MACHINE HEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Re: MACHINE HEAD
Wziąwszy poprawkę na masterfulową niechęć do wszystkiego, co nie jest "tak kurwa alternatywne i ekstremalne, że sam szatan ogon podkula" przesłuchałem cały album i mam wrażenie, że Robb nie podniósł się po poprzedniej płycie. The Blackening to album (dla mnie) zajebisty i przeskoczenie go jest dla Robercika zwyczajnie niewykonalne. Nagrał swoje opus magnum i w tej stylistyce nic lepszego (obym się mylił) nie wymyśli. Zaczął więc kombinować, a może w tę a może wewtę i wyszła z tego taka nieskładna paćka. O rżnięciu solówek nie wspomnę, bo to wstyd trochę, żeby muzyk z takim doświadczeniem popełniał takie szkolne błędy.
Najbardziej mnie jednak wkurwił dziecięcy chórek w ostatnim kawałku. Wkurwił o tyle, że jest to najlepszy kawałek na płycie, taki typowy dla MH walec, tylko weź tego normalnie słuchaj, gdy zaczyna się jakimś kurwa Michaelem Jacksonem i "We are the world" a potem jeszcze na koniec, tym samym pedofilnym motywem poprawia...
Posłucham tego jeszcze kilka razy, dam chłopakom szansę, ale na chwilę obecną to mocno polecieli na łeb.
Najbardziej mnie jednak wkurwił dziecięcy chórek w ostatnim kawałku. Wkurwił o tyle, że jest to najlepszy kawałek na płycie, taki typowy dla MH walec, tylko weź tego normalnie słuchaj, gdy zaczyna się jakimś kurwa Michaelem Jacksonem i "We are the world" a potem jeszcze na koniec, tym samym pedofilnym motywem poprawia...
Posłucham tego jeszcze kilka razy, dam chłopakom szansę, ale na chwilę obecną to mocno polecieli na łeb.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
-
- mistrz forumowej ceremonii
hahahaha..bardzo trafna diagnoza! :Dantek_cryst pisze:Wziąwszy poprawkę na masterfulową niechęć do wszystkiego, co nie jest "tak kurwa alternatywne i ekstremalne, że sam szatan ogon podkula"
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Adrian696
- zahartowany metalizator
ja przesłuchałem raz i chyba styknie - nie złapało, a szkoda mi czasu na szukanie drugiego dna, przez dwa tygodnie gdy moge dopierdolic nowym Amebix
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- hcpig
-
Otóż to.Adrian696 pisze:ja przesłuchałem raz i chyba styknie - nie złapało, a szkoda mi czasu na szukanie drugiego dna, przez dwa tygodnie gdy moge dopierdolic nowym Amebix.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Jestem w połowie drugiej rundy z "szarańczą" i płyta zyskuje. Urwania dupy nie ma i pewne rozwiązania nadal kłują w uszy, ale wrażenia zdecydowanie lepsze, niż przy pierwszym przesłuchaniu.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Rattlehead
A ten cały Machine Head jeszcze metal gra czy jakieś dżampdafakap dla kochających inaczej?Maria Konopnicka pisze:Beznadziejny ten kawałek - do połowy wytrzymałem. Szkoda, bo miałem nadzieję, że teraz pójdą bardziej w stronę thrashu. Najlepiej jakby się Machine Head rozpadło i reaktywowoło Vio-lence :)
- maciek z klanu
Conflagrator pisze:dżampdafakap dla kochających inaczej
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- kocurejro
- postuje jak opętany!
- maciek z klanu
taki mocny rock dla alternatywnej mlodzieży w rozciagnietych swetrach :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Gore_Obsessed
Kilka cytatów z ostatniej Mystica:
Z recenzji ostatniej płyty:
"Dla mnie MACHINE HEAD to aktualnie najlepszy KLASYCZNIE metalowy zespół świata".
Ze wstępu do wywiadu:
"I pojawił się ten niedefiniowalny czynnik, którzy (chyba który?) musiał występować u Led Zeppelin, kiedy tworzyli swoje cztery pierwsze płyty, czy w Metallice z czasów "Master of Puppets".
Z wywiadu:
"Nie sądzisz, że za parę lat to właśnie Machine Head ma wielką szansę zająć miejsca Metalliki na metalowym panteonie?"
Autorem powyższych cytatów jest Łukasz Dunaj. Przyznam, że od pierwszych numerów Metal Hammera, które były kalkami bodaj wydania niemieckiego, w żadnym oficjalnym magazynie muzycznym nie czytałem podobnych bzdur. :))) "Najlepszy klasycznie metalowy zespół świata". :))) Nie wiem sam co rozbawiło mnie bardziej, czy to że najlepszy, czy to, że klasycznie metalowy. :)
"Dla mnie MACHINE HEAD to aktualnie najlepszy KLASYCZNIE metalowy zespół świata".
Ze wstępu do wywiadu:
"I pojawił się ten niedefiniowalny czynnik, którzy (chyba który?) musiał występować u Led Zeppelin, kiedy tworzyli swoje cztery pierwsze płyty, czy w Metallice z czasów "Master of Puppets".
Z wywiadu:
"Nie sądzisz, że za parę lat to właśnie Machine Head ma wielką szansę zająć miejsca Metalliki na metalowym panteonie?"
Autorem powyższych cytatów jest Łukasz Dunaj. Przyznam, że od pierwszych numerów Metal Hammera, które były kalkami bodaj wydania niemieckiego, w żadnym oficjalnym magazynie muzycznym nie czytałem podobnych bzdur. :))) "Najlepszy klasycznie metalowy zespół świata". :))) Nie wiem sam co rozbawiło mnie bardziej, czy to że najlepszy, czy to, że klasycznie metalowy. :)
Ostatnio zmieniony 21-12-2011, 18:36 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dunajowi srogo zaczęło odpierdalać już jakiś czas temu.
- vicek
Ja pierdolę... Lubię sobie tam Maszyn Head posłuchać, ale bez jaj, nawet Soulfly płytami "Dark ages" czy "Omen" ich niszczy, a poza tym to nie jest klasyczne granie tylko młodzieżowe. :D
-
- w mackach Zła
ale lipa faktycznie z tymi opisami
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Mimo wielu niesłusznie zignorowanych ostrzeżeń, odpaliłem sobie ostatnie "dzieło" Machine Head, bo przecież "poprzednia płyta była niezła". Ale to co usłyszałem na tej płycie mnie przerosło; ta płyta to straszna sraka, rozwodniona, bez pomysłu, nużąca i bardzo wręcz irytująca momentami. Generalnie chyba Jester najlepiej opisał tę płytę:
Zaorać.hcpig pisze:Żenująca płyta, denna, zero życia i jakiejkolwiek, do tego strasznie niespójna - nu metal, popłuczyny po thrashu, łagodniejsze momenty In Flames, jeden riff (w czwartym kawałku) jak ze starego Emperor (!) no ja nie wiem co to ma być i dla kogo... lepiej niech reaktywują Vio-Lence :)
The madness and the damage done.
-
to ten sam patalach co go zatrudnili do konkwistadorów diabla?Maria Konopnicka pisze:Kilka cytatów z ostatniej Mystica:
Ze wstępu do wywiadu:
Z wywiadu:
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Ostatnia strasznie niezdatna. Za to "The Blackening" całkiem spoko. I na poprzednich się coś ciekawego znajdzie, chociaż całościowo wszystkie się nie bronią.
-
- weteran forumowych bitew