7 GATES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Re: 7 GATES

08-03-2012, 13:48

Lykantrop pisze:Tak, bo to jest nielogiczne, że nie chcą kupować obsranych, naderwanych i zatłuszczonych od paluchów gazet. W dodatku po cenie sugerowanej przez wydawcę.
Przecież nikt Cię nie zmusza do kupowania w Empiku. Możesz zamówić bezpośrednio od wydawcy albo z byle jakiego distro i problem rozwiązany. Nie mówiąc już o tym, że w przypadku 7 Gates do momentu wycofania danego numeru ze sprzedaży na empikowej półce leży zazwyczaj kilkanaście sztuk, z czego ślady przeglądania mają w najgorszym wypadku pierwsze dwie. Także nawet ktoś, kto w domu trzyma gazetę w folii, przegląda w rękawiczkach i przerzuca kartki z pomocą pensety nie powinien mieć problemów ze znalezieniem nienaruszonego egzemplarza.
Lykantrop pisze:Właściwie nie wiem po co te pretensje, powinienem się cieszyć, że W OGÓLE jest. Bo pamiętają pewnie jeszcze niektórzy takie czasy, kiedy kupienie czegokolwiek było nie lada wyzwaniem (na ten przykład golonka, że o sznyclu z indyka nie wspomnę).
Co to wszystko ma wspólnego z rokiem 2012?
Lykantrop pisze:Jeśli empikowi zależy na takiej polityce to niech zrobią kącik czytelnika, wrzucą tam po egzemplarzu każdego dostępnego tytułu na sklepie i problem rozwiązany.
Nie sądzę aby Empik miał jakiś problem związany z tym, o czym tutaj dyskutujemy.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

08-03-2012, 14:30

Najodpowiedniejszym wyjściem z takiej sytuacji byłoby foliowanie gazet, ale wiadomo to dodatkowy koszt, a i tak zawsze znalazła by się jakaś kurwa, która by taką folijkę zdarła, no bo przecież musi przeczytać te cztery kartki jakiegoś wywiadu, no bo szkoda wyjebać 12 zł 2-4 razy w roku na magazyn.
Może trochę szacunku dla ludzi i ich pracy, którzy muszą się pewnie nieźle napocić przy magazynie.
Mając możliwość przejrzenia magazynku, każdy z niej skorzysta to jest jasne, ale czytanie między regałami z prasą, no to jest po prostu coś, co mi się w głowie nie mieści, ale widać moi rodzice mnie źle wychowali, bo mam poszanowanie dla pracy innych ludzi i jestem gotowy za taką pracę płacić skoro w jakimś stopniu mnie ona interesuje.
Nigdy nie czytałem prasy w Empiku czy innych salonach prasowych, gdy interesują mnie tylko 4 kartki z takiego Mystica to albo go sobie kupuję, albo daje sobie spokój, ale do tego mojego zakutego łba nigdy nie przyszło żeby odpierdalac taką manianę żeby czytać na miejscu.
Howgh powiedziałem i więcej na ten temat nie będę dyskutował, bo każdy według siebie ma swoją rację i można tak jeszcze z 10 stron ciągnąć ten wątek.
Hello darkness, my old friend
535

08-03-2012, 14:48

Lykantrop pisze:Tak, bo to jest nielogiczne, że nie chcą kupować obsranych, naderwanych i zatłuszczonych od paluchów gazet.
Tu dotykamy nie tylko kwestii magazynu muzycznego jako fizycznego nośnika treści, ale także spraw związanych z ogólną kulturą, estetyką, czy też higieną, z naciskiem na to ostatnie. Dobrym rozwiązaniem byłoby umieszczenie przy wejściu umywalki z suszarką do rąk, względnie automatu z lateksowymi rękawiczkami.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-03-2012, 14:53

Tymothy pisze:Może trochę szacunku dla ludzi i ich pracy, którzy muszą się pewnie nieźle napocić przy magazynie.
Mając możliwość przejrzenia magazynku, każdy z niej skorzysta to jest jasne, ale czytanie między regałami z prasą, no to jest po prostu coś, co mi się w głowie nie mieści, ale widać moi rodzice mnie źle wychowali, bo mam poszanowanie dla pracy innych ludzi i jestem gotowy za taką pracę płacić skoro w jakimś stopniu mnie ona interesuje.

Dla mnie to jest dziwne podejście. Wiem ile trzeba się napocić, aby mógł powstać taki magazyn (przynajmniej od strony osoby robiącej wywiady/piszącej recenzje), ale jakoś nigdy nie przyszłoby mi do głowy odbierać coś takiego jako brak szacunku dla mojej pracy. Na takiej samej zasadzie mógłbyś przyczepić się do gościa, który zamiast kupić pożycza magazyn albo książkę/płytę od kolegi. Koniec końców najważniejsze jest aby ktoś to przeczytał. Kto ma kupić ten kupi, ale kupowanie dla samej idei jest dla mnie pozbawione sensu. Lepiej kupić cztery bochenki chleba albo dwa piwa niż magazyn, z którego interesuje Cię raptem kilka stron.
Tymothy pisze:Nigdy nie czytałem prasy w Empiku czy innych salonach prasowych, gdy interesują mnie tylko 4 kartki z takiego Mystica to albo go sobie kupuję, albo daje sobie spokój, ale do tego mojego zakutego łba nigdy nie przyszło żeby odpierdalac taką manianę żeby czytać na miejscu.
A ja często tak robię w przypadku gazet, w których interesuje mnie mniej niż 10% zawartości. Był czas, kiedy kupowałem prawie wszystkie gazety związane z muzyką rockowo/metalową, ale szkoda mi już kasy i miejsca na gromadzenie makulatury (niezależnie od tego, czy taka gazeta kosztuje złotówkę czy złotych 50). Szczególnie jeśli interesujące mnie artykuły starczają na 5 minut czytania.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

08-03-2012, 14:54

535 pisze:
Lykantrop pisze:Tak, bo to jest nielogiczne, że nie chcą kupować obsranych, naderwanych i zatłuszczonych od paluchów gazet.
Tu dotykamy nie tylko kwestii magazynu muzycznego jako fizycznego nośnika treści, ale także spraw związanych z ogólną kulturą, estetyką, czy też higieną, z naciskiem na to ostatnie. Dobrym rozwiązaniem byłoby umieszczenie przy wejściu umywalki z suszarką do rąk, względnie automatu z lateksowymi rękawiczkami.
Proszę Pana, podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi to się puka.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

08-03-2012, 15:00

Rattlehead pisze:Proszę Pana, podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi to się puka
Ale co zrobić jak drzwi otwierają się zanim się do nich rękę zbliży?
Give birth to something dead
Give birth to something old
535

08-03-2012, 15:03

Jebnąć z daleka kamieniem.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

08-03-2012, 15:05

Ale wtedy kultura idzie w chuj :(
535

08-03-2012, 15:07

Racja zapomniałem. To może tak rzucić, żeby nikt nie zauważył.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

08-03-2012, 15:10

Ehh, dalej nie o to. Szukam alternatywy do pukania do drzwi w sytuacji, gdy drzwi wyposażone są w fotokomórkę i automatyczny mechanizm rozsuwający. Jak w nie tedy zapukać? Nie chcę rzucać otoczakami bo to mimo wszystko - niezależnie od intencji - niegrzeczne.
535

08-03-2012, 16:02

No to pozostaje Ci tylko odciąć zasilanie budynku i wtedy możesz śmiało pukać, chyba, że złapie na otwartych...
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

08-03-2012, 18:38

Albo zakraść się jak ninja.
nightspiryt

08-03-2012, 19:17

fajna gazetka, dużo czytania. w sumie nie spodziewałem się recki kate bush w death&black zinie ;) wywiad z ogotay jest nieco przycięty na końcu
Glene pisze:WLasnie nowy numer do mnie przyszedl, biore sie do lektury.Adas tak dumnie i groznie z okladki spoglada:)Ha nawet plakat Graveland jest:D
powieszę sobie tego darkena na drzwiach wejściowym z dopiskiem "ja tu pilnuję". będzie odstraszał jechowych ;)
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

08-03-2012, 19:56

to sspierdalaj
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Peebuls
w mackach Zła

08-03-2012, 20:34

W Lubelskich empikach już można macać, zaginać rogi, drzeć kartki i takie tam. Jakby ktoś pytał :).
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

08-03-2012, 21:51

No i Warszawie też już jest i bierzemy się za lekturę. Choć nr. średnio interesujący to kupiłem, nie tyle na pohybel empikowym czytelnikom (o tempora o mores) ale 12 zł. nie pieniądz a chce żeby ukazał się następny.

Na okładce Nergal, w środku Darken i wypada zadać pytanie czy od 95 roku nic się kurwa w naszym kraju nie zmieniło? Aż sobie zrobię wieczorek z Infernum z tych sentymentów.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

08-03-2012, 23:19

u mnie od kilku dni leży na stoliku....coś nie mogę sie zabrać za czytanie...
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

08-03-2012, 23:26

Obrazki oglądnij chociaż, fajne są. Groźne twarze zewsząd patrzą.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

08-03-2012, 23:31

na okładce jest jakiś facet z grożną twarzą....on chyba mnie odstrasza od czytania :):)
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

09-03-2012, 16:11

Mam nowy numer od wczoraj. Na razie tylko przejrzałem. Okładka i nowe logo fajne.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
ODPOWIEDZ