ASPHYX VS. ENTOMBED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

Death...the Brutal Way VS. Serpent Saints - The Ten Amendments

ASPHYX - Death...the Brutal Way
50
60%
ENTOMBED - Serpent Saints - The Ten Amendments
34
40%

Liczba głosów: 84
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: ASPHYX VS. ENTOMBED

18-12-2011, 21:22

Maria Konopnicka pisze:
longinus696 pisze:Boże.... nie chce mi się nawet tego komentować. Trzeba by Cię od nowa uczyć historii death metalu.
LOL! Nie rozśmieszaj mnie. :) Zaraz ktoś napisze, że Possessed podpierdalali riffy Entombed. :)
Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym?
Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
535

18-12-2011, 21:23

Maria Konopnicka pisze:O bokserach. :)
W porównaniu do AUTOPSY to chyba bokserki.
Maria Konopnicka

18-12-2011, 21:29

Obrazek
longinus696 pisze:Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym?
LOL A gdzie ja napisałem, że Entombed jest podobny do Kreator? Po prostu zestawiałem - mówiąc umownie "Wielką trójkę niemieckiego thrash metalu" z "Wielka trójką szwedzkiego death metalu".
longinus696 pisze:Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
No coś Ty? :))) Myślisz, że nie ma kapel zainspirowanych niemieckim thrash metalem a'la Kreator? :)
Szczerze to nie bardzo łapię do czego zmierzasz i o czym teraz dyskutujemy?

Jak Ty poznawałeś rap, klasyków jazzu, awangardę, muzykę psychodeliczną, muzykę elektroniczną, neo folk, słuchałeś płyt Korn i później Metallica to ja właśnie w tym czasie słuchałem thrash i death metalu. :)) Nie bardzo rozumiem po co piszesz mi tu o rzeczach oczywistych. :)
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

18-12-2011, 21:35

535 pisze:
H-K44 pisze:
535 pisze:Ja pierniczę zgubiłem się. Odpowiednikiem, czego jest (interesujące mnie) AUTOPSY?
O Autopsy (na szczęście) nie rozmawiamy.
Nie? A o czym rozmawiacie?
Domyśl się.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Mistrz
postuje jak opętany!

18-12-2011, 21:41

longinus696 pisze:Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym?
Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
LOL. Oczywiście ENTOMBED ma na koncie dwa bardzo dobre albumy, ale powiedzmy sobie jasno: w porównaniu do KREATORa jest niczym.
Maria Konopnicka

18-12-2011, 21:42

535 pisze:@ Maria

Myślałem raczej o tym
Wiem, chciałem być przekorny. :)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

18-12-2011, 21:43

Maria Konopnicka pisze:
LOL A gdzie ja napisałem, że Entombed jest podobny do Kreator? Po prostu zestawiałem - mówiąc umownie "Wielką trójkę niemieckiego thrash metalu" z "Wielka trójką szwedzkiego death metalu".
Ale co to za zestawienie? Gdyby Entombed grał kanciasty death metal i był w swoim gatunku zespołem tej samej klasy co Kreator, to bym się zgodził, ale, ponieważ realia są zupełnie inne, to raczej nie dojdziemy do porozumienia. Po prostu nie da się postawić znaku równości między Kreatorem a Entombed, jako zespołami zajmującymi to samo miejsce w swoich gatunkach.
A że oba zespoły należą do jakiejś tam "trójki", to trochę kiepskie wytłumaczenie. Zwłaszcza, że Entombed zawsze odstawał od Grave i Unleashed, w pozytywnym sensie, bo ich muzyka zmieniała się z czasem i wychodziła ponad tę niszę.
Maria Konopnicka pisze:
longinus696 pisze:Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
No coś Ty? :))) Myślisz, że nie ma kapel zainspirowanych niemieckim thrash metalem a'la Kreator? :)
Myślę, że są gdzieś tam, trochę ukryte, skrobiące sobie coś na uboczu, marniutkie, niedożywione... Po prostu ta muzyka to pieśń przeszłości, bez szans na ożywcze mutacje. Nie uważasz?
Maria Konopnicka pisze:Jak Ty poznawałeś rap, klasyków jazzu, awangardę, muzykę psychodeliczną, muzykę elektroniczną, neo folk, słuchałeś płyt Korn i później Metallica to ja właśnie w tym czasie słuchałem thrash i death metalu. :)) Nie bardzo rozumiem po co piszesz mi tu o rzeczach oczywistych. :)
Nie znam klasyków jazzu.... w ogóle nie interesują mnie Twoje projekcje na mój temat. :))

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-12-2011, 21:44

Mistrz pisze:LOL. Oczywiście ENTOMBED ma na koncie dwa bardzo dobre albumy, ale powiedzmy sobie jasno: w porównaniu do KREATORa jest niczym.
Mistrzu, to nie jest Twój najlepszy dzień... :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-12-2011, 21:46

hahahahhaa

srogi temat, nie ma co.
this is a land of wolves now
Mort
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 21:47

longinus696 pisze:
Maria Konopnicka pisze:
Myślę, że są gdzieś tam, trochę ukryte, skrobiące sobie coś na uboczu, marniutkie, niedożywione... Po prostu ta muzyka to pieśń przeszłości, bez szans na ożywcze mutacje. Nie uważasz?
Kreator byl wazna inpiracja dla takich zespolow jak: Morbid Angel, Sadus, Cannibal Corpse i Vader. A gdzie sa te kapele zainspirowane Entombed?
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

18-12-2011, 21:48

nicram pisze:
Mistrz pisze:LOL. Oczywiście ENTOMBED ma na koncie dwa bardzo dobre albumy, ale powiedzmy sobie jasno: w porównaniu do KREATORa jest niczym.
Mistrzu, to nie jest Twój najlepszy dzień... :-D
Złote wary. :D:D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

18-12-2011, 21:49

Mistrz pisze:
longinus696 pisze:Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym? Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
LOL. Oczywiście ENTOMBED ma na koncie dwa bardzo dobre albumy, ale powiedzmy sobie jasno: w porównaniu do KREATORa jest niczym.
Entombed ma przynajmniej 3 ZAJEBISTE albumy na koncie, reszta to bardzo dobre i jeden dobry. Kreator ma tak naprawdę jeden lub dwa bardzo dobre. Reszty mi się nie chce słuchać.
Nie mówię już o tym jak wyglądają te dwa zespoły wobec siebie aktualnie. Kreator nie istnieje, a Entombed dalej wycina energetyczną muzę na poziomie.

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-12-2011, 21:49

Mort pisze:
longinus696 pisze:
Maria Konopnicka pisze:No coś Ty? :))) Myślisz, że nie ma kapel zainspirowanych niemieckim thrash metalem a'la Kreator? :)
Kreator byl wazna inpiracja dla takich zespolow jak: Morbid Angel, Sadus, Cannibal Corpse i Vader
+1, nie ma co popadac w skrajnosci Longinus :)
this is a land of wolves now
Mort
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 21:50

Ale, trzeba to im oddac, jak to nam jester przypomnial, Ulrich w okolicach St. Anger byl swiadomy co tam Entombed lupie ;)
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 21:52

Btw. który Entombed jeszcze warto poznać oprócz pierwszych dwóch? Ale tak naprawdę, nie na zasadzie "całkiem spoko płyta, mozna posłuchać".
Ostatnio zmieniony 18-12-2011, 21:53 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Mort
rasowy masterfulowicz

18-12-2011, 21:53

trzeci ;)
I AM MORBID
535

18-12-2011, 21:54

Widzę, że ogólnie ciśnienie poleciało - wiadomo halny. Ktoś tu musi wykonać rekolekcje w temacie sześciu kwadratowych płyt z przedziału 1985-1992. Proponuję rozpocząć niezwłocznie, potem wrócić i przeprosić. Będzie wybaczone.
est
mistrz forumowej ceremonii

18-12-2011, 21:55

Alsvartr pisze:Btw. który Entombed jeszcze warto poznać oprócz pierwszych dwóch? Ale tak naprawdę, nie na zasadzie "całkiem spoko płyta, mozna posłuchać".
W/g mnie każdy.
ODPOWIEDZ