Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

Re: Smartfon

25-02-2012, 21:52

Riven pisze:to dziwne, nie powinno tak byc. obczaj battery usage w settings i zobacz czy cos nie zzera podejrzanie duzo energii.
Wybitnie rozwinięty system w HTC mówi mi iż 98% energii zużywa...uwaga, uwaga...TELEFON. NIe domyśliłbym się, naprawdę. A tak serio to nie wiem, może poprostu w tym konkretnym modelu bateria jest wybitnie chujowa, bo mam powyłaczane wszystko co się da. Absolutny pakiet minimum.
Scaarph pisze:hmm, to dziwne, ja właśnie uwielbiam czytać swoje błyskotliwe smsy a mało interesują mnie wiadomości innych :D
Moje nigdy nie są błyskotliwe a raczej żenujące i zachaczające o poziom 5 latka z wodogłowiem więc nie bardzo lubię na nie patrzec po tym jak juz je wyślę bo zawsze kończy się na cięzkim facepalmie ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-02-2012, 21:54

ale czekaj, TELEFON to zdaje sie wcale nie jest urzadzenie, tylko aplikacja od telefonu. u mnie jest tak:
display 27%
cell standby 20%
android system 14%

itd.

przy czym moge sie mylic, nie pamietam juz jak to jest w htc. ale jak klikniesz to powinno pokazac czy to jest app czy ki chuj. jesli app, to dziwne.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

25-02-2012, 22:06

wave 2 robi do 5 dni, dzwonienie (tel firmowy) i słuchanie co dzień dużej ilości muzy
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-02-2012, 22:13

no i co z tego skoro wszystko w srodku ma nieciekawe. wole sobie poladowac codziennie ;) nigdy nie przemawial do mnie argument z zywotnoscia baterii - jak pociagnie dobe, to styka, przynajmniej w 95% wypadkow.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

25-02-2012, 22:40

Pomyślę nad tym widgetem, ale to dopiero jutro jak będe miał dostęp do wi-fi.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

25-02-2012, 22:43

miałeś telefon z bada ?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-02-2012, 22:43

folkstorm, a skad wziales ten rom z ICSem? I to jest surowy ICS, bez zadnych dodatkow? jak sie sprawdza z fizycznymi przyciskami w sgs2? Bo docelowo chodzi o to zeby wyeliminowac wszystkie przyciski z telefonu (bardzo dobry kierunek, jebac fizyczne guziki, tylko miejsce zajmuja)

chaos > nie musze instalowac windows millenium zeby patrzac na specyfikacje i opinie wiedziec ze to badziew. znaczy sie to moze byc uzyteczny i w miare dzialajacy system, ale DLA MNIE ekosystem androida to podstawa, i przede wszystkim kierunek rozwoju na przyszlosc. zobacz sobie kiedys na zywo ICS i porownaj to z tym samsungowym wynalazkiem.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-02-2012, 23:05

rozumiem, dzieki. w koncu sie musze zabrac za custom romy bo wiadomo ze to jest inny swiat. o CM slyszalem same pozytywne opinie, kumpel ma to na sgs1 i bardzo sobie ceni; rzeczywiscie widzialem pare zajebistych rozwiazan. co do ICSa w wydaniu samsungowym to jestem ciekaw na ile bedzie w ogole widac, ze to czworka pod tym calym touchwizem :P
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

26-02-2012, 10:56

Riven - to trochę tak jak byśmy dyskutowali np. o tym jaka zabawa jest po grudzie podczas gdy jeden z nas to palił, a drugi o tym tylko czytał ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-02-2012, 11:03

no ale dude, sam zobacz co piszesz np. o aparacie. nie mozna wejsc szybko, trzeba szukac po menu. co to za os? w normalnym os'ie wrzucasz sobie ikone gdzie chcesz, albo nawet na lockscreen tak jak pisalem. poza tym porownanie nietrafne, bo akurat soft mozna ocenic na podstawie specyfikacji - przeciez np. jak widze, ze mi program x nie obsluguje formatu y, to nie musze go instalowac, zeby sie o tym przekonac.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-02-2012, 11:57

no ale na dobrą sprawę 90% aplikacji z android market to nieprzydatne gówno, to że bada nie ma dostępu do tego szitu to wada? ;D Fakt, aplikacji jest multum, możliwości modyfikacji systemu też, tylko po chuja to? ;D A android jest na tyle przyszłościowy, że jak wyjdą aplikację na nową wersję systemu to i tak będziesz musiał kupować nowy telefon bo nie będzie aktualizacji do najnowszej wersji systemu ;D Wiadomo, że jako hipster znowu wydasz za rok 3 koła ;D Niby po co samsung ma inwestować w s2 jak ma nexusa do sprzedania? ;]
Ostatnio zmieniony 26-02-2012, 12:03 przez Zenek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-02-2012, 12:02

ale ich jest zylion dwiescie tysiecy, a wiec 10% z tego to jest gigantyczny wybor zajebistych rzeczy.
poweramp, catch, dropbox, evernote, sygic, maps (pewnie jest na bada ale w okrojonej wersji jak na eplu), aldiko, kindle itp itd - uzywam na codzien i sa to wchuj przydatne rzeczy. bada to anachronizm i nie ma co pierdolic, do zwyklego gingerbreada to nie ma startu a co dopiero porownywac z ICS. widzial z was kiedys chociaz ? zreszta mysle ze nie ma o czym mowic, i tak szybko zejdzie smiercia naturalna albo zostanie tylko w jakis lowendach, w sumie to dziwie sie, ze samsung majac linie galaxy bawi sie jeszcze w takie rzeczy.

edit: rotfl, kurwa, ale ty jestes tepy ;D tak cie boli ze stac mnie na porzadny telefon a ty musisz uzywac jakiegos gowna z displayem z kalkulatora? ;dd ja na takie rzeczy w ogole nie zwracam uwagi, a ten znowu przezywa ze sobie kupilem galaxy, no kuwra, GET A LIFE :DDD zreszta nie masz nic konkretnego do powiedzenia w temacie takze bez odbioru
Ostatnio zmieniony 26-02-2012, 12:06 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-02-2012, 12:06

Riven pisze:ale ich jest zylion dwiescie tysiecy, a wiec 10% z tego to jest gigantyczny wybor zajebistych rzeczy.
poweramp, catch, dropbox, evernote, sygic, maps (pewnie jest na bada ale w okrojonej wersji jak na eplu), aldiko, kindle itp itd - uzywam na codzien i sa to wchuj przydatne rzeczy. bada to anachronizm i nie ma co pierdolic, do zwyklego gingerbreada to nie ma startu a co dopiero porownywac z ICS. widzial z was kiedys chociaz ? zreszta mysle ze nie ma o czym mowic, i tak szybko zejdzie smiercia naturalna albo zostanie tylko w jakis lowendach, w sumie to dziwie sie, ze samsung majac linie galaxy bawi sie jeszcze w takie rzeczy.
Mnie to nie dziwi, daje wybór klientom którym nie podoba się Android, na bank są tacy, choćby kolega chaos, zobaczysz, że jak wyjdą pierwsze tablety i smartfony z windows 8 to microsoft pozamiata google'a, mark my words.
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-02-2012, 12:07

ta, z pewnoscia, rotfl.
btw, oczywiscie 4.0 wychodzi na s2,to juz z pol roku temu oglosili (nawet poczatkowo planowali dac tez do s1, ale spasowali niestety). no ale co ty mozesz wiedziec skoro twoja wiedza w temacie opiera sie na domyslach i nieuzasadnionych spekulacjach.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-02-2012, 12:10

Riven pisze:ta, z pewnoscia, rotfl.
btw, oczywiscie 4.0 wychodzi na s2,to juz z pol roku temu oglosili (nawet poczatkowo planowali dac tez do s1, ale spasowali niestety).
to sobie poczekasz...jak nawet dadzą 4.0 choć obstawiam, że spasują jak z s1, to następnej wersji nie dadzą na bank bo już będą sprzedawać s3 ;]

zobaczysz, że pozamiata microsoft google'a ludzie będą woleli mieć kieszonkowe pc niż jakieś odstępstwo od monopolowego standardu, unifikacja urządzeń przenośnych z PC pod względem systemu pozamiata google'a jak nic ;] A wtedy Nokia odzyska stracone procenty na rynku, tam bardziej tęgie głowy pracują niż Ty ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-02-2012, 12:15

no i chuj? ja w tej chwili mam 2.3 bo nie chce mi sie bawic w flashing (chociaz wiem ze to nic strasznego, jak zauwazyl wyzej folkstorm) i nie ma zadnych problemow z kompatybilnoscia, wszystko dziala - nie liczac malych feature'ow takich jak integracja kontrolek playera w belce notyfikacji. ba, do dzis mozna bez problemu uzywac smartfona z 2.1 i znakomita wiekszosc softu, a zwlaszcza te glowne apliakcje, bedzie normalnie dzialac. android jest pod tym wzgledem bardzo elastyczny. zreszta to chyba normalne, ze sie zmienia sprzet - takie sa realia niestety, to juz nie jest tak ze sie kupuje komorke na 5 lat. postep w urzadzeniach mobilnych jest oszalamiajacy, relatywnie patrzac pewnie znacznie wiekszy niz w hardwarze desktopowym. co pare miesiecy pojawia sie telefon ktory rozpierdala specyfikacja poprzednie standardy - no i bardzo dobrze.

ja nie zamierzam kupowac nowego przez najblizsze 2 lata o ile oczywiscie ten sie nie rozpierdoli. taki wydatek raz na jakis czas jest ok, nie widze parcia zeby miec absolutny top - do hajendu dobije sobie pozniej. poki co to juz jest na takim poziomie wydajnosci i jakosci, ze o ile nie pojawi sie jakas solidna rewolucja technologiczna, to wszystkie rzeczy chodza jak po masle.

edit: co do tego co sie stanie za pol roku to sobie mozna spekulowac, moim zdaniem pozycja androida jest poki co niezagrozona. ze wszystkich mobilnych osow jest bez dwoch zdan najlepszy - a czy MS wymysli cos zajebistego - niewykluczone, w koncu po chujowej viscie odbili sie od dna wspanialym win7. na dzien dzisiejszy windows mobile to raczej bida, uzywalem aktualnej wersji jakies 3-4 miesiace temu na htc mozart i to byla kompletna porazka.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-02-2012, 12:17

Riven pisze:
ja nie zamierzam kupowac nowego przez najblizsze 2 lata o ile oczywiscie ten sie nie rozpierdoli. taki wydatek raz na jakis czas jest ok, nie widze parcia zeby miec absolutny top - do hajendu dobije sobie pozniej. poki co to juz jest na takim poziomie wydajnosci i jakosci, ze o ile nie pojawi sie jakas solidna rewolucja technologiczna, to wszystkie rzeczy chodza jak po masle.
no, najprędzej to potrzebna jest rewolucja technologiczna w ogniwach do tych smartfonów ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-02-2012, 12:19

zgadzam sie, i tego najbardziej potrzebuje android, bo jak pisalem wczesniej iOs i WinMo sa duzo lepiej przystosowane pod tym katem do aktualnych warunkow.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

26-02-2012, 12:22

Riven pisze: co do tego co sie stanie za pol roku to sobie mozna spekulowac, moim zdaniem pozycja androida jest poki co niezagrozona. ze wszystkich mobilnych osow jest bez dwoch zdan najlepszy - a czy MS wymysli cos zajebistego - niewykluczone, w koncu po chujowej viscie odbili sie od dna wspanialym win7. na dzien dzisiejszy windows mobile to raczej bida, uzywalem aktualnej wersji jakies 3-4 miesiace temu na htc mozart i to byla kompletna porazka.
z zapowiedzi wynika, że szykuje się rewolucja wśród mobilnych OS-ów ale zobaczymy, myślę, że po ostatnich słabych wynikach Nokia nie byłaby tak głupia, żeby podpisywać cyrograf z Microsoftem bez solidnych zapewnień z drugiej strony, że im to się opłaci, inaczej już by się zreflektowali, że trzeba trzaskać sprzęt z androidem, wszyscy to robią, a oni postawili na Microsoft...czy tam siedzą aż tacy głupcy, czy widzieli już co może im dać ósemka? Myślę, że to drugie ;] Zapewne w Nokiach dostaniesz nie tylko mobilnego windowsa, tylko większe wsparcie panów z redmond, office'y itp.
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-02-2012, 12:28

poki co to na winmo ktorego uzywalem nie bylo praktycznie zadnego synca z officem czy outlookiem, jakies jaja totalne ;d trzeba bylo przez clouda pliki przerzucac czy cos. ale moze od tego czasu to sie zmienilo - akurat tego nie sledze.

ja tak naprawde trzymam kciuki zeby wszyscy oni robili zajebiste produkty - nawet apple, ktorego niecierpie ;] - to tylko sprzyja rozwojowi. a ze najbardziej odpowiada mi android - mysle ze na dzien dzisiejszy jest po prostu najfajniejszy. jak pojawi sie lepsza platforma, to najwyzej sie przesiade.

btw, wez pod uwage, ze w tym roku wychodzi galaxy s3 - zarowno jedynka jak i tymbardziej dwojka byly ogromnym sukcesem komercyjnym (z tego co pamietam to w UK s2 byl #1 jesli chodzi o ilosc sprzedanych smartfonow - to tez troche mowi o roznicy w cenie/zarobkach w stosunku do naszego kraju), trojka pewnie poradzi sobie rownie dobrze. to jest ogromny boost dla calej platformy.
ODPOWIEDZ