BLASPHEMOPHAGHER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
nightspiryt

Re: BLASPHEMOPHAGHER

07-02-2012, 13:41

nie znam jeszcze wcześniejszych cdków, ale the III command... to kawał solidnego, diabelskiego rock&rolla. płytka wchodzi za pierwszym razem, chłopaki grają brutalnie, ale chwytliwie. mnóstwo dobrych riffów. nieważne czy ostro nakurwiają czy zwalniają - całość po prostu klasa. jak już został napisane - wokal przepity do zdarcia hehe
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

07-02-2012, 15:35

Pozostałe dwa pełniaki są bardzo zajebiste. Pełna rekomendacja.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

07-02-2012, 17:25

Wiadomix, że to wszystko to jedno i to samo zrzynanie z Angelcorpse, ale warto zarzucić raz na jakiś czas takim nuklearnym nakurwem.
nightspiryt

07-02-2012, 18:10

Góral pisze:Pozostałe dwa pełniaki są bardzo zajebiste. Pełna rekomendacja.
no chętnie zakupię, ale ciężko je gdzieś namierzyć
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

07-02-2012, 19:02

Self pisze:Wiadomix, że to wszystko to jedno i to samo zrzynanie z Angelcorpse, ale warto zarzucić raz na jakiś czas takim nuklearnym nakurwem.
Nie wiem czy taki wiadomix z tym Angelcorpse, przede wszystkim dużo starej Brazylii.
vvorldvvithoutshit pisze:no chętnie zakupię, ale ciężko je gdzieś namierzyć
Faktycznie, nie za ciekawie to wygląda. Dwójka już chyba tylko na Ebay. Żółtek i tak pewnie wznowi w najbliższym czasie.

P.J.E.C.

DCI Hunt

07-02-2012, 20:55

Góral pisze: Nie wiem czy taki wiadomix z tym Angelcorpse, przede wszystkim dużo starej Brazylii.
W rzeczy samej. Ja tam słyszę przede wszystkim Sarcofago.
Awatar użytkownika
Jaro 71
zaczyna szaleć

07-02-2012, 20:59

Jakoś nie moge się przekonać do ich muzy.
przyjaciel to ten który na słowa: zabiłem człowieka!
odpowie: gdzie go zakopiemy?
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

08-02-2012, 00:22

Sarcofago oczywiście też, proste. Tak już jednak mam, że zwykle moje pierwsze skojarzenie podczas słuchania Szwagra dotyczy Zewłoku Anioła. Nawet mimo to, że - uderzę się w pierś - ani AC, ani S nie znam tak dobrze, jak powinienem.
Vitriol
weteran forumowych bitew

08-02-2012, 00:26

"nie znam się" by wystarczyło
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
DCI Hunt

08-02-2012, 01:10

Nowej płyty jeszcze nie słuchałem, choc już sobie leży w domu, ale jakiś czas temu nabyłem fajny split Blasphemophagher / Almighty Sathanas / Tyrants Blood zatytułowany "Tyrannous Mutations of Sathanas" i jest to zacna pozycja. Pewnie część ich materiału z kompilacji wydanej przez NWN, ale warto to kupić także ze względu na pozostałe kapele. 30 minet barbarzyństwa.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-02-2012, 08:37

Przede wszystkim ze względu na Tyrants Blood, choć tu z kolei materiał wykrojony został bodajże z ich mini albumu. Generalnie jak dla mnie na tym splicie najsłabiej wypada Almighty Sathanas.
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

08-02-2012, 10:01

W sumie Almighty nie są tak za bardzo almighty - pohałasują połomoczą i tyle z tego. Mam jakiś jeszcze ich materiał - jest podobnie- można posłuchać, ale po co?? Jak obok np bohater tego topicu stoi. Tyrants Blood bardzo solidne, niestety nadal nie zakupiono ostatniego materiału a słyszałem wiele dobrego o nim. Materiał zawarty na tym splicie jest na kompilacji szwagra Return to Nuclear Hell razem z materiałem ze splitu z BestialRaids.
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

08-02-2012, 14:37

ultravox pisze:Przede wszystkim ze względu na Tyrants Blood, choć tu z kolei materiał wykrojony został bodajże z ich mini albumu. Generalnie jak dla mnie na tym splicie najsłabiej wypada Almighty Sathanas.
Moim zdaniem najlepiej na tym splicie wypadł Blaszany Szwagier. Szczególnie "Death,Disgust & Apocalypse" nie pozostawia złudzeń. Kawałki Tyrants Blood mają potencjał, jednak uważam, że dopiero na "Crushing Onward Into Oblivion" zaczęli w pełni rozkurwiać, ten album nie pozostawia jeńców. Co do Almighty Sathanas, zgadzam się w pełni.

P.J.E.C.

DCI Hunt

08-02-2012, 20:08

ultravox pisze:Generalnie jak dla mnie na tym splicie najsłabiej wypada Almighty Sathanas.
Zgadza się, ale i ich część mi się podoba, nawet jeśli dupy nie urywa.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-10-2012, 21:28

BLASPHEMOUS ART PRODUCTIONS and BLASPHEMOPHAGHER Proudly Present:

BLASPHEMOPHAGHER (Ita) "Final Atomic Torments" 7" EP / ltd to 500 copies, out at WN! Fest Vol. III
Obrazek
EP contains two exclusive live songs and an unreleased PROFANATICA cover recorded durig the "...For Chaos, Obscurity & Desolation..." recording session.

The EP will be sold ONLY at the NWN! Fest
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

24-10-2012, 21:35

może mi ktoś to kupić z tam obecnych ?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ