Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Pestilential Mists
- rozkręca się
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
Taaa a na trzecim zdjęciu nie ma tego czerwonego czegoś, pewnie brakowało jednego przesłuchania.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
W Korei widocznie są tacy pracowici, że piece hutnicze mają dwojakie zastosowanie. Aż dziw, że się dym nad tym cedekiem nie unosi na 5tej focie. :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Od tego Korenczyka kupiłem kilka rarów i wszyskie były prawdziwki.
- winterforest
- postuje jak opętany!
Hehehehe:-) Jebłem:-) Są to jaja:-)Lykantrop pisze:Hehe, taka ciekawostka - żółtek z aukcji Merciless mi próbuje wcisnąć kit, że czerwony kolor na pierścieniu to od kilkunastoletniej eksploatacji. Ale jaja, hehehehehehehehe.
- COFFIN
Jedną sztukę z Allegro pamiętam - cos koło 400 właśnie. A ciekawy bylem, jak płacą na ebayach. Markusa pomijam, choć to spoko gość i parę płyt mi kiedyś zalatwił. Ale ceny ma 'zbyt fajne';)winterforest pisze:Na Allegro ostatnie dwie sztuki to było chyba 399 i 305. Oczywiście pomijam booty:) Na Ebayu to co widziałem to ok 500 do 750 nawet. Teraz widzę Markus chce prawie 1000 zł:-)
Napisz mu, że ściemnia, bo po tylu latach musi byc żólty, innego wyjścia nie ma:DLykantrop pisze:Hehe, taka ciekawostka - żółtek z aukcji Merciless mi próbuje wcisnąć kit, że czerwony kolor na pierścieniu to od kilkunastoletniej eksploatacji. Ale jaja, hehehehehehehehe.
'Come the Blessed Madness'
-
- zaczyna szaleć
Rzułtek nie ściemnia, kałreańskie wysrania mają skośne otwory w CD umieszczone mimośrodowo a nawet mimoczwartkowo:) Poza tym dane na nich nie są zapisane w postaci wgłębień oraz pól, ale na zasadzie: jest ziarno ryżu, nie ma ziarna ryżu, etc. Niedługo będą dostępne oryginalne first press remastery modyfikowane genetycznie na licencji przez GMO RE-PRODUCTIONS. Na jednej stronie CD będzie upchany debiut SENTENCED, na drugiej MERCILESS, na obwodzie po zewnętrznej stronie BURZUM, a w otworze trailer MAYHEM, ale w mp6, bo dziura mała. Oryginalne interaktywne matrixy do tych tytułów napisane dowolną czcionką będą nagrane na bonusowym CD. IFPI będzie dodawane w booklecie na papierze samoprzylepnym. Będzie więc moszna samemu wybrać i zrobić najbardziej oryginalny i ch-walić(konia), że się ma FIRSTA. Koniec.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
-
- w mackach Zła
dokładnie , pierwszy bodajże w 96rLykantrop pisze:To Media Markty były już w PL w latach 90?
- COFFIN
I kolejna różnica między wydaniami, w tym z Allegro czcionka jest niebieska.COFFIN pisze:
- Bloodcult
no właśnie dlatego pytam które jest na 100% true first press ? z fioletowy kościołem czy z niebieskim ?
- COFFIN
Problem w tym, że wydania z DURECO [01] maja dwa kolory;)
- COFFIN
Mnie tam jeden styknie;)
- aginsiak
- w mackach Zła
Jak wyglada pierwsza wersja BENEDICTION-The Grand Leveller na cd oczywiście. To kolejna zagadka 100%
- winterforest
- postuje jak opętany!
No właśnie... Dla mnie to jedna z największych tajemnic pierwszych wydań:-) Pisałem już kilka razy. Większość osób uważa, że niebieski kościół to first. Taka jest też powszechna opinia w tej kwestii. Ja osobiście wolałbym mieć wersję z purpurowym kościołem na froncie. Niestety od prawie 2 lat nie widziałem na żadnej aukcji. Konkretnie tak to wygląda:Bloodcult pisze:no właśnie dlatego pytam które jest na 100% true first press ? z fioletowy kościołem czy z niebieskim ?
http://www.metalformaniacs.com/itempic.php?itempic=935
- COFFIN
Identyczna z moją:)
- winterforest
- postuje jak opętany!
Nawet mnie nie denerwuj:-):-)
- COFFIN
To zdjęcie niebieskiej, które wklejałeś, to Twoja? Więc tez nie jest źle;)
- winterforest
- postuje jak opętany!
Tak moja:-) No nie jest źle:-) W końcu niby first press:-) Ten purpurowy to pewnie jakiś fake ;-)
- COFFIN
Taa:) Ktoś tam się machnął przy drukowaniu i tyle;)
-
- zaczyna szaleć
Ja mam 2 wersje: http://www.musik-sammler.de/media/2509 oraz http://www.musik-sammler.de/media/601145. Matrixy takie same na obu dyskach: NB 048 P+O-9926-A2 08-91, bez ifpi. Booklety identyczne. Ten trzeci dysk z białym mardukiem ma matrix NB 048, czachy są inaczej umiejscowione, i wszystkie napisy w kolorze żółtym - DISCOGS się kłania:) Wydaje mi się, że to wydanie z matrixem NB 048 dotłukli między 1993 a 1995. W tym stylu matrixy są na MORDYFIKEJSZYN - Post Momentary Affliction, THERION - Padaka Kliffoth, czy THE ABYSS - The Other Side. No i bądź tu qrka mądry! A tak z dupy to napomknę, że debiut BENKA był kilka miechów temu na allegro z matrixem NB 033. To już z letka zahacza o podświadomy terror i szatanizm!aginsiak pisze:Jak wyglada pierwsza wersja BENEDICTION-The Grand Leveller na cd oczywiście. To kolejna zagadka 100%
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- aginsiak
- w mackach Zła
Tez mam obie wersje,ten przypadek jest nie do ustalenia hehehe