WIELKA TRÓJKA DEATH METALU
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: WIELKA TRÓJKA DEATH METALU
Właśnie odpaliłem "In Torment In Hell". Bardzo fajna płyta i nie mam pojęcia za co takie negatywne oceny zbierała. W 4 dni nagrać i zmiksować tak dobry materiał to jest coś. Poprzednia też jest dobra. Jedynie płyty koncertowe faktycznie słabe.
PENIS METAL
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Apeluję o rozsądek, In Torment in Hell, Insineratehymn, 'Till Death Do Us Part i ostatnia to jest straszny spadek formy jak na Deicide. W sumie i Stench of Redemption nie powala (delikatnie mówiąc, zestawiając ją z czterema pierwszymi płytami), ale jest przynajmniej znośna i słuchalna, czego nie można powiedzieć o płycie (płytach ;)) nagranych po niej.
The madness and the damage done.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
powtarzam wszem i wobec - liczą sie tylko 2 pierwsze albumy !!!!!!! zło,zło i jeszcze raz zło !!!
-
- rasowy masterfulowicz
Ostatnia spadkiem nie jest, bo jest lepsza od przedostatniej, ktora tez nie jest zla, lubie ja czasem wlaczyc.Kurt pisze:'Till Death Do Us Part i ostatnia to jest straszny spadek formy jak na Deicide.
I AM MORBID
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No właśnie, nie jest "zła" ;) A mówiąc poważnie, strasznie męczenie buły te dwa ostatnie krążki, makabrycznie mnie wynudziły ich odsłuchy; kompletnie nie słyszę zespołu z czterech pierwszych płyt na tych krążkach.
-
- rasowy masterfulowicz
No i dobrze, co się mają powtarzać? A tak naprawde, Bentona nie slyszysz? To ciagle jedno z najlepszych gardeł w death metalu.
I AM MORBID
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wolę powtarzanie się Grave, ale robione na poziomie, niż taki dziwny progres Deicide, które się staje swoją własną karykaturą. I tak, to już nie jest ten głos, który słychać na debiucie - brakuje w nim mocy.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dokładnie. Ostatnia jest co najmniej bdb. Jak ktoś tego nie słyszy, to musi, po prostu kurwa musi iść do laryngologa! :-DMort pisze:Ostatnia spadkiem nie jest, bo jest lepsza od przedostatniej, ktora tez nie jest zla, lubie ja czasem wlaczyc.Kurt pisze:'Till Death Do Us Part i ostatnia to jest straszny spadek formy jak na Deicide.
all the monsters will break your heart
Gdyby Deicide rozpadł się po nagraniu trzeciej płyty to wcale bym z tego powodu nie płakał. Zgodzę się, że ostatnia lepsza niż dwie poprzednie, ale nie dlatego, że jest dobra tylko dlatego, że poprzednie są fatalne.
- Riven
- Kontakt:
A o Scars to dlaczego wszyscy zapomnieli? swietny, kurewnie chamski album. w sumie to wracam najchetniej wlasnie do niego i do Legion.
this is a land of wolves now
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba Maria jest z nas wszystkich najbliżej prawdy, w swoim ostatnim zdaniu ;) A Scars faktycznie udany album, ale ja go przecież nie jebałem w żaden sposób, też lubię do niego czasem wrócić.
-
nie wiem w jaki sposob sluchaliscie tej plyty, dla mnie Scars to bylo skrajne przecietniactwo
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Na rozpędzonym harleju.
- Riven
- Kontakt:
swietna, brudna plyta pelna jadu i agresji. paskudne brzmienie i chaotyczne solowki (robia szczegolnie dobre wrazenie na tle powermetalowych wynurzen katolika). Legion to to nie jest, ale slucha sie doskonale.
this is a land of wolves now
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
@ Byrgh, głośno z wieży, żeby mi nic umknęło. A bo co ?
Jeśli Scars to skrajne przeciętniactwo, to czym jest 'Till Death Do Us Part ?
Jeśli Scars to skrajne przeciętniactwo, to czym jest 'Till Death Do Us Part ?
-
no wlasnie gownem jest. mnie zadziwia zjawisko skupiania sie na zespolach jednej genialnej plyty, czemu takiej przyczepnosci nie maja zespoly, ktore rzezbia swoje w szlachetnym tworzywie od wielu lat, tylko ludzie wciaz wracaja do czegos, co ich zawodzi od juz prawie dwoch dekad ;)
- Aron
- postuje jak opętany!
Scars to ostatnia dobra ich płyta, a po odejściu Hoffmanów nie miał kto zagłuszyć tych wieśniackich refrenów w Crucified For The Innocence
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Gore_Obsessed
Nie mogli wydymać po całości nagrywając takie utwory jak "Lurking among us". Mnie nie wydymali w ogóle. ;)kregozmyk pisze:In Torment In Hell pod względem muzycznym jest bardzo nierówna. Pomijam fakt, dlaczego oni tak to szybko nagrywali. Każdy zainteresowany wie o co chodzi , reszta niech pozostanie w milczeniu. Jeżeli przyjąć że nie dali wtedy dupy, to przynajmniej wydymali fanów po całości.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
"In Torment in Hell" arcydziełem nie jest, ale bardzo do mnie trafia brak zadęcia, patosu, pretensjonalności i aury "jebanego arcydzieła". Słychać, że to płyta nagrana przy zerowej presji. Nie słyszę tam żadnych potknięć, a otwieracz/tytułowy oraz drugą połowę płyty uważam po prostu za świetne. Zwłaszcza dwa ostatnie kawałki - pod tym względem kojarzy mi się z "Once upon the cross". Oczywiście to wszystko mogło by być lepsze, potężniejsze, bardziej wściekłe, rozpędzone, dzikie, ale wymienione wcześniej utwory wystarczają mi żeby od lat wracać do tego z przyjemnością. Ostatni posiada jedno z największych stężeń nienawiści i pogardy jakie można znaleźć w całej ich dyskografii. Bardzo żałuję, że na koncertach całkowicie lekceważą ten okres twórczości.
- Gore_Obsessed
Zastrzegam, że nie gwarantuję sukcesu. ;)