MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: MORBID ANGEL
Chyba nawet teledysk Autopsy jest lepszy ;) Oczywiście widziałem już dużo gorsze rzeczy, ale jak na zespół tego formatu to słaaaaabo.
-
- mistrz forumowej ceremonii
To chyba jedyny powód żeby to obejrzeć. Niestety królika ni ma. Sam kabaret.[V] pisze:no kurwa jaka zenada,jeszcze niech wyciagnie królika z tego kapelusza.
- Skaut
- Nerwowy
Przede wszystkim sam utwór jest raczej słabowity ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- vicek
ta wersja teledysku jest lepsza
-
:DDDDDDDDDDDvicek pisze: ta wersja teledysku jest lepsza
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Wczoraj przesłuchałem dokładnie "Illud Divinum Insanus". STRASZNA KUPA, 100% WIOCHA. Nie, to nie jest nowatorskie, to jest wieśniackie, zwyczajnie tanie i słabe. "Heretic" był dobry, "Gateways..." bardzo dobry, wcześniejsze wybitne. Ten zespół się skończył.
- Scaarph
- the_bad
- rozkręca się
W koncu ktos mi racje przyznal.Sova pisze:Wczoraj przesłuchałem dokładnie "Illud Divinum Insanus". STRASZNA KUPA, 100% WIOCHA. Nie, to nie jest nowatorskie, to jest wieśniackie, zwyczajnie tanie i słabe. "Heretic" był dobry, "Gateways..." bardzo dobry, wcześniejsze wybitne. Ten zespół się skończył.
Niektórzy naukowcy twierdzą, że wodór, ponieważ jest go takie mnóstwo, jest głównym budulcem wszechświata. Nie zgadzam się z tym. Twierdzę, że głupoty jest więcej niż wodoru, i że ona jest głównym budulcem wszechświata.
— Frank Zappa
— Frank Zappa
- vicek
Z przykrością muszę się zgodzić. Przykre, bo to jedna z moich ulubionych kapel jeszcze z dzieciństwa. Jak oni mogli takiego bobka spłodzić?? ;(Sova pisze:Wczoraj przesłuchałem dokładnie "Illud Divinum Insanus". STRASZNA KUPA, 100% WIOCHA. Nie, to nie jest nowatorskie, to jest wieśniackie, zwyczajnie tanie i słabe. "Heretic" był dobry, "Gateways..." bardzo dobry, wcześniejsze wybitne. Ten zespół się skończył.
-
Pomyśl teraz o tych undergroundowych gówienkach, których masz na vinylach na kilogramy. To jest dopiero wiocha i obciach.Sova pisze:Wczoraj przesłuchałem dokładnie "Illud Divinum Insanus". STRASZNA KUPA, 100% WIOCHA. Nie, to nie jest nowatorskie, to jest wieśniackie, zwyczajnie tanie i słabe. "Heretic" był dobry, "Gateways..." bardzo dobry, wcześniejsze wybitne. Ten zespół się skończył.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- empir
Jednym się podoba, innym nie. Ja słucham najnowszej płyty z taką samą przyjemnością jak klasycznych płyt morbidów.
- longinus696
Dobrze powiedziane. Nie ma co przeginać w żadną ze stron. Średni krążek, po prostu. Żadna tam kupa, ani wiocha. Wolę jednak "Illud Divinum Insanus" od tysięcy true-kapel, które zapatrzone w ideały podziemia klepią w kółko ten sam old-school, oparty na gównianym brzmieniu i black-death-thrashowych riffach. Zieeew...[V] pisze:Pomyśl teraz o tych undergroundowych gówienkach, których masz na vinylach na kilogramy. To jest dopiero wiocha i obciach.Sova pisze:Wczoraj przesłuchałem dokładnie "Illud Divinum Insanus". STRASZNA KUPA, 100% WIOCHA. Nie, to nie jest nowatorskie, to jest wieśniackie, zwyczajnie tanie i słabe. "Heretic" był dobry, "Gateways..." bardzo dobry, wcześniejsze wybitne. Ten zespół się skończył.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Dokładnie tak.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mi tam płyta się podoba - jak już wcześniej mówiłem, kiedy rozbrzmiewa "Too extreme!", przewijam na następny kawałek, ostatnich dwóch kawałków też nie do końca zdzierżę, więc wyłączam. I jestem kontent. :) Kiedyś być może nadejdzie czas, że i te utwory mi się spodobają, na razie jednak wolę je przewijać i cieszyć się muzyką w ramach death metalowej formuły.
-
Death metalowe utwory sa akurat najslabszym punktem tej plyty (paradoksalnie).
-
- rasowy masterfulowicz
Nie sa, najslabszym punktem jest "Omni Potens", calej reszty slucha mi sie bardzo dobrze. No, "I Am Morbid" nieco gorzej.
I AM MORBID
-
Przeciez to jest swietny, totalnie chwytliwy utwor, spokojnie moglby sie znalezc np. na plycie Slipknot (obok takiego "Psychosocial"). Trzeba przestac myslec o Morbid Angel w kategoriach dinozaura death metalu, ktory nagrywa tylko death metalowe krazki dla ludzi ktorzy sluchaja tylko death metalu.Mort pisze:No, "I Am Morbid" nieco gorzej.
- vicek
Słucham różnej muzyki, ale ta płyta jest po prostu nudna. :(
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czyli każdy z osobna utwór death metalowy z tej płyty jest świetny, ale na płycie, jako całości, paradoksalnie są jej najsłabszym punktem?