BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

Re: BURZUM

21-01-2012, 12:08

płyta roku!
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Maria Konopnicka

21-01-2012, 12:53

Super! Fajnie, że będzie nowa płyta - tą z odgrzewanymi starymi kawałkami przesłuchałem raz i w ogóle nie chce mi się po nią sięgać ponownie.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 13:18

Czy Wam też leci reklama Mentosa przed "Dunkelheit"?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
est
mistrz forumowej ceremonii

21-01-2012, 13:29

yy
kurde, ale to jest przezajebiste
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-01-2012, 13:40

megawat pisze:Czy Wam też leci reklama Mentosa przed "Dunkelheit"?
Nie.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

21-01-2012, 15:56

Czy, aby na pewno nie jest to rozmianka na drobne z prędkością światła? Gdzie można złożyć zamówienie? Może z góry przelać za trzy kolejne albumy? Dzieci marzną w Telemarku.
Tak poważnie , to jestem ciekaw w którą stronę pójdą wokale na tej płycie. Bardziej w stronę histerii, czy murmurando do klempy.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-01-2012, 16:23

mysle ze duzo wiecej zaspiewów romantycznych bedzie wilk robił. dla mnie ok, niech nagrywa 2 plyty co roku byleby byly nie gorsze niz belus i fallen.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
nightspiryt

21-01-2012, 16:34

Heiðr (Esteem)

Valði henni Herföðr
hringa ok men,
fekk spjöll spaklig
ok spá ganda,
sá hon vítt ok of vítt
of veröld hverja.

Sá hon valkyrjur
vítt of komnar,
görvar at ríða
til Goðþjóðar;
Skuld helt skildi,
en Skögul önnur,
Gunnr, Hildr, Göndul
ok Geirskögul.

Nú eru talðar
nönnur Herjans,
görvar at ríða
grund valkyrjur.

Ek sá Baldri,
blóðgum tívur,
Óðins barni,
örlög folgin;
stóð of vaxinn
völlum hæri
mjór ok mjök fagr
mistilteinn.

Varð af þeim meiði,
er mær sýndisk,
harmflaug hættlig,
Höðr nam skjóta;
Baldrs bróðir var
of borinn snemma,
sá nam Óðins sonr
einnættr vega.

Þó hann æva hendr
né höfuð kembði,
áðr á bál of bar
Baldrs andskota;
en Frigg of grét
í Fensölum
vá Valhallar.
Vituð ér enn - eða hvat?
...
bardzo chwytliwe teksty, idealne do nucenia pod prysznicem

a poważnie to krążka raczej nie kupię, najwyżej asekuracyjnie posłucham jakichś próbek, żeby się do końca upewnić, że nie chce mi się tego słuchać...
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 18:16

megawat pisze:Czy Wam też leci reklama Mentosa przed "Dunkelheit"?
To nie jest kwestia linku. Reklamy lecą losowo (zarówno pod względem treści jak i częstotliwości wyświetlania u danego użytkownika).
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Baton
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 18:23

Mistrz pisze:zajebista okładka
Yep, jeżeli ta grafika faktycznie znajdzie się na okładce, to cacy. Bo ładna.
Wygląda na to, że każdą wiosnę będzie uświetniał nowy BURZUM. Nowy album chyba obadam, bo i do "Fallen" po pierwszym odrzuceniu zaczynam się powolutku przekonywać. Nie jest ten album wielki i na pewno słabszy od "Belus", ale jednak jest w nim jakieś "coś". Jednak.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Foxhound
postuje jak opętany!

21-01-2012, 18:38

Niech nagrywa jak najwięcej. Byle to miało ręce i nogi tak jak do tej pory.
Aegir
postuje jak opętany!

24-01-2012, 16:26

Ciekawe w jakiej formie będzie Vikernes i jak tam z jego islandzkim. Póki co daję tu dużego plusa za okładkę i kontynuację tematyki staronordyckiej. Przy okazji - poemat "Völuspá" został wykorzystany już wiele razy w metalu, ale rzadko w takim stopniu. Islandzki Fortíð był do tej pory chyba jedynym zespołem z Północy, który napisał muzykę do całości.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

24-01-2012, 16:48

vvorldvvithoutshit pisze:
Heiðr (Esteem)

Valði henni Herföðr
hringa ok men,
fekk spjöll spaklig
ok spá ganda,
sá hon vítt ok of vítt
of veröld hverja.

Sá hon valkyrjur
vítt of komnar,
görvar at ríða
til Goðþjóðar;
Skuld helt skildi,
en Skögul önnur,
Gunnr, Hildr, Göndul
ok Geirskögul.

Nú eru talðar
nönnur Herjans,
görvar at ríða
grund valkyrjur.

Ek sá Baldri,
blóðgum tívur,
Óðins barni,
örlög folgin;
stóð of vaxinn
völlum hæri
mjór ok mjök fagr
mistilteinn.

Varð af þeim meiði,
er mær sýndisk,
harmflaug hættlig,
Höðr nam skjóta;
Baldrs bróðir var
of borinn snemma,
sá nam Óðins sonr
einnættr vega.

Þó hann æva hendr
né höfuð kembði,
áðr á bál of bar
Baldrs andskota;
en Frigg of grét
í Fensölum
vá Valhallar.
Vituð ér enn - eða hvat?
...
bardzo chwytliwe teksty, idealne do nucenia pod prysznicem

a poważnie to krążka raczej nie kupię, najwyżej asekuracyjnie posłucham jakichś próbek, żeby się do końca upewnić, że nie chce mi się tego słuchać...
To po chuj głoś zabierasz w temacie który lata ci koło dupy? Kurwa, młodzieniec jeden z drugim nie byłby sobą, aby swych zawszonych trzech groszy nie wpierdolić w dyskusję o czymś co ma w dupie. Nie uczyli w szkole, że jak cię coś nie interesuje to nie należy zabierać głosu? Idź branzlować się słuchając ''wielkich artystów'' od których muzyki w postaci MP3 zapewne pęka twój komputer przyniesiony na gwiazdkę od św. Mikołaja. Proste.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

24-01-2012, 16:55

535 pisze:Czy, aby na pewno nie jest to rozmianka na drobne z prędkością światła? Gdzie można złożyć zamówienie? Może z góry przelać za trzy kolejne albumy? Dzieci marzną w Telemarku.
Tak poważnie , to jestem ciekaw w którą stronę pójdą wokale na tej płycie. Bardziej w stronę histerii, czy murmurando do klempy.
A ktoś ci karze kupować i słuchać ? Zapewne Grifi zesrał by się z żalu wprost do fiordu gdyby dowiedział się co sądzisz o jego obecnej twórczości... i że nie kupisz jego płyty :))
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

24-01-2012, 16:59

Na pewno ("Grifi") byłby dumny z tego, jakiego dzielnego wojownika i obrońcę jego honoru ma na tym forum ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

24-01-2012, 17:00

Kolejne gówno?
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

24-01-2012, 17:03

Kurt pisze:Na pewno ("Grifi") byłby dumny z tego, jakiego dzielnego wojownika i obrońcę jego honoru ma na tym forum ;)
A z czego ty jesteś dumny? Z komentowanie płyt zespołów których nie lubisz ? Fakt, to szalenie zajebista zabawa, i prawie rzecz święta wśród większości ''metalowców''
535

24-01-2012, 17:15

Wódka i Piwo pisze:
535 pisze:Czy, aby na pewno nie jest to rozmianka na drobne z prędkością światła? Gdzie można złożyć zamówienie? Może z góry przelać za trzy kolejne albumy? Dzieci marzną w Telemarku.
A ktoś ci karze kupować i słuchać ? Zapewne Grifi zesrał by się z żalu wprost do fiordu gdyby dowiedział się co sądzisz o jego obecnej twórczości... i że nie kupisz jego płyty. :))
Ty weź się ode mnie odpierdol, względnie naucz się czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że źle sądzę o jego twórczości. Mam tylko pewne wątpliwości. Poza tym Christian nie mieszka nad fiordem, więc musiałby specjalnie jechać, by się wysrać.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

24-01-2012, 17:17

Wódka i Piwo pisze:A z czego ty jesteś dumny? Z komentowanie płyt zespołów których nie lubisz ? Fakt, to szalenie zajebista zabawa, i prawie rzecz święta wśród większości ''metalowców''
Dobrze już, dobrze, nie stresuj się, to Ciebie tylko zaszkodzić może ;)
The madness and the damage done.
nightspiryt

24-01-2012, 17:55

Wódka i Piwo pisze:To po chuj głoś zabierasz w temacie który lata ci koło dupy? Kurwa, młodzieniec jeden z drugim nie byłby sobą, aby swych zawszonych trzech groszy nie wpierdolić w dyskusję o czymś co ma w dupie. Nie uczyli w szkole, że jak cię coś nie interesuje to nie należy zabierać głosu? Idź branzlować się słuchając ''wielkich artystów'' od których muzyki w postaci MP3 zapewne pęka twój komputer przyniesiony na gwiazdkę od św. Mikołaja. Proste.
hejka zwierzaczku ^_^

pogłaszcz kotka:

-------- /\ /\ -------
-------=^;^=------
------- /----| -------
(___(|_|_|--------

Burzum to nie jest byle pierwszy, lepszy zespół, więc nie wypada nie komentować nowych krążków. Z mp3 nie korzystam, muzyki słucham tylko z płyt: takich małych, kolorowych albo takich ciut większych i czarnych, młodzieńcem też już raczej nie jestem. Same pudła. W anussska ty mnie, więc kissnij :* ^_^
ODPOWIEDZ