MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
byrgh
zahartowany metalizator

Re: MORBID ANGEL

15-01-2012, 17:33

Kraft pisze:
byrgh pisze:naprawde "Blades for Baal" nie robi na tobie zadnego wrazenia i nie zbliza sie do gora fajnego "Gateways..."?
W warstwie muzycznej jak najbardziej, ale jak pisałem - głupkowate maniery Vincenta psują klimat. Naprawdę musi mi co 2 minuty przypominać tytuł utworu? To samo w "Existo...", "10 More Dead" i "Nevermore". Jakieś śmieszne pohukiwania w "Beauty..."... No weź... ;/
- A to znasz? ;) Po prostu taka jest konwencja.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-01-2012, 17:55

vicek pisze:
Mort pisze:
January 14, 2012

World Management would like to announce that “Existo Vulgore” was released today for the Xbox 360 version of Rock Band 3. It both can be purchased from the game music store on the Xbox 360 version of Rock Band 3, on the Xbox Live marketplace on the 360, or online.
:D
Nie widzę nic w tym złego. Mi nie przeszkadza że ktoś grający w Rock Band będzie mógł "odegrać" numer Morbid Angel. Przynajmniej jakiś gracz lubiący Morbidów się ucieszy.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

15-01-2012, 18:01

byrgh pisze: - A to znasz? ;) Po prostu taka jest konwencja.
Tu można mówić o konwencji. Z pomysłem, wywrzeszczane na pełnej kurwie i nie nadużywane na całej płycie. Te powtarzane w kółko tytuły na IDI mają formę monotonnej zapchajdziury, a nie konwencji.
KRIS1977
zaczyna szaleć

15-01-2012, 18:47

W takim razie po co wam się chce dyskutować na temat tej płyty.Jest słaba i tyle i po co to rozdmuchiwać
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

15-01-2012, 19:00

Ty widzisz roznice pomiedzy rzucaniem co kilkadziesiat stron czegos w stylu 'KURWA, ale CHUJNIA KUPA MORBID ANGEL jest BLE!!! Po chuj dyskutowac, skoro mi sie ta plyta nie podoba', a (w miare) rzeczowa rozmowa, czy nie bardzo? ;)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

15-01-2012, 19:59

Obrazek
KRIS1977
zaczyna szaleć

15-01-2012, 21:54

0ms pisze:Ty widzisz roznice pomiedzy rzucaniem co kilkadziesiat stron czegos w stylu 'KURWA, ale CHUJNIA KUPA MORBID ANGEL jest BLE!!! Po chuj dyskutowac, skoro mi sie ta plyta nie podoba', a (w miare) rzeczowa rozmowa, czy nie bardzo? ;)
Nie no można owszem podyskutować tylko jakby było o czym.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

16-01-2012, 23:32

[V] pisze:
Sova pisze:Wczoraj przesłuchałem dokładnie "Illud Divinum Insanus". STRASZNA KUPA, 100% WIOCHA. Nie, to nie jest nowatorskie, to jest wieśniackie, zwyczajnie tanie i słabe. "Heretic" był dobry, "Gateways..." bardzo dobry, wcześniejsze wybitne. Ten zespół się skończył.
Pomyśl teraz o tych undergroundowych gówienkach, których masz na vinylach na kilogramy. To jest dopiero wiocha i obciach.
O kurwa, jaka złota myśl. Może jak śpię to się jakoś teleportujesz, aby macać moje winyle, spisujesz co mam na półkach i knujesz? A co gorsza je tfu, palcujesz?
Wracając do MA to zdania nie zmienię, bo i czemu? Widzę, że płyta się wielu osobom podoba, w plebiscytach jest wysoko, ok, każdy ocenia ją jak chce. Dla mnie pozostanie kupą i tyle. Piszę to jako fan Morbid Angel, który słucha tej ekipy odkąd w PL pojawiła się ich pierwsza piracka kaseta i mam prawo, ba, nawet jakiś wewnętrzny obowiązek zjebać ten album, bo jest badziewny i tyle.
Mort
rasowy masterfulowicz

16-01-2012, 23:38

Przesluchalem ostatni album wiecej razy niz ktokolwiek inny i jestem ekspertem w dziedzinie IDI. To naprawde dobra plyta ;)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

17-01-2012, 00:05

Ale masz wątpliwości co do Omni Potens, a to na prawdę bardzo zacne intro.
PENIS METAL
Mort
rasowy masterfulowicz

17-01-2012, 00:16

To znaczy, ze musze sluchac jeszcze wiecej, moze i intro w koncu do mnie trafi ;)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

17-01-2012, 00:21

Jest potężne, dostojne i zwiastuje nieoczekiwane. Zwiastuje taki huragan jak Too Extreme! Doskonale przedłuża oczekiwanie na ten numer. Świetnie sie w tym spisuje i za to je cenie.
PENIS METAL
[V]
mistrz forumowej ceremonii

17-01-2012, 00:23

Sova pisze:
[V] pisze:
Sova pisze:Wczoraj przesłuchałem dokładnie "Illud Divinum Insanus". STRASZNA KUPA, 100% WIOCHA. Nie, to nie jest nowatorskie, to jest wieśniackie, zwyczajnie tanie i słabe. "Heretic" był dobry, "Gateways..." bardzo dobry, wcześniejsze wybitne. Ten zespół się skończył.
Pomyśl teraz o tych undergroundowych gówienkach, których masz na vinylach na kilogramy. To jest dopiero wiocha i obciach.
O kurwa, jaka złota myśl. Może jak śpię to się jakoś teleportujesz, aby macać moje winyle, spisujesz co mam na półkach i knujesz? A co gorsza je tfu, palcujesz?
Wracając do MA to zdania nie zmienię, bo i czemu? Widzę, że płyta się wielu osobom podoba, w plebiscytach jest wysoko, ok, każdy ocenia ją jak chce. Dla mnie pozostanie kupą i tyle. Piszę to jako fan Morbid Angel, który słucha tej ekipy odkąd w PL pojawiła się ich pierwsza piracka kaseta i mam prawo, ba, nawet jakiś wewnętrzny obowiązek zjebać ten album, bo jest badziewny i tyle.
Jestem pewien, ze zdecydowana wiekszosc twoich zbiorów to zdecydowanie nic nie warte tandetne gowno, ktorego kolekcjonowanie mija sie z celem. Skoro odczuwasz wewnetrzny obowiazek, aby upubliczniac swoje idiotyczne wynurzenia to rób to dalej, jak swiat stary pelno bylo takich zbieraczy jak ty, ktorzy cos tam sobie pierdolili, mieli jedna plyte w pieciu wersjach i cale zycie poza metal nosa nie wychylili.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Mort
rasowy masterfulowicz

17-01-2012, 00:25

Ale jezeli lubi to co zbiera, slucha tego lub chociaz samo zbieranie sprawia mu przyjemnosc to nie mozna powiedziec, ze mija sie z celem. Po prostu Sova robi sobie dobrze.
A że nie podoba mu sie nowy Morbid Angel - ma prawo, ale jego argumenty za tym, ze to rzekomo slaba plyta w ogole do mnie nie trafiaja. Choc jednak troche rozumiem - chcial death metalu takiego jak zwykle, ale w przypadku Morbid Angel nigdy nic nie jest "jak zwykle".
I AM MORBID
[V]

17-01-2012, 00:30

Mort pisze:chcial death metalu takiego jak zwykle, ale w przypadku Morbid Angel nigdy nic nie jest "jak zwykle".
To jest generalnie najwiekszy problem metalowcow, chca zawsze tego co juz bylo, a jak dostaja co innego to pierdolna kompaktem o sciane i krzycza gowno.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-01-2012, 00:43

<ziew> ile razy już to było przerabiane w różnych konfiguracjach ? ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-01-2012, 00:52

mi się podoba, ze MA szuka swojego nowego oblicza, nie ważne jak to robią. należą im się punkty za odwagę i chęć.
Maria Konopnicka

17-01-2012, 01:39

[V] pisze:Jestem pewien, ze zdecydowana wiekszosc twoich zbiorow to zdecydowanie nic nie warte tandetne gowno ktorego kolekcjonowanie mija sie z celem.
Nie wiem co to kurwa za mania na tym forum wytykać komuś, że w swoich zbiorach ma jakieś tandetne gówno. Dla jednego tandetne, a dla drugiego warte tyle, żeby mieć to w swoich zbiorach. Najśmieszniejsze jest, że tych zbiorów nawet nikt nie widział, ale skoro ktoś ma dużo płyt z metalem to na pewno musi tam być jakieś gówno...
[V] pisze:Skoro odczuwasz wewnetrzny obowiazek, aby upubliczniac swoje idiotyczne wynurzenia to rob to dalej, jak swiat stary pelno bylo takich zbieraczy jak ty, ktorzy cos tam sobie pierdolili, mieli jedna plyte w pieciu wersjach i cale zycie poza metal nosa nie wychylili.
Nie potrafisz zaakceptować faktu, że mu się ostatni Morbid Angel nie podoba? To tylko kawałek pierdolonej płyty, a Ty zachowujesz się tak jakby skrzywdził Twoją matkę. :)))
[V] pisze:To jest generalnie najwiekszy problem metalowców,chca zawsze tego co juz bylo a jak dostaja co innego to pierdolna kompaktem o sciane i krzycza gówno.
...pizdowców... Znów stereotyp: fan metalu = zakuta pała, gość z klapkami na oczach. Kopsnij się lepiej do Trotzkiego na facebooka i liżcie się tam po kutasach powtarzając jak mantrę, że 99,99 proc. metalu to gówno. :) Nudne to już jest...
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

17-01-2012, 09:08

[V] pisze:Jestem pewien, ze zdecydowana wiekszosc twoich zbiorów to zdecydowanie nic nie warte tandetne gowno, ktorego kolekcjonowanie mija sie z celem. Skoro odczuwasz wewnetrzny obowiazek, aby upubliczniac swoje idiotyczne wynurzenia to rób to dalej, jak swiat stary pelno bylo takich zbieraczy jak ty, ktorzy cos tam sobie pierdolili, mieli jedna plyte w pieciu wersjach i cale zycie poza metal nosa nie wychylili.
Ale po co tak szczekasz?
Żeby nie ciągnąć tematu zbiorów, bo zrobi się pierdolenie na 7 stron co Sova ma na półkach, to oświecę cię jasnowidzu, że moja kolekcja to zbiory od Klausa Schulze, przez muzykę filmową, Floyd, Zeppelin, Purple, klasykę heavy, thrash, death, black aż po podziemny BM, którego twój umysł nie ogarnie nigdy i który stanowi niewielką - w porównaniu do reszty - część posiadanych płyt.
Generalnie nie mam zamiaru i chęci się z tobą wdawać w pyskówki. Czego innego oczekujemy od muzyki i zapewne kierujemy się innymi wartościami w jej doborze.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-01-2012, 09:22

Maria Konopnicka pisze:
[V] pisze:to jest generalnie najwiekszy problem metalowców,chca zawsze tego co juz bylo a jak dostaja co innego to pierdolna kompaktem o sciane i krzycza gówno.
...pizdowców... Znów stereotyp: fan metalu = zakuta pała, gość z klapkami na oczach. Kopsnij się lepiej do Trotzkiego na facebooka i liżcie się tam po kutasach powtarzając jak mantrę, że 99,99 proc. metalu to gówno. :) Nudne to już jest...
Ja se urlop robię, a Maria kłócić się musi, to se innego znajduje adwersarza. :D
ODPOWIEDZ