Ci co znają raczej tak. ;)Nasum pisze:Ciekawe ilu ludzi zajarzyłoby że to 25 symfonia gdyby nie podkład w tle, słuchając tylko perkusji?
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MORBID ANGEL
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Osobiście nie znam żadnego melomana który mógłby to potwierdzić, ale chętnie bym taki eksperyment przeprowadził:)
-
w sumie dobra mysl hehe
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
- pogodancer
Właśnie jestem po lekturze, coś pięknego. To jest dostępne tylko na tym dual dysku z Altars Of Madness, czy jest w jakiejś innej wersji, może być boot, trampek, nawet sandał (najlepiej jako samo DVD)?535 pisze:W tej wersji z pewnością:
- Riven
- Kontakt:
reedycja altars z tym bonusowym dvd to dowod na to, ze czasem takie bajery wcale nie sa zle. miazdzacy wystep, dobrze jest moc do tego wrocic.
this is a land of wolves now
-
Tego typu reedycje jak najbardziej są spoko, taki dajmy Gorefest mógłby się wiele nauczyć jak powinna wyglądać reedycja - oni po prostu przeholowali z dodatkami.
Nie wiem, czy jest to dostępne jako samo DVD. Poznałem ten materiał z VHS przegrywanego, z tego co pamiętam, w Morbid Noizz i szczerze mówiąc, gdy kilka lat temu ujrzałem wydanie AOM z bonusem to niemal narobiłem w gacie. Jest kilka koncertów, które pamiętam z przeszłości, katowanych z pokątnie przegrywanych "VHS-ów", przykładowo Napalm Death - Live Corruption, DRI - Live at the Ritz, Bauhaus - Archives, Live Intrusion - wiadomo czyj, czy właśnie ten: Live Madness - wszystkie warte każdych pieniędzy.pogodancer pisze:Właśnie jestem po lekturze, coś pięknego. To jest dostępne tylko na tym dual dysku z Altars Of Madness, czy jest w jakiejś innej wersji, może być boot, trampek, nawet sandał (najlepiej jako samo DVD)?535 pisze:W tej wersji z pewnością:
e
jest!

- pogodancer
I to sobie sprawię, bo tego DVD to coś nigdzie nie widzę... a sam koncert normalnie rozpierdala!Riven pisze:reedycja altars z tym bonusowym dvd to dowod na to, ze czasem takie bajery wcale nie sa zle. miazdzacy wystep, dobrze jest moc do tego wrocic.
- Godplayer
- w mackach Zła
@pogodancer, jeżeli zależy ci na samym dvd to możesz to wydanie brać śmiało, ale trzeba pamiętać że strona cd na płytach dualdisc nie działa na niektórych odtwarzaczach cd. Na Technicsie chodziło to idealnie, na Denonie za chuja nie można tego odpalić, na szczęście na dvd Panasonica bez problemu. Cały czas mowa o stronie audio.
- Riven
- Kontakt:
heh, nie mialem nigdy problemow z tym. w kazdym razie sam koncert na pewno wart jest zakupu.
this is a land of wolves now
- nicram
Na Yamaha również strona audio nie działa i naprawdę nie mam pojęcia co za 'geniusz' wymyślił dual disc. Shit do kwadratu.Godplayer pisze:@pogodancer, jeżeli zależy ci na samym dvd to możesz to wydanie brać śmiało, ale trzeba pamiętać że strona cd na płytach dualdisc nie działa na niektórych odtwarzaczach cd. Na Technicsie chodziło to idealnie, na Denonie za chuja nie można tego odpalić, na szczęście na dvd Panasonica bez problemu. Cały czas mowa o stronie audio.
all the monsters will break your heart
- Godplayer
- w mackach Zła
Tego nikt nie kwestionuje - koncert jest doskonały. Szkoda tylko, że tamten David i obecny David, to dwie zupełnie różne osoby. Wokal wciąż zabójczy, tylko te piruety jakieś takie nie teges. Marzy mi się dvd z czasów tuż po "Covenant", ech...Riven pisze:heh, nie mialem nigdy problemow z tym. w kazdym razie sam koncert na pewno wart jest zakupu.
Masz rację nicram, dualdisc to chujnia z grzybnią. Nie wiem po kiego chuja Earache w to weszła, przecież doskonale wiedzieli, że ten format sprawia problemy. Za to udała im się seria Earache Classic, gdzie do płyty dodany jest oddzielny dysk dvd. Mam tak wydane "Utopia Banished" z bonusowym The DVD, który w oddzielnym wydaniu kosztuje chyba z osiem dych. Earache Classic jest o połowę tańsze.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Szkoda tylko, ze zabraklo w tym wydaniu "Utopia Banished" bonusowych kawalkow, ale dvd swietne.
- pogodancer
Tak, tylko o DVD mi się rozchodzi. CD Altars Of Madness ostatnio sobie sprawiłem w jedynym słusznym i najwłaściwszym dla tych dźwięków wydaniu. :)Godplayer pisze:@pogodancer, jeżeli zależy ci na samym dvd to możesz to wydanie brać śmiało, ale trzeba pamiętać że strona cd na płytach dualdisc nie działa na niektórych odtwarzaczach cd. Na Technicsie chodziło to idealnie, na Denonie za chuja nie można tego odpalić, na szczęście na dvd Panasonica bez problemu. Cały czas mowa o stronie audio.
A koncert przeleciał drugi raz i... aż mam ochotę wybrać się na jakiś spęd po raz pierwszy od ok. 10 lat. :)
-
- rasowy masterfulowicz
Live Madness wyszlo na DVD w paczce razem z trzema innymi:
Mam to na dualdiscu. Na ebayu mozesz poszukac Altars of Madness CD+DVD, na amerykanski rynek wydali to na osobnych krazkach.
Mam to na dualdiscu. Na ebayu mozesz poszukac Altars of Madness CD+DVD, na amerykanski rynek wydali to na osobnych krazkach.
I AM MORBID
- pogodancer
Mort dzięki za info, bo nie uważam wynalazków typu dual disc za najszczęśliwsze, albo CD albo DVD.
-
- świeżak
Nowy wywiad z Vincentem:
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
http://allegro.pl/morbid-angel-deicide- ... 27232.html
Bierzcie i jedzcie ...
Bierzcie i jedzcie ...
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jakby sprzedawali samo Morbid Angel i At The Gates to bym może nawet kupił.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- nicram
Fajny. Widać, że Vincent się wyluzował ostatnimi czasy i z bufona przemienił się w przyjaciela wszystkich metalowców. :-)Fanaberia pisze:Nowy wywiad z Vincentem:
all the monsters will break your heart