AURA NOIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: AURA NOIR
Ech, to ja się próbowałem dowiedzieć, co to zmienia, ale nieważne, jebać, niehcemisiezwamigadać.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Ja to widzę tak, że po zniknięciu Drone'a sytuacja drastycznie się pogorszyła. Nie że wtedy nie pili, tylko on potrafił zapodać tak mózgojebnym topikiem, że w momencie trzeźwieli. I jakoś to wyglądało. ;)Self pisze:tylko manieczki to uprzejmy i czuły gość, reszta same degeneraty i alkoholiki. :(
-
- mistrz forumowej ceremonii
Wygladalo to tak, ze Accusser byl lepszy niz "Master of puppets", czyli raczej chujowo. ;D
After "Deep tracts of Hell" Aura Noir hit a "depression". Hammerheart, our "label" at that time, didn't have the resources to promote and sell the album properly. The interest for Aura Noir was at an all-time low.
Tak tytulem uzupelnienia, pominelismy jeszcze aspekt promocyjny:Conflagrator pisze:Oczywiście, wtedy całe zamieszanie ograniczało się raczej do sceny BM. Obecnie wygląda to inaczej. Chodziło mi tylko o fakt, że debiut Aura Noir w tym małym światku był jednak albumem w jakiś sposób wpływowym. To, że teraz jest hype na Aura Noir akurat mnie nie dziwi.[V] pisze:Pozytywne tak, ale ten zespol i takie granie nie bylo wówczas na tapecie, nie cieszylo sie zbytnia popularnoscia tak jak ma to miejsce dzisiaj (choc wciaz oczywiscie na ograniczona skale). Znajde gdzies stare wywiady to Ci tu ladnie przekleje. :)
After "Deep tracts of Hell" Aura Noir hit a "depression". Hammerheart, our "label" at that time, didn't have the resources to promote and sell the album properly. The interest for Aura Noir was at an all-time low.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Wytwórnia dała dupy, moda na retro właśnie się kończyła, a oni w okrojonym składzie nagrali najbardziej specyficzny album w swojej karierze, ale to nie zmienia faktu, że ich debiut trochę w podziemiu namieszał.
Nie w takim stopniu, ale ich płyta jest jedną z najbardziej wyczekiwanych na forum premier. Przed "The Merciless" takiego zamieszania chyba jeszcze nie było.Only_True_Believers pisze:A jest hype? Jakoś AN nie kojarzy mi się z zespołami typu Vader/Behemoth, którego naszywkę na plecaku ma każdy nastoletni sierściuch.
- trzeci
- zaczyna szaleć
To ich najlepsza plyta, punkt przelomowy, dopiero pozniej mozemy mowic o jakimkolwiek zamieszaniu.Conflagrator pisze:Przed "The Merciless" takiego zamieszania chyba jeszcze nie było.
fuck you buddy
- Block69
- zahartowany metalizator
Ja tam im od pierwszego odsłuchu "Black Thrash Attack" heiluje. Zaczęli z grubej rury i z tego co starsi bdb koledzy wspominali materiał ten zrobił spore zamieszanie w podziemiu. Zresztą kto ma wiedzieć ten wie!!!:-)
PENIS METAL
No ta nazwa już tu padła podczas mojej wymiany zdań z Sępem ;)535 pisze:Ja utrzymuję, że zamieszanie było w 1995, to że inna nazwa jest detalem.
- maciek z klanu
a po nich bedzie DEATHHAMMER !!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
- maciek z klanu
111111111oneoneone!!!!
- maciek z klanu
tam dam tadadam !!!!!! DZISIAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- COFFIN
Wczoraj akurat zapłaciłem za kolejne zamówienie w Mysticu, a tu dziś widzę, że już nowe Aura Noir się pojawiło. :( Zatem trzeba będzie parę tygodni jeszcze poczekać na premierowy odsłuch tego krążka.
- witchfinder
Zajebista płyta, bez dwóch zdań.
Bardzo rzuca mi się w uszy muzyczne pokrewieństwo, między Aurą, a nowymi płytami Darkthorne, chociaż tutaj mimo wszystko, całość wydaje się bardziej poukładana, na miejscu, więcej smaczków, które dostrzega się po iluś przesłuchaniach, bardziej techniczna, ale jednocześnie ciągle przepełniona punkowym duchem - jednym słowem: lepsza.
"Out to die" wydaje się być też materiałem nieco lżejszym (łatwiej przyswajalnym), niż poprzedniczka. Trochę właśnie stoi między "The Merciless" a "Hades Rise".
Bardzo rzuca mi się w uszy muzyczne pokrewieństwo, między Aurą, a nowymi płytami Darkthorne, chociaż tutaj mimo wszystko, całość wydaje się bardziej poukładana, na miejscu, więcej smaczków, które dostrzega się po iluś przesłuchaniach, bardziej techniczna, ale jednocześnie ciągle przepełniona punkowym duchem - jednym słowem: lepsza.
"Out to die" wydaje się być też materiałem nieco lżejszym (łatwiej przyswajalnym), niż poprzedniczka. Trochę właśnie stoi między "The Merciless" a "Hades Rise".
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- maciek z klanu
A moze napisz do nich/zadzwon zeby dolozyli co chcesz i doplacisz? Bo watpie, zeby juz wyslali. :)Maria Konopnicka pisze:Wczoraj akurat zapłaciłem za kolejne zamówienie w Mysticu, a tu dziś widzę, że już nowe Aura Noir się pojawiło. :( Zatem trzeba będzie parę tygodni jeszcze poczekać na premierowy odsłuch tego krążka.
- Kraft
Dla mnie to jeden wielki hołd dla Venom, ale z początków kariery, czyli najlepszego okresu :) Stąd punkowy duch na dobrym poziomie technicznym. Podobny klimat, motoryka i równie miażdżące riffy. Poza Withheld nie ma typowo thrashowych strzałów. Ten z kolei jakby zajebali z łepetyny Hetfielda z czasów KEA. Ale to taki odmieniec, bo całość jednak kłania się Cronosowi.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
A włącz sobie "Tapping the Vain", a potem nową Aurę Noir.... zobaczysz, ze "pokrewienstwo" z nowymi płytami Darkthrone wyparuje jak siki mojego kota.witchfinder pisze:Zajebista płyta, bez dwóch zdań.
- FENIKS
- w mackach Zła
dla mnie aura nowa jest genialna i słyszę tam niewiedziec dlaczego stara stara sepulture. Starego dobrego trashu jest tutaj tyle ile być powinno czyli pełno ! świetna płyta !