Sisters of Your Sunshine Vapor - Spectra Spirit (2011)

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

535

Re: Sisters of Your Sunshine Vapor - Spectra Spirit (2011)

26-11-2011, 19:52

Czyli tym razem nie ukradłem, to dobrze, ale i tak nie słuchałem. Jednak łatwo człowieka gównem obrzucić, nawet samego siebie, może Zdzichu, Antek i Grzechu też są niewinni?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-11-2011, 00:58

trzeci pisze:trcps, na boga, jaka znowu plyta roku?
no przeciez wyszla w tym roku, wiec ktorego ma byc?
woodpecker from space
535

27-11-2011, 10:14

Słucham z przyjemnością, ale że płyta roku? Rozumiem, iż prowokujący slogan reklamowy musi być użyty, by tłuszcza przejawiła jakiekolwiek zainteresowanie. Z drugiej strony co może człowiekiem wstrząsnąć, gdy w głowie od ucha do ucha tłucze się "seen in the sediments"?

O! Taki sweet girls insanity - bardzo przyjemny numer i ten następny również. Podoba mi się, będę słuchał. Jeszcze jedno, nigdy nie byłem "przekarmiony" Morrisonem, więc mimo jednoznacznych skojarzeń, nie drażnią mnie partie wokalne. Pozwolę sobie nawet na stwierdzenie, że to mocny punkt tej płyty.
Awatar użytkownika
Triceratops

27-11-2011, 11:48

535 pisze:Słucham z przyjemnością, ale że płyta roku? Rozumiem, iż prowokujący slogan reklamowy musi być użyty, by tłuszcza przejawiła jakiekolwiek zainteresowanie.
Cos w tym prewnie jest. No przeciez napisalem, ze dedykuje temat rattleheadow i :P Inna sprawa, ze kazdy bedzie mial inny zestaw plyt roku, u niektorych to beda takie komedie jak peste noire u innych gowna typu morbit angle a u innych takie nudy jak hate eternal. Wiec ja bym ostroznie z tymi plytami radzil, tak mi sie wydaje :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

27-11-2011, 11:52

Ile osob tyle plyt roku:)
Awatar użytkownika
Triceratops

27-11-2011, 12:05

sie zgadza. tytulowa plyta moze nie jest jakas superawangardowa i megaodkrywcza ale ma za to nieslychane replayability. a plyt roku nie wybieram z a wartosci obiektywne, tylko za te ktore schlebiaja mojemu gustowi i nie obciazaja zbednie polek zbierajac kurz, zanim dojrzeje do wazkiej i arcymondrej decyzji za rok, ze tak naprawde to gowno warte wystwienia na allegro za 1zl. obiektywnie to jest to z pewnescia lepsza niz np takie devils blood. bo jednak polaczyc spiritualized i black angels to jest dla mnie cos ciekawszego niz iron maiden i moody blues
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

27-11-2011, 12:12

kup se to wtórne (chociaż FAJNE) plumkanie za kasę pochodzącą ze sprzedaży oryginalnych i niszczących płyt Scorn, super interes :D
Awatar użytkownika
Triceratops

27-11-2011, 12:16

ee tam biadolisz, nie zdarzylo ci sie sprzedac czegos z super zyskiem , bo trafiles na napalenca, ktory chcial miec od razu calosc?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-11-2011, 12:16

no zdarzyło mi się, ale sprzedawać bez żalu Scorny? :D
Awatar użytkownika
Triceratops

27-11-2011, 12:18

daj spoku, za friko mozna powydzierac to . cel uswieca srodki
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

27-11-2011, 12:19

czyli co, odkupisz se je? :D
Awatar użytkownika
Triceratops

06-12-2011, 10:31

A mowila babcia, nie rzucaj perel przed wieprze :/
woodpecker from space
Maria Konopnicka

06-12-2011, 18:59

Nawet bym sobie tych wynalazków Tricepsa posłuchał, ale jakoś nie mam serca ściągać, słuchać z laptopa ze słuchawkami w uszach. Wolałbym już zaryzykować czasami, kupić płytę i rozsiąść się wygodnie w kanapie i włączyć spodziewając się nieznanego. Jednak jak Triceps poleca jakąś płytę to zwykle nie można jej nigdzie kupić :) Nieraz to myślę sobie, że on je wszystkie sam nagrywa.
Awatar użytkownika
Triceratops

06-12-2011, 19:27

co tez maria opowiadasz , ja je wszystkie nabywam bez problemu najmniejszego

/ jakbys odsluchiwal na czas to moglbym ci wziac cd przy zamawianiu ale zazwyczaj nikt nie slucha na czas
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

07-12-2011, 09:52

Myślałem Triceps, że się bardziej postarasz. Jednak The Goner i Midlake kasuje to w 2 sekundy. Dobre, ale płyta roku to nie, zdecydowanie nie. Prawdę powiedziawszy to już bardziej podchodzi mi King's Daughters & Sons.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Triceratops

07-12-2011, 10:06

Trwaj w modlitwie bracie! nie poddawaj sie chociaz szatan podszeptuje i maci, tylko dobry katechizm i brewiarz w drugiej rece poprowadza cie sciezka prawdy, ktorej sie nie ulekniesz i zrozumesz!
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

07-12-2012, 22:32

Za darmo...czy muzyka za darmo moze byc w ogole dobra? Gdybym byl nielogiczny to bym powiedzial, ze ten wyjatek potwierdza regule ale nie powiem, bo to nieprawda. Prawda zas jest to, ze to jednak swietna plyta i w dodatku za darmo! Bez moralnych niepokojow i wewnetrznych rozterek targajacych sumienie czy to juz grzech czy jeszcze nie. Za zgoda tworcy za darmo, podkreslam jeszcze raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

09-12-2012, 00:10

Triceratops pisze:Za darmo...czy muzyka za darmo moze byc w ogole dobra? Gdybym byl nielogiczny to bym powiedzial, ze ten wyjatek potwierdza regule ale nie powiem, bo to nieprawda. Prawda zas jest to, ze to jednak swietna plyta i w dodatku za darmo! Bez moralnych niepokojow i wewnetrznych rozterek targajacych sumienie czy to juz grzech czy jeszcze nie. Za zgoda tworcy za darmo, podkreslam jeszcze raz.
Może być dobra, bo Tales Of Murder And Dust jest także dobre i za darmo. A bohaterów tematu śledzę i czekam na następce Spectra Spirit, bo to była jedna z najczęściej słuchanych przeze mnie płyt w zeszłym roku. Piękna psychodela.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

09-12-2012, 21:05

Skaut pisze:
Triceratops pisze:Za darmo...czy muzyka za darmo moze byc w ogole dobra? Gdybym byl nielogiczny to bym powiedzial, ze ten wyjatek potwierdza regule ale nie powiem, bo to nieprawda. Prawda zas jest to, ze to jednak swietna plyta i w dodatku za darmo! Bez moralnych niepokojow i wewnetrznych rozterek targajacych sumienie czy to juz grzech czy jeszcze nie. Za zgoda tworcy za darmo, podkreslam jeszcze raz.
Może być dobra, bo Tales Of Murder And Dust jest także dobre i za darmo. A bohaterów tematu śledzę i czekam na następce Spectra Spirit, bo to była jedna z najczęściej słuchanych przeze mnie płyt w zeszłym roku. Piękna psychodela.
Jasne ze piekna i czoywiscie, ze moze, to bylo takie pytanie retoryczne. Chwala takimz espolom, nie dosc, ze graja dobra muzyke to od razu pozbawiaja rozterek morlanych np Marie, ktora moze bez obaw sciagac ich plyty :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

09-12-2012, 21:34

Triceratops pisze:
Skaut pisze:
Jasne ze piekna i czoywiscie, ze moze, to bylo takie pytanie retoryczne. Chwala takimz espolom, nie dosc, ze graja dobra muzyke to od razu pozbawiaja rozterek morlanych np Marie, ktora moze bez obaw sciagac ich plyty :)
e tam, Maria rozterek nie ma żadnych, bo bez problemu słucha muzyki z youtube, więc pewnie ściąga też na potęgę.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ