nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: nie wiem /nie znam
1-5 (studyjne)
reszty nie trzeba
reszty nie trzeba
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Wyborny zespół. Wystarczy ;)night_goat pisze:Nikt nic?night_goat pisze:SECRET CHIEFS 3
Najpierw posłuchaj debiutu, a jeśli nie wyrobisz to zabierz się za Book Of Horizons. Debiut jest wariacki, posiekany na drobne utwory niczym bungle'owy Disco Volante. Trudny to album bo jazda po gatunkach i niejednokrotnie abstrakcyjny charakter tej muzyki nie ułatwiają jej odbioru. Ale to tutaj pojawia się po raz pierwszy Zulkifar. I tutaj jest fenomenalny, anty-rockowy hymn Killing Of Kings.
Można też podejść do tematu z łatwiejszej strony i posłuchać Book Of Horizons (4 album), która jest bardziej poukładana, bardziej przystępna (mimo ilości zaangażowanych mikroskładów w jej nagranie). Ten album jest najbardziej epicki, najbardziej przegięty. Niektóre momenty idealnie pasowałyby na soundtrack do jakiejś przepitolonej cienizny fantasy pokroju Lord Of The Rings (The Exile), ale nadają albumowi specyficznego klimatu. Z kolei surf-rockowa przeróbka motywu do filmu Exodus jest przefantastyczna, pokazuje kunszt tych typów. Miszcze!
Na dwójce masz rozwinięcie pomysłów z jedynki w nieco bardziej spójnych formach. Osobiście bardzo sobie cenię też Book M gdzie pośród pokładów tureckiego techno masz taką perełkę jak afro-funkujący Safina (to w zasadzie nie jest ich kawałek).
Tego co nagrywali później nie mam, chociaż słyszałem ten ich soudntrack do nieistniejącego, włoskiego horroru i mnie nie porwał.
Sprawdź też koniecznie pierwsze dwie płyty Estradasphere.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
-
Od trzeciej płyty najlepiej. Obczaj sobie jeszcze Running Wild (względnie wczesne) jeśli nie znasz. Cirith Ungol to przede wszystkim jedynka i dwójka. Saxon na kilku ostatnich płytach ssie.Morph pisze:Dobra, się obada. Ale najpierw Manilla Road od początku do końca!
- Morph
- Kontakt:
Trzeciej jak liczonej :D? Naturalnie rozumiem że o Crystal Logic Ci chodzi.
RW znam do Death or Glory. Saxon już wykładnię poznałem, się obada się. CU bardzo bym chciał ale flaczków nie widzę.
RW znam do Death or Glory. Saxon już wykładnię poznałem, się obada się. CU bardzo bym chciał ale flaczków nie widzę.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
jasne, Crystal Logic rozdupcza, to chyba ich najlepszy album. CU leży chyba w mystic za jakieś grosze, jakby co ;)
- Morph
- Kontakt:
No widzę, po czydzieści pięć. Zobaczę, może do MM wyeksportowali.
Give birth to something dead
- twoja_stara_trotzky
ale wczesna Manilla (przed Crystal Logic) jest właśnie świetna, total Hawkwind worship :D
-
no fajna, ale bez rewelacji.
- Lykantrop
Bym zapomniał. Musowo obczaić brytoli z Warfare (z naciskiem na "Mayhem Fuckin' Mayhem"). Co prawda tylko z mpchujek, bo dorwanie ich elpisów graniczy z cudem, i to w dodatku bardzo kosztownym cudem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
no co ty? ja na allegro sobie pierwsze trzy uzbierałem w granicach 20-30 zł każdy.
- Lykantrop
Czarne krążowniki na myśli miałem, ale jeśli mowa o cedekach z Neat Rec. to musiałeś też mieć wyjątkowego fuksa. "Conflict of Hatred" chyba najłatwiej dostać, i to we względnie normalnej cenie, no ale to już szrot na tle trzech poprzednich pełnograjów. Sporawo też bootów tego krąży.
Btw. czysto subiektywnie uważam ich za jedną z najlepszych kapel NWOBHM.
Btw. czysto subiektywnie uważam ich za jedną z najlepszych kapel NWOBHM.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
ja mówię o czarnych krążkach, na CD to nie wyszło. to znaczy zbiorczo wyszła większość kawałków na 2 CD.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
popatrz na angielskim Amazonie lub ebayu, troche cierpliwosci i skompletujesz wszystko za mniej niz 5 funtów od sztuki :)Lykantrop pisze:Bym zapomniał. Musowo obczaić brytoli z Warfare (z naciskiem na "Mayhem Fuckin' Mayhem"). Co prawda tylko z mpchujek, bo dorwanie ich elpisów graniczy z cudem, i to w dodatku bardzo kosztownym cudem.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Godplayer
- w mackach Zła
Też się zastanawiam , ale chyba wezmę te najnowsze wydania . W Fanie 35 zł za sztukę .kregozmyk pisze:Jak to jest z tymi remasterami BLACK SABBATH? Lepiej kupić te z 1996 czy 2004? A może inne?
A ja mam takie zapytanie . Szukam płyt kompilacyjnych ( epki , single zebrane do kupy ) , coś na podobę Napalm Death - Death By Manipulation , Entombed - Entombed , My Dying Bride - Trinity , Nasum - Grind Finale czy ostatnie Autopsy . Kierunek - stary grind , death , doom . Co jeszcze ciekawego w takiej formie się ukazało ? Byle by było łatwo dostępne i na CD :)
Badaj aukcje Hellthrashera na allegro ;)Godplayer pisze:- stary grind , death , doom . Co jeszcze ciekawego w takiej formie się ukazało ? Byle by było łatwo dostępne i na CD :)
- Nerwowy
Mam te z 2004 i ładnie to wygląda, nie narzekam. Tym bardziej, że po jakieś 17-18 je brałem kilka lat temu. ;DGodplayer pisze:Też się zastanawiam, ale chyba wezmę te najnowsze wydania. W Fanie 35 zł za sztukę.kregozmyk pisze:Jak to jest z tymi remasterami BLACK SABBATH? Lepiej kupić te z 1996 czy 2004? A może inne?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Crematory - Denial wydanie z NecroharmonicGodplayer pisze: Kierunek - stary grind , death , doom . Co jeszcze ciekawego w takiej formie się ukazało ? Byle by było łatwo dostępne i na CD :)
Haemorrhage - Haematology
Sewn Shut - Rediscovering the dead
Retaliation - Exhuming the past - 14 years of nothing
Napalm Death - Noise for music sake
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Oczywista oczywistość:Nasum pisze:Godplayer pisze: Kierunek - stary grind , death , doom . Co jeszcze ciekawego w takiej formie się ukazało ? Byle by było łatwo dostępne i na CD :)

- ultravox
Swoja drogą przydałby się temat o płytach z porządnie/źle zrobionym masteringiem i mam tu na myśli nie tylko remastery klasyki, ale także nowości.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
O to to! Podłączam się. Na dzień dobry mam pytanie o debiut Suicide. Jak i czy różnią się od siebie kolejne wydania CD i LP.
I dream of colour music,