MERCILESS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- BC/AD
- zaczyna szaleć
Re: Merciless
czy to nie jest przypadkiem bootleg
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
tak z ciekaowsci, czemu uwazacie to za bootleg?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Maleficio
- Kontakt:
DURECO (01) = bootleg
DURECO [01] = nie bootleg
DURECO [01] = nie bootleg
- Morbid Marcin
nie zauwazylem tej subtelnej roznicy w opisie. racja.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
Odkąd allegro ukryło licytujących to ani nie można kogoś ostrzec, że licytuje bootleg, ani samemu licytując nie można sprawdzić, czy drugi licytujący nie jest przypadkiem podbijaczem. Idealne rozwiązanie dla allegro, gówniane dla użytkowników, ukłon w stronę naciągaczy...
- Lykantrop
Dokładnie. Ilekroć nie użyję snajpera i dam wcześniej swoją kwotę to tylekroć zostaję podbity do ceny maksymalnej przez uprzejmego allegrowicza, którego liczba komentarzy waha się między 0, a 25. Nieliczne wyjątki są od tej reguły.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
-
Jeśli nie załapaliście się na winylowe wydanie Merciless 'The Awakening' (Temple of Darkness Records) to Paweł/Underground Front Records dostał właśnie kilka kopii na czarnym i pikczur (przynajmniej wczoraj jeszcze miał). :-)
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: MERCILESS
Odebrałem dzisiaj od kumpla moją część naszego ostatniego wspólnego zamówienia - dwójkę Merciless na winylu (Floga Rec) które to jakiś czas temu braliśmy z WHP. Przesłuchałem dzisiaj i kurwa... pominę już fakt okładki, ale brzmienie jest totalnie spierdolone, nie brzmi nawet w połowie tak agresywnie i nienawistnie jak na 20 letniej kasecie z MMP, szczególna różnica jest w brzmieniu perkusji i wokali, jakieś takie to wszystko zblazowane w porównaniu do taśmy. Nie mam pojęcia czy to wina masteringu z 2003 czy co jest do chuja? Ma ktoś tę redkę oraz tę z Temple of Darkness (z oryginalną okładką) i może porównać brzmienie? Jak się ma brzmienie z oryginalnego wydania CD z Active, do tego z 2003 z Black Lodge?
- Lykantrop
Brzmienie z Black Lodge jest ok. Nawet bardzo ok.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Ja mam wydanie Active, brzmienie bardzo dobre, a jak Lykan pisze, że reedka też ok-to wybór należy do Ciebie
- Maleficio
- Kontakt:
Pierwsze bicie active ma dziwne brzmienie, tzn i CD i winyl takie maja bo zawsze mialem takie wrazenie, ze te gitary brzmia jak nagrywane w mono, mozliwe, ze to jedna gitara po prostu byla nagrywana a jej dzwiek potem byl dzielony na sciezki ze zmieniona tonacja. Cos jak na jedynce Septic Flesh.
- boroowa
szkoda, że tak późno napisałeś tego posta :(Czesław pisze:Odebrałem dzisiaj od kumpla moją część naszego ostatniego wspólnego zamówienia - dwójkę Merciless na winylu (Floga Rec) które to jakiś czas temu braliśmy z WHP. Przesłuchałem dzisiaj i kurwa... pominę już fakt okładki, ale brzmienie jest totalnie spierdolone, nie brzmi nawet w połowie tak agresywnie i nienawistnie jak na 20 letniej kasecie z MMP, szczególna różnica jest w brzmieniu perkusji i wokali, jakieś takie to wszystko zblazowane w porównaniu do taśmy.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Przede wszystkim to szkoda że tak późno odebrałem płytę, bo czekała na mnie tydzień :) Wersja co prawda na tym kolorowym winylu, ale powiem szczerze że chętnie od ręki wymienię na wydanie z Temple of Darkness - nawet jak ma brzmieć tak samo, to chociaż niech wygląda dobrze, chuj z tym że kolorek miał mniejszy nakład.
Jeżeli natomiast wersja Lodge brzmi dobrze, to chciałbym sam porównać brzmienie do pierwszego wydania, bo redka z Floga Rec ma właśnie remaster z Lodge. Kurwa, jeżeli 20 letnia, powycierana kaseta ma dużo większego kopa niż może nieco bardziej dynamiczna ale bardziej przymulona płyta winylowa która dopiero co opuściła tłocznię, to chyba coś jest nie tak.
Dodam że "The Treasures Within" jest dla mnie kultem szczególnym i cenię sobie go wyżej od "The Awakening". Zawsze uważałem tę płytę za jedną z najbardziej agresywnych jakie słyszałem, co też w dużej mierze zależało od brzmienia.
Jeżeli natomiast wersja Lodge brzmi dobrze, to chciałbym sam porównać brzmienie do pierwszego wydania, bo redka z Floga Rec ma właśnie remaster z Lodge. Kurwa, jeżeli 20 letnia, powycierana kaseta ma dużo większego kopa niż może nieco bardziej dynamiczna ale bardziej przymulona płyta winylowa która dopiero co opuściła tłocznię, to chyba coś jest nie tak.
Dodam że "The Treasures Within" jest dla mnie kultem szczególnym i cenię sobie go wyżej od "The Awakening". Zawsze uważałem tę płytę za jedną z najbardziej agresywnych jakie słyszałem, co też w dużej mierze zależało od brzmienia.
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Wersja Temple of Darkness brzmi znakomicie. Wydana też jest moim zdaniem dużo lepiej.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Żeś mnie kurwa pocieszył.
- H-K44
A jak jest z brzmieniem w reedycji "The Awakening" z Osmose? Ktoś wie?Lykantrop pisze:Brzmienie z Black Lodge jest ok. Nawet bardzo ok.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Przyłączam się do pytania oraz zadaję kolejne, to jest oryginał?:
http://www.ebay.com/itm/Merciless-Awake ... 231b886ff0
http://www.ebay.com/itm/Merciless-Awake ... 231b886ff0