MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- świeżak
Re: MORBID ANGEL
Tjaaa, Miluni. :)
-
- rasowy masterfulowicz
Przeczytalem w recenzji z ostatniego Mystic Art, ze Illud Divinum Insanus to Grin i Spheres naszych czasów. Podoba mi sie to! ;)
I AM MORBID
Mi też, rozbawiło mnie do łez. :)Mort pisze:Illud Divinum Insanus to Grin i Spheres naszych czasów. Podoba mi sie to! ;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Porównanie Illud do Grin ? Faktycznie, niezły żart ;)
The madness and the damage done.
-
- rasowy masterfulowicz
Miło mi, ze Was rozweselilem ;) A bedzie jeszcze weselej, kiedy dotrze do Was pelna moc Illud, wtedy bedzie mowili, ze Sphres to Illud tamtych czasów ;)
I AM MORBID
To jest jeszcze śmieszniejsze ;)Mort pisze:bedzie jeszcze weselej, kiedy dotrze do Was pelna moc Illud, wtedy bedzie mowili, ze Sphres to Illud tamtych czasów ;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Raczej czekam kiedy Ty przejrzysz na oczy i dotrze do Ciebie pełna moc Grin, oraz to jak śmieszne jest porównanie do niego Illud ;) Wtedy nie pozostanie Ci nic innego jak wyśmiać swoją wcześniejszą postawę :D
The madness and the damage done.
- empir
- zahartowany metalizator
Mimo iż bardzo lubię nowe dzieło Morbidów to uważam, że porównywanie nowej płyty do "Spheres" jest nie na miejscu.
-
- weteran forumowych bitew
Prawie się udusiłem herbatą.Mort pisze:Miło mi, ze Was rozweselilem ;) A bedzie jeszcze weselej, kiedy dotrze do Was pelna moc Illud, wtedy bedzie mowili, ze Sphres to Illud tamtych czasów ;)
Ostatnio próbowałem sobie jeszcze raz przesłuchać IDI i nie daję rady, to jest tak słabe, że głowa boli. Numery "typowe" są zupełnie bezpłciowe i nudne, numery "eksperymentalne" skrajnie wieśniackie, co zresztą dobrze podkreślają buraczane teksty. Nic nie trzyma się kupy, jakiejkolwiek koncepcji całości próżno szukać. To nawet jako zbiór przypadkowych utworów jest marne. Cienki ten nowy MORBID ANDRZEJ i nic się nie poradzi, każdy ma prawo do wypadku przy pracy.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- rasowy masterfulowicz
Jeszcze bedziesz mowil, zobaczysz ;) A na powaznie, to nie wazne. Wazne jest, ze ja sie swietnie bawie przy tym albumie ;)Baton pisze:Prawie się udusiłem herbatą.Mort pisze:Miło mi, ze Was rozweselilem ;) A bedzie jeszcze weselej, kiedy dotrze do Was pelna moc Illud, wtedy bedzie mowili, ze Sphres to Illud tamtych czasów ;)
I AM MORBID
-
Ustawiłem sobie w telefonie przypomnienie na 18 grudnia 2012 żeby przesłuchać IDI jeszcze raz i zobaczyć czy coś się zmieniło w ocenie.Mort pisze:Jeszcze bedziesz mowil, zobaczysz ;)
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Zmien na 11. Tak na wszelki wypadek ;)
Otoz to. I przypominam, ze I uwazam ogolnie za nienajgorsza plyteKurt pisze:Raczej czekam kiedy Ty przejrzysz na oczy i dotrze do Ciebie pełna moc Grin, oraz to jak śmieszne jest porównanie do niego Illud ;)
-
- rasowy masterfulowicz
Dla tych co szukaja Live Madness na DVD, jest sztuka na allegro:
http://allegro.pl/morbid-angel-live-at- ... 14894.html
I AM MORBID
Następnym razem wyjmij ze szklanki torebkę i łyżeczkę - nie tylko przestaniesz się krztusić, ale i oko przestanie Cię boleć. :)Baton pisze:Prawie się udusiłem herbatą.
Daj sobie spokój z tym MORBID ANDRZEJ - szkoda czasu, na nieporadne, podziemne kapelki - posłuchaj lepiej ostatniej płyty MORBID ANGEL - jest zajebista!Baton pisze:Ostatnio próbowałem sobie jeszcze raz przesłuchać IDI i nie daję rady, to jest tak słabe, że głowa boli. Numery "typowe" są zupełnie bezpłciowe i nudne, numery "eksperymentalne" skrajnie wieśniackie, co zresztą dobrze podkreślają buraczane teksty. Nic nie trzyma się kupy, jakiejkolwiek koncepcji całości próżno szukać. To nawet jako zbiór przypadkowych utworów jest marne. Cienki ten nowy MORBID ANDRZEJ i nic się nie poradzi, każdy ma prawo do wypadku przy pracy.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
na początku twierdziłem, ze cieńki...teraz tendencja zwyżkowa..jest słaby...
-
- rasowy masterfulowicz
Albo dołożyć 35 złotych i zgarnąć w pakiecie jeszcze kilka innych dvd:Mort pisze:Dla tych co szukaja Live Madness na DVD, jest sztuka na allegro:
http://www.mystic.pl/plyty_dvd_vhs,vari ... ,11994.htm
- Headcrab
- Kontakt:
Szacunek za walkę o dobre imię tej płyty, słusznie czynisz nawet jak minimalnie przesadzasz. Rozpierdala mnie ten album mimo wielu wad, już wkrótce będę miał za sobą więcej przesłuchań "Illud..." niż "Spheres".Mort pisze:Miło mi, ze Was rozweselilem ;) A bedzie jeszcze weselej, kiedy dotrze do Was pelna moc Illud, wtedy bedzie mowili, ze Spheres to Illud tamtych czasów ;)
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
- rasowy masterfulowicz
Wiem, ze przesadzam. Nie pisze tego przeciez smiertlenie powaznie ;) Dla mnie Illud to po prostu swietna plyta, najczesciej sluchany przeze mnie krazek tego roku.
I AM MORBID
Z tematu o ASPHYX.

Pozwoliłem sobie na małą grafikę, która obejmuje całą twórczość obrazując jednocześnie dramatyczną sytuację,Gore_Obsessed pisze:8. Akcje Morbidów niestety spadają u mnie sukcesywnie od końca lat 90.