CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Mort
rasowy masterfulowicz

Re: CANNIBAL CORPSE

17-12-2011, 09:40

Z tego co powiedzial George bedzie mniej technicznego mielenia, a wiecej chwytliwych riffow. Mam nadzieje, ze nie beda to "suwaki" w stylu tytulowego z "Evisceration Plague", bo ten mimo, ze chwytliwy to jak dla mnie najslabszy na plycie, ktora poza tym jedynym kawalkiem jest bez skazy. ;)
I AM MORBID
Maria Konopnicka

17-12-2011, 09:43

A ja uważam, że to jeden z najlepszych utworów Cannibal Corpse w ogóle i chyba najlepszy na ostatniej płycie. :)
Mort
rasowy masterfulowicz

17-12-2011, 09:55

Mna najbardziej zamiata Carnivarous Swarm. Kazdy numer z EP oprocz tytulowego jest bardzo dobry, piatkowy. Tytulowy jest dobry do machania dynia, ale brakuje w nim szalenstwa i furii, ktore sa w pozostalych numerach.
I AM MORBID
Maria Konopnicka

17-12-2011, 10:03

Utwór jest stosunkowo prosty i przebojowy, ale cholernie agresywny i absolutnie doskonały pod względem partii wokalnych. W sumie to nawet chciałbym, żeby w takim kierunku poszli na następnej płycie
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

17-12-2011, 13:00

Bardzo lubię Dżordża Fishera, ale mógłby mu się kark tak rozrosnąć, że dałby se spokój ze śpiewaniem i nastąpiłby powrót wielkiego, zjawiskowego Chrisa Barnesa. To by było wydarzenie na miare powrotu Ozzy'ego do BLACK SABBATH.
PENIS METAL
Maria Konopnicka

17-12-2011, 13:01

Kilka lat temu bym Ci przyklasnął, ale po ostatnich płytach Cannibal Corpse i SFU doszedłem do zaskakującego wniosku, że obecnie Rybak jest wokalistą lepszym niż Krzysio.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

17-12-2011, 13:12

Dla jednego lepszym, dla innego gorszym. Spierał się nie będę, jednak dla mnie płyty z Fisherem już nie mają tego czegoś co miały za czasów Chrisa. Lubię "Vile" i "Kill", bardzo lubię "Gore Obsessed", a z pozostałych by było numerów na jedną, mocną płytę.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 13:33

Jakiegoś szczególnego parcia na nowy album nie mam, choć kiedyś pewnie go posłucham. W każdym razie do "Bloodthirst" bardzo lubię ten zespół, o następnych też złego słowa nie powiem, jednak czegoś tu brak. Wolę wokale Rybaka nawiasem mówiąc.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Mort
rasowy masterfulowicz

17-12-2011, 15:44

Chyba za malo sluchales, bo skoro podoba Ci sie do Bloodthirst to dlaczego nie weszlo Ci Gore Obsessed ktore jest jeszcze lepsze? Daj temu albumowi szanse, posluchaj go kilka razy a kiedy juz bardzo polubisz zabierz sie za The Wretched Spawn i nastepne ;)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 18:54

Myślę, że to nie jest akurat kwestia nieosłuchania. Te nowe CC przy pierwszym kontakcie dają mi dużo radochy, ale potem nie chce się wracać. Znaczy dzisiaj sobie może ściągnę "Evisceration Plague" z półki dla "Shatter Their Bones" i paru innych, z uśmiechem posłucham i na jakiś czas zapomnę. :)
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Mort
rasowy masterfulowicz

17-12-2011, 20:57

Bolt pisze:Znaczy dzisiaj sobie może ściągnę "Evisceration Plague"
Pirat!!!
z półki
;)
dla "Shatter Their Bones" i paru innych, z uśmiechem posłucham i na jakiś czas zapomnę. :)
Swietny oldskulowy numer Roba Barretta. Na nowa plyte, ktora bedzie wydana prawdopodobnie na poczatku marca Rob napisal 3 kawalki, ciekawe czy beda to ciosy na miare "Shatter their bones".
I AM MORBID
Mort
rasowy masterfulowicz

24-12-2011, 21:09

Worm Infested jest cudowne, dwa krótkie kawałki a cieszą mnie jak najmocniejsze death metalowe albumy tego roku. Jak to w przypadku Cannibal Corpse. zagrali na tym mini zupelnie jak Cannibal Corpse ;) Gitary w Systematic Elimination rozpierdalaja tak jak arcyszybkie wokale w tytułowym. Worminfestedworminfestedworminfested chyba nawet Fisher by tego dzisiaj nie zespiewal tak jak wtedy. I to wspaniale, suche, ciezkie brzmienie z Gore Obsessed. Obowiązek dla fanów. Covery i autocover tez w pyte.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

24-12-2011, 21:31

Maria Konopnicka pisze:A ja uważam, że to jeden z najlepszych utworów Cannibal Corpse w ogóle i chyba najlepszy na ostatniej płycie. :)
Oczywiście i niech nagrywają drugi Bleeding bo ileż można słuchać tej fabryki...
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

24-12-2011, 22:39

Zrobiłem sobie taki przegląd przez posiadane przeze mnie płyty, alfabatycznie: Bloodthirst, Butchered At Birth, Gallery Of Suicide i Tomb of the Mutilated. O każdej mogę właściwie powiedzieć to samo: słucha mi się tego n a p r a w d ę ś w i e t n i e , każda płytka na poziomie, trochę się BaB wybija.

Tylko problem jest taki: kiedy album się kończy emocje natychmiast opadają i wcale nie chce mi się tego włączać ponownie, wracać do tego etc. Ot, nic wybitnego, jest jednak kilkanaście lepszych kapel na tym poletku. Cannibali postrzegam jako świetnych rzemieślników.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Mort
rasowy masterfulowicz

24-12-2011, 23:31

BaB i Tomb kruszyly w tamtych latach ciezarem a ja i dzis zaciskam zeby i macham glowa kiedy slucham tych plyt. To była nowa jakość brutalnego death metalu. Ciagle kopia bo Kanibale nie grali a napierdalali death metal. Tyle pasji i serca w to wlozyli ze nie mam prawa nie wierzyc, ze piszac material na Butchered chcieli zajebac najmocniej jak tylko potrafia. Nie byli wirtouzami, nie mieli Sandovala na perkusji, nie pisali kawalkow jak na Altars of Madness czy Severed Survival ale uwazam ich za wybitna na death metalowym poletku kapele. Od lat slucham ich plyt z rosnacym entuzjazmem, doceniam ich coraz bardziej i kiedy delektuje sie tym barbarzynstwem mam ochote ryczec razem z Barnsem i krecic piruety przy miazdzacych riffach. Na dzisiaj to razem z Morbid Angel najwazniejsza dla mnie kapela death metalowa. Wszystkim polecam, kilka razy w tym temacie polecane ;), Centuries of Torment, prawie 3 godziny historii jednego z najbardziej charakterystyczych zespolow death metalowej sceny.
witchfinder pisze: Cannibali postrzegam jako świetnych rzemieślników.
Mogę się zgodzić, że od Vile są rzemieślnikami, ale to jest rzemiosło zdecydowanie najwyższej próby - mistrzostwo.

Przesłuchałem dzisiaj 5 pierwszych płyt, a nowy dzień przywitam szóstą. W odtwarzaczu, już za chwile wyląduje
witchfinder pisze:Gallery Of Suicide
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-12-2011, 02:50

Mort pisze:Worm Infested jest cudowne, dwa krótkie kawałki a cieszą mnie jak najmocniejsze death metalowe albumy tego roku. Jak to w przypadku Cannibal Corpse. zagrali na tym mini zupelnie jak Cannibal Corpse ;) Gitary w Systematic Elimination rozpierdalaja tak jak arcyszybkie wokale w tytułowym. Worminfestedworminfestedworminfested chyba nawet Fisher by tego dzisiaj nie zespiewal tak jak wtedy. I to wspaniale, suche, ciezkie brzmienie z Gore Obsessed. Obowiązek dla fanów. Covery i autocover tez w pyte.

Why must I masturbate at the sight of maggots
That are crawling on her face ?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Mort
rasowy masterfulowicz

05-01-2012, 00:16

Georgowi siada gardlo, posluchajcie wywiadu, mowi o nowym albumie i swoich inspiracjach:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=167904
I AM MORBID
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-01-2012, 07:54

Jeszcze nie wysiadło całkowicie, zresztą kiedyś to musi nastąpić, skoro eksploatuje je maksymalnie. Chyba że prędzej łeb mu odleci od headbangingu.
shitfun
weteran forumowych bitew

05-01-2012, 21:12

od takiej szyi ciężko oderwać głowę
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-01-2012, 23:06

To on ma szyję ?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ