przerzutów na plazmatyczne obscurne zapalenie zwieracza łokciowego w okolicach odbytu analnego spoconych dłoni węża.
Nie, nie... dawaj dalej. Umiejscowienie napisów ma fundamentalne znaczenie. :) Badania naukowe dowiodły, że płyty różniące się pod tym względem dość istotnie różnią się także brzmieniem i mogą się inaczej obracać w odtwarzaczu (inaczej rozmieszczony środek ciężkości), tak więc zużywać w różnym tempie. Oczywiście im późniejsze wydanie tym mniejsza trwałość. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Obscureband
zaczyna szaleć

22-04-2012, 12:07

winterforest pisze:
Obscureband pisze: Poza tym na jednym jest wydziurowane I:0?
To jest I:8. i ta wersja to jest jakiś dotłok bo posiada ifpi:-) Twój Left Hand Path będzie miał na pewno co innego wydziurowane:-) A tu Nasz ulubiony Sentenced niby kupiony w 1992 roku:

http://www.ebay.pl/itm/110853833433
No tak, zdaje się, że to nasza ólóbjona wersja tego krążka, i jedyna tró prawdziwa!:). Moje LEFT to jak na pierwszym zdjęciu. Bez ifpi naturlich, bez dziurawców, a matrix wyszedł pomiędzy mardukiem Mosh 21 CD a logiem COMPACT Disc D.A., a z drugiej strony jest przy łapce. A na tym drugim zdjęciu LEFT to ja ifpi nie widzę...chyba kac wczorajszy. A tu LEFT jeszcze jakiś pseudo first press: http://www.musik-sammler.de/media/50.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Obscureband
zaczyna szaleć

22-04-2012, 12:13

Nie, nie... dawaj dalej. Umiejscowienie napisów ma fundamentalne znaczenie. :) Badania naukowe dowiodły, że płyty różniące się pod tym względem dość istotnie różnią się także brzmieniem i mogą się inaczej obracać w odtwarzaczu (inaczej rozmieszczony środek ciężkości), tak więc zużywać w różnym tempie. Oczywiście im późniejsze wydanie tym mniejsza trwałość. :)[/quote]
No i kurwa na dalszych wydaniach są wokale nagrane przez Hedlunda - ale same spółgłoski, bo samogłoski nagrywał sam Dead! I można je odsłuchać turlając cd od tyłu na podprogowych szpulowych odtwarzaczach diwidi bló rej czarls! Dalej zachwalać???
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

22-04-2012, 12:36

Obscureband pisze: A na tym drugim zdjęciu LEFT to ja ifpi nie widzę...chyba kac wczorajszy.
Bo na tym zdjęciu nie widać tego ifpi:) Ale mam takową wersję, która ma matrix: Mastered By Nimbus I:8 Mosh 21 CD ifpi2322. Prawie virgin:-)
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

23-04-2012, 19:25

Byc moze zapytanie i odpowiedz byly,ale nie chce wertowac calego tematu...czy ktos móglby podac matrix NOCTURNUS-Thresholds pierwsze wyd?
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

23-04-2012, 19:56

KNL1/MOSHCD55
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

23-04-2012, 20:26

Dzieki!!!
Czyli mam 1wsze bicie :)
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

Odp: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wyda

23-04-2012, 20:36

i to jest dowod ze powinna zostac zreasumowana cala dyskusja z podaniem matrixow tych plyt co do ktorych doszlismy do prawdy

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

23-04-2012, 20:56

TORTURER pisze:Dzieki!!!
Czyli mam 1wsze bicie :)
Ja swoje zakupiłem na allegro ze 2lata temu za 45zeta ;-)
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

23-04-2012, 21:46

Tez nie dalem duzo,cos kolo 5 dych...a chcialem sprawdzic czy to rzeczywiscie pierwsze bicie,bo chce to opchnac za troche wiecej ;)
Death Dwells in Love
Obscureband
zaczyna szaleć

Re: Odp: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I

23-04-2012, 22:01

Morbid Marcin pisze:i to jest dowod ze powinna zostac zreasumowana cala dyskusja z podaniem matrixow tych plyt co do ktorych doszlismy do prawdy
To kiedy się za to zabieramy? Ja mogę pomóc, tylko wyślijcie mi wszystkie wasze płyty abym mógł je kompletnie skatalogować, powąchać, porobić zdjęcia, posłuchać i pooglądać:). Najlepiej jak będą do mnie wysłane w jednej paczce qrwerem...z naczepą. Podać adres?:)
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

23-04-2012, 23:56

Obscureband pisze:Marduk na cd w stosunku do matrixa chyba wychodzi przez przypadek? Mnie bardziej ciekawi, że sam marduk na cd jest na obu fotach inaczej rozmieszczony. Na fotach widać, że na jednym jest wyżej, na drugim niżej, jakby się sitodruk przesunął, czy jak to jest robione? Poza tym na jednym jest wydziurowane I:0? Nie wiem co to za oznaczenie, ale na wielu dyskach podobne się pojawia. Jutro sprawdzę jak jest na moim. Mam nadzieję, że to kolejne zboczenie o innym umiejscowieniu marduku na każdym cd mnie nie tyknie? Jeśli tak będzie to zamieniam całą kolekcję cd/dvd na mp3 mono 8kb/sek, czy jak to gówno się zwie. Nie mam już kurwa zamiaru wypierdalać rubli na każdy egzemplarz każdej płyty. To trzeba być popierdolonym na rzęsach z możliwością przerzutów na plazmatyczne obscurne zapalenie zwieracza łokciowego w okolicach odbytu analnego spoconych dłoni węża.
Mój błąd. Nawet nie przyszło mi do głowy, żeby patrzeć na coś innego niż matrix, więc przyjąłem za pewnik, że obie płyty to pierwsze wydania. Mnie to tylko interesuje czy wydanie jest oryginalne. Jeśli ktoś mi na aukcji pisze, że np. pierwsze, to porównuję ze zdjęciami i informacjami w internecie, żeby zobaczyć czy wszystko się zgadza. W przeciwnym wypadku mam wątpliwości.
Ok, tak z ciekawości, rozumiem, że dwa bicia mogą się różnić położeniem matrixa, ale czy to samo bicie może mieć kod w różnych położeniach ?

Oglądam te zdjęcia już kilka minut i jakoś nie dostrzegam, żeby nadruki (marduki :)) różniły się czymś oprócz kolorów (co akurat może być spowodowane jakością skanu).
Awatar użytkownika
Funeral
rozkręca się

25-04-2012, 22:14

DESULTORY - Into Eternity

http://allegro.pl/show_item.php?item=2280547812
Foty: http://www.fotosik.pl/aukcje/aukcjaPro. ... bbb.html#e

to jest pierwsze bicie? za jaka cene mozna to kupic?
Obscureband
zaczyna szaleć

26-04-2012, 15:50

Spytaj o ifpi. Jak potwierdzi, że nie ma, to nalegaj aby przez lupę szukał. Jak dalej stwierdzi, że nie ma, to pewnie pierwsze USA. Sama informacja, na okładce, że to wydanie 1993 jest chuja warta...albo wisła? Mogli przecie doturlać na lewo jakieś sztuki 47 lat później. Ja mam takie MB / GUZIK FOR PEJSZYNS: http://www.musik-sammler.de/media/23603 czyli takie: http://www.discogs.com/Desultory-Into-E ... se/1989022. I cholernie lubię te wszystkie CD ZORRO, bo mi zajebiście łechtają pisiorro. Swoje kupiłem 30.01.1996 gdzieś około 17:24 nad ranem za dwa tysiące groszy:)
ODPOWIEDZ