Gdzie pracujecie

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

Re: Gdzie pracujecie

29-11-2011, 01:03

Agnósdej pisze: Jeden ze scenariuszy jest taki, że wszystko skończy się jak na Litwie (chociaż tam do takiej sytuacji doprowadziły inne czynniki) czyli- bankructwo aptek "prywatnych"- niemal całkowite przejęcie rynku przez 2-3 sieci- skok cen leków w wyniku zabetonowania rynku, dyktat sieci.
Czyli kapitalizm i liberalizm w fazie docelowej.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

29-11-2011, 01:10

zawsze wydawalo mi Kingu, ze jestes libertarianinem?
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

29-11-2011, 14:47

najlepsze leki to te co samemu robi się aparaturą ...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Pöstmörtem
postuje jak opętany!

30-11-2011, 22:08

złozyłem podanie na sprzątacza. od dwóch dni rozpatrują, dostarczyłem już sześć różnych dokumentów w międzyczasie, porobili kopie, czekam.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-11-2011, 22:12

Wolf, mam tylko nadzieję, że nie będziesz sprzątał stajni Augiasza? ;-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Pöstmörtem
postuje jak opętany!

30-11-2011, 22:16

Podobno dobrze płacą. Teraz są przyjęcia, dobrze jak się załapię, bo w przyszłym roku ma być jeszcze gorzej z pracą. Tylko idiota może uważać za śmieszną pracę przy sprzątaniu.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-11-2011, 22:21

Chłopie życzę Ci jak najlepiej i wcale nie uważam, że sprzątanie przynosi ujmę na czymkolwiek. Zapytałem z troski, bo mam nadzieję, że wiesz co w przenośni oznacza "stajnia Augiasza"? :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Pöstmörtem
postuje jak opętany!

30-11-2011, 22:23

Nie wiem jeszcze gdzie będę sprzątał, nawet jak będzie trzeba kibelki to pójdę. Na razie mnie nie przyjęli, dużo aplikacji wpłynęło i rozpatrują, nie ma lekko.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

30-11-2011, 22:28

Polecam sprzątanie ludzi. Świetnie płacą.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Pöstmörtem
postuje jak opętany!

30-11-2011, 22:31

co masz na myśli?
Ostatnio zmieniony 30-11-2011, 22:32 przez Pöstmörtem, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

30-11-2011, 22:32

Tak, właśnie to miałem na myśli.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Paysage d'Hiver
w mackach Zła

30-11-2011, 23:13

hehehe
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

30-11-2011, 23:46

Silent_Sea pisze:
Nasum pisze:
Pan_Kimono pisze:centrala pewnego duzego banku - gdyby ludzie wiedzieli co dzieje sie z ich pieniedzmi, gwarantuje, nikt by nie korzystal z ich uslug. (....) nikt by nie pozwolil na taki syf.
Możesz nieco rozwinąć? O jakim syfie mówisz - o nietrafionych inwestycjach, o nieukach którzy zajmują wysokie stanowiska, o kompletnym rozpierdolniku gdzie nikt nie jest w stanie ogarnąć o co chodzi, a każdy chuj na swój strój robi co mu się żywnie podoba? Zaintrygowało mnie to trochę.
Przecież kolega nie napisze jaki to bank...
Tak na marginesie, niejako przy okazji pytanie - brałem na krechę z Sygma Bank w euroagd kilka rzeczy i dopiero po fakcie sprawdziłem co to za ananasy. Dwa razy babka do mnie dzwoniła z zapytaniem czy zapłaciłem ratę - czy skasują mnie za to? Czy taki telefon traktuje się jako monit, który jest płatny i jak to sprawdzić? Druga sprawa - obok kredytu mam jakąś umowę na limit i kartę mastercard - jak z ostatnich pułapek zrezygnować, tak by została mi tylko umowa na kredyt? Wystarczy przesłać do nich oświadczenie? Tyle się naczytałem, że aż mnie dupa boli...
W Sygma banku nie zawierasz, zaciągając kredyt, jednorazowej umowy kredytowej. Działa to coś na zasadzie karty kredytowej, której fizycznie nie masz. Co jakiś czas musisz płacić za jej "posiadanie", co daje Tobie możliwość brania małych pożyczek z małym procentem i prowizją. Wypowiedzenie tej umowy jest trudne w chuj, więc zacznij działać w tym kierunku.
Od siebie dodam, że SygmaBank unikać jak ognia. Połowa moich "klientów" to ludzie niegdyś korzystający z usług tego "banku".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
535

01-12-2011, 01:17

Nie ma banku w którym zaciągasz kredyt i nagle ON, znaczy ten bank "powie" - nie wisisz nam JUŻ pieniędzy- umówmy się takie banki nie istnieją . Dziękuję Teraz możecie powiedzieć , że jestem chujem, tylko ,błagam,byle przez DUŻE C...

E
Citi Bank? - to "piękny" bank.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

03-12-2011, 18:53

Silent_Sea pisze:Tak na marginesie, niejako przy okazji pytanie - brałem na krechę z Sygma Bank w euroagd kilka rzeczy i dopiero po fakcie sprawdziłem co to za ananasy... Dwa razy babka do mnie dzwoniła z zapytaniem czy zapłaciłem ratę - czy skasują mnie za to? Czy taki telefon traktuje się jako monit, który jest płatny i jak to sprawdzić? Druga sprawa - obok kredytu mam jakąś umowę na limit i kartę Mastercard - jak z ostatnich pułapek zrezygnować, tak by została mi tylko umowa na kredyt? Wystarczy przesłać do nich oświadczenie? Tyle się naczytałem, że aż mnie dupa boli...
Sigma to ciulstwo bank. Dawno temu jak się jeszcze nazywali Cetelem można było im odesłać przeciętą kartę i z adnotacją, aby się wyjebali. Sam tak zrobiłem i miałem spokój. Niestety zatrudniają sporo osób od myślenia jak wyruchać innych i wpadli na pomysł, że nie udzielają kredytów tylko przyznają pożyczkę odnawialną czy coś w ten deseń. Kiedyś karta to był dodatek do kredytu, teraz biorąc kredyt bierzesz tak naprawdę kartę. Spłać jak najszybciej. Pewnie po spłaceniu pożyczki kartę trzeba im wypowiedzieć.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

05-12-2011, 13:55

diablo78 pisze:jeśli chodzi o mojego pracodawcę to są nim apteki medyczne praca u nich naprawdę dostarcza mi satysfakcji, to pracuje się inaczej niż w większości aptek. Są szkolenia, człowiek uczy się i kształci, a nie tylko wydaje leki i nie robi już nic więcej.
3 posty, z czego 2 o Aptece Medycznej... Coraz inteligentniejsze te spam boty. :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

05-12-2011, 14:25

Dobrze, ze numeru telefonu dla chętnych nie zostawił ;)
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

05-12-2011, 14:26

empir pisze:
Silent_Sea pisze:Tak na marginesie, niejako przy okazji pytanie - brałem na krechę z Sygma Bank w euroagd kilka rzeczy i dopiero po fakcie sprawdziłem co to za ananasy... Dwa razy babka do mnie dzwoniła z zapytaniem czy zapłaciłem ratę - czy skasują mnie za to? Czy taki telefon traktuje się jako monit, który jest płatny i jak to sprawdzić? Druga sprawa - obok kredytu mam jakąś umowę na limit i kartę Mastercard - jak z ostatnich pułapek zrezygnować, tak by została mi tylko umowa na kredyt? Wystarczy przesłać do nich oświadczenie? Tyle się naczytałem, że aż mnie dupa boli...
Sigma to ciulstwo bank. Dawno temu jak się jeszcze nazywali Cetelem można było im odesłać przeciętą kartę i z adnotacją, aby się wyjebali. Sam tak zrobiłem i miałem spokój. Niestety zatrudniają sporo osób od myślenia jak wyruchać innych i wpadli na pomysł, że nie udzielają kredytów tylko przyznają pożyczkę odnawialną czy coś w ten deseń. Kiedyś karta to był dodatek do kredytu, teraz biorąc kredyt bierzesz tak naprawdę kartę. Spłać jak najszybciej. Pewnie po spłaceniu pożyczki kartę trzeba im wypowiedzieć.
Dzięki za info, kartę i limit wypowiem jak najszybciej wysyłając do nich oświadczenie - jest na ostatniej stronie umowy i mam nadzieję, że polecony z potwierdzeniem odbioru załatwi sprawę, bo nie chce mi się zapierdalać do Warszawy...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Laski
świeżak

07-12-2011, 16:40

Na ostatniej stronie umowy masz zapewne oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Działa 10 dni po podpisaniu umowy, więc raczej Ci się nie przyda. Zadzwoń na ich infolinię, to Ci powiedzą dokładnie co i jak. Zrobisz po swojemu, to się do czegoś dopierdolą.
ps. i mam nadzieję, że pamiętasz, jaki wzór podpisu u nich złożyłeś.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

07-12-2011, 21:44

Silent_Sea pisze:
empir pisze:
Dzięki za info, kartę i limit wypowiem jak najszybciej wysyłając do nich oświadczenie - jest na ostatniej stronie umowy i mam nadzieję, że polecony z potwierdzeniem odbioru załatwi sprawę, bo nie chce mi się zapierdalać do Warszawy...
Ja miałem podobną akcję z BPH zdaje się. Brałem na krechę coś w MM, po jakimś czasie dostałem kartę. Po spłaceniu wszystkiego nadal bylem ich klientem (miałem u nich konto podobno). Non-stop przesyłali mi listy ze stanem konta, nowym regulaminem itp. Po jakichś dwóch latach dostałem pismo, że z powodu permanentnego braku kontaktu i porozumienia zamykają moje konto i mam się odpimpać. :)
ODPOWIEDZ