CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: CANNIBAL CORPSE

05-01-2012, 23:13

on ma tylko szyję
support music, not rumors
Arisowicz
w mackach Zła

05-01-2012, 23:31

bo jest szyitą.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-01-2012, 14:41

Poważnie rzecz biorąc to kiedyś trzeba skończyć. Cały skład jest obecnie w wieku 43-45 lat. Jak długo można pruć taką rzeźnię?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

06-01-2012, 15:02

Od jakiegoś czasu wznoszę modły by swoją ostatnią płytę nagrali z Barnesem. Fisher w trosce o zdrowie powinien po trasie promującej nową płytę zrobić sobie wolne.
PENIS METAL
Mort
rasowy masterfulowicz

06-01-2012, 15:07

Gore_Obsessed pisze:Poważnie rzecz biorąc to kiedyś trzeba skończyć. Cały skład jest obecnie w wieku 43-45 lat. Jak długo można pruć taką rzeźnię?
Oni jeszcze mogą. O formę studyjną nie ma sie co martwić a na koncertach ciągle muszą być mocni. Nie oszczedzają siebie ani publiki i grają sety złożone z 20 kawałków.
W grudniu 2011 w Mexico City:

Szkoda, że marcowa trasa z Behemoth omija Polskę. Kannibale wracaja do Europy w czerwcu, terminarz koncertowy maja na razie dziurawy jak sito, może znajdzie się w nim miejsce na koncert w Polsce. Knock Out Promotions do dzieła!
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

06-01-2012, 15:11

Knock Out Promotions do dzieła!
No na liveart nie ma co liczyć bo Vlad kiedys wspominał że na CC by nie poszedł nawet za dopłatą :(
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-01-2012, 15:27

Bo vlad to pozer.
Czekam na płytę i koncert w PL
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

06-01-2012, 15:36

Przydałby się jakiś występ w Poznaniu albo Warszawie. W klubie z pełnym setem pewnie wypadają dużo bardziej niszcząco niż na Festiwalu.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

06-01-2012, 15:41

Potwierdzam.Pierdolona maszyna, nie widziałem chyba lepszej kapeli na deskach.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-01-2012, 15:50

No, jeśli chodzi o death metal to chyba najlepsza kapela koncertowa. Przynajmniej z tych co ja widziałem.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

06-01-2012, 15:52

Obym się o tym sam przekonał. Na Brutal Assault 2010 fajnie wypadli, ale jednak krótka setlista i chujowe warunki m.in pogodowe, pozostawiły niedosyt.

P.J.E.C.

Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-01-2012, 16:05

Nie no, taka kapela tylko w klubie i to jako headliner.
Oby w tym roku w PL, czego Tobie i sobie życzę.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

06-01-2012, 16:08

Zdecydowanie tylko klub - miałem okazję sprawdzić ich na festiwalu i w klubie, i pomimo iż bardzo dobrze wypadli w obydwu miejscach, to w mniejszej sali jest większy rozpierdol. A co do ich koncertów w Polsce, to chciałbym aby zagrali co najmniej dwa, trzy, o frekwencję raczej nie ma się co martwić.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

06-01-2012, 16:13

empir pisze:Nie no, taka kapela tylko w klubie i to jako headliner.
Oby w tym roku w PL, czego Tobie i sobie życzę.
Amen.
Nasum pisze:A co do ich koncertów w Polsce, to chciałbym aby zagrali co najmniej dwa, trzy, o frekwencję raczej nie ma się co martwić.
Pewnie. Jeden np. w Katowicach, drugi w Warszawie. Mniej będzie jęków, że za daleko. Każdy kto będzie chciał to zobaczy. Niektórzy pewnie obie daty.

P.J.E.C.

Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-01-2012, 17:28

Również chcę przeżyć (dosłownie i w przenośni) ich kolejny koncert. Byłoby to starcie numer trzy. Znokautowali mnie już dwa razy (za pierwszym razem dołożył swoje trzy grosze jeszcze SINISTER), bolało w trakcie i jakiś czas później, ale czekam na kolejną porcję łomotu.
Co do możliwości nagrania jeszcze jednej płyty z Barnesem - fajnie by było. Mogliby jeszcze odszukać Rusay'a i wyłupać jakiś staromodny wykurw, w stylu jaskiniowym, coś jak SODOM ostatnio.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Maria Konopnicka

06-01-2012, 17:35

Ja planuję w lutym wybrać się na Cannibali do Wiednia, nie będę czekał następne kilka lat zanim do nas przyjadą. Mam nadzieję, że się uda - dojazd jest dobry - polskim busem z Wawy do Wiednia. Kilka godzin w klimatyzowanym, wygodnym autobusie - cena biletu 60-80 zł. Taniej niż intercity do Krakowa :)
Nasum

06-01-2012, 17:39

Tak po prawdzie to nie wiem czy w ogóle takie coś byłoby możliwe - Kanibale są szczęśliwi z Fisherem, natomiast Chris spełnia się w swoim SFU. Wszyscy zostawili przeszłość za sobą i chyba nie bardzo im się chce ten stan zmieniać, niechaj więc zostanie tak, jak jest. Swoją drogą, jako fan CC zarówno z jednym jak i drugim krzykaczem, nie wyobrażam sobie kolejnej zamiany wokalisty - tak już przyzwyczaiłem się do ryku Fishera, że chyba Chris już by się nie sprawdził. Słyszałem wokale Chrisa do kawałków z "Vile" i szczerze powiedziawszy, to już nie to samo. Na pierwszych czterech albumach jak najbardziej, ale późniejsze, kiedy CC nieco zmodyfikował swoją muzykę, Fisher sprawdza sie o wiele lepiej.
535

06-01-2012, 17:45

Alkoholokaust pisze:
Knock Out Promotions do dzieła!
No na liveart nie ma co liczyć bo Vlad kiedys wspominał że na CC by nie poszedł nawet za dopłatą :(
Ja się Władziowi nie dziwię. Po tym wszystkim, mógłby ktoś pod sceną ręki nie podać. Wówczas numer I WILL KILL YOU nabrałby dosłownej oprawy.
Maria Konopnicka pisze:Ja planuję w lutym wybrać się na Cannibali do Wiednia, nie będę czekał następne kilka lat zanim do nas przyjadą. Mam nadzieję, że się uda - dojazd jest dobry - polskim busem z Wawy do Wiednia. Kilka godzin w klimatyzowanym, wygodnym autobusie - cena biletu 60-80 zł. Taniej niż intercity do Krakowa :)
Uprzednio radzę jednak sprawdzić w "papierach" kto jest zatrudniony w agencji organizującej ten sympatyczny wyjazd.
Maria Konopnicka

06-01-2012, 18:02

Nasum pisze:Tak po prawdzie to nie wiem czy w ogóle takie coś byłoby możliwe - Kanibale są szczęśliwi z Fisherem, natomiast Chris spełnia się w swoim SFU. Wszyscy zostawili przeszłość za sobą i chyba nie bardzo im się chce ten stan zmieniać, niechaj więc zostanie tak, jak jest. Swoją drogą, jako fan CC zarówno z jednym jak i drugim krzykaczem, nie wyobrażam sobie kolejnej zamiany wokalisty - tak już przyzwyczaiłem się do ryku Fishera, że chyba Chris już by się nie sprawdził. Słyszałem wokale Chrisa do kawałków z "Vile" i szczerze powiedziawszy, to już nie to samo. Na pierwszych czterech albumach jak najbardziej, ale późniejsze, kiedy CC nieco zmodyfikował swoją muzykę, Fisher sprawdza sie o wiele lepiej.
Też tak uważam - przez wiele lat uważałem, że Krzyś był lepszym wokalistą i choć człowiek bez szyi się sprawdza, to mimo wszystko Cannibale w jakiś sposób ucierpieli na tej zmianie. Teraz jednak jak sobie porównam wokale na ostatniej płycie Cannibal Corpse i SFU to nie mam wątpliwości, że aktualnie George Fisher jest wokalistą lepszym niż Chris Barnes.
Nasum

06-01-2012, 20:20

Ucierpieli tylko do momentu kiedy wyszedł "Vile" i ruszyli w trasę. Do tego momentu Chris był kojarzony z zespołem, wielu sie wtedy pytało czy nowy frontman udźwignie ciężar bycia wokalistą CC, wielu powątpiewało a byli i tacy, którzy wieszczyli koniec kapeli. Mi tam zmiana przeszła jakoś gładko, kiedy zobaczyłem ich na żywo wiedziałem, że dokonali najlepszego z możliwych wyborów. Żałuje że nie dane mi było zobaczyć na żywo kanibali z Chrisem, miałbym jeszcze lepsze porównanie, ale nie wydaje mi się, aby Chris był lepszym frontmanem. Może kiedyś, teraz na pewno nie.
ODPOWIEDZ