Ostrzezenia/Bany
Moderator: Gore_Obsessed
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Ostrzezenia/Bany
Każdy trzyma jakieś truchło w szafie, na każdego są tu jakieś kwity.
edit:
Tak przy okazji:
http://www.masterful-magazine.com/forum ... y+to+pizdy
edit:
Tak przy okazji:
Pełnymi garściami czerpię z doświadczeń Szanownych Użytkowników Tego ForumDeathless King pisze:535 - idz zalozyc jakis temat po pijaku
http://www.masterful-magazine.com/forum ... y+to+pizdy
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re:
mega LOLSkaut pisze:tak tylko przypomnę ;)[V] pisze:Troche was pojebalo z tymi wspominkami. Zwłaszcza o gosciu, który próbował równać bogów z jakąś ligą spadkową, lansował mętne teorie o guscie obiektywnym, a sam w swych wywodach kierowal sie tylko i wyłacznie aparatem z dwoma przyciskami. Jeden nazywał sie widzimisie, a drugi uprzedzenie. Oczywiscie kazdy ma prawo do swojej opinii, ale jak juz jestesmy sentymentalni, to lepiej powspominajmy Brzachwo albo kolege od Micka Harrisa i Napalm Death, bo ich wpływ na forum był
naprawde znaczący. Trzeba dokonac rozróznienia między chłodną, rzeczowa oceną, a religijnym szałem, który za nic ma historie i material dowodowy.Wysłane przez vulture
takie Nevermind kasuje całą dyskografie LZ.
:DD
dzien teczek na masterfulu ;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
O to chodzi, każdy na trzeźwo lub po pijaku, poważnie bądź żartem - pierdolnął na tym forum jakiegoś babola. Dla mnie muzyka to emocje i cholera, rozumiem Mańka, który słuchając po raz 1332121 płyty (dla mnie) drugoligowego RUINS pisze hymny pochwalne na cześć tej kapeli, rozumiem, że Drone doznał objawiania przy (dla mnie) dość przeciętnym ASCENSION, a Ihasan głosi chwałę (dla mnie) nudnego i nazbyt poukładanego, wyzutego z emocji AZARATH. Rozumiem, że szlachetność i dojrzałość (dla mnie) ostatniego PENTAGRAM do wielu nie przemówiła, a doskonała i najbardziej dojrzała (dla mnie) płyta BURZUM wiele osób po prostu rozczarowała. Ale chyba właśnie na tym forum o to chodzi - by dzielić się emocjami towarzyszącymi słuchaniu muzyki, a nie dokonywać jakiejś chłodnej, pseudonaukowej analizy, tak naprawdę opartej na stereotypach i obiegowych opiniach. Dlatego tak ceniłem sobie posty Drone, które (dla mnie) były postami prosto z serca - bez baczenia na stereotypy i skamieniałe opinie, w większej mierze wykształcone dzięki powtarzaniu opinii zasłyszanych niż osobistej i szczerej analizie określonej płyty. Podobało mi się to, że potrafił bez żadnego skrępowania głosić wielkość RATM - zespołu zbyt odważnego dla ludzi zorientowanych na metal i zbyt komercyjnego dla wyrafinowanych melomanów, albo chociażby podważyć wielkość METALLICA (z czym się absolutnie nie zgadzałem, ale chętnie poznałem inny i niedorzeczny dla mnie pogląd).
Gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo i tak samo odbierali muzykę to nie byłoby sensu w ogóle się komunikować. Eh, chyba też sobie jakąś przerwę od forum zrobię, bo ostatnio bardzo nieciekawie się tu zrobiło... Nawet LiveArt nie pisze nic o koncertach. :)
Gdybyśmy wszyscy myśleli tak samo i tak samo odbierali muzykę to nie byłoby sensu w ogóle się komunikować. Eh, chyba też sobie jakąś przerwę od forum zrobię, bo ostatnio bardzo nieciekawie się tu zrobiło... Nawet LiveArt nie pisze nic o koncertach. :)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jak co drugiej osoby się pytasz ile ma lat to czego się spodziewasz?Maria Konopnicka pisze: Eh, chyba też sobie jakąś przerwę od forum zrobię, bo ostatnio bardzo nieciekawie się tu zrobiło...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- rasowy masterfulowicz
Zapomniales o guscie obiektywnym? lolMaria Konopnicka pisze:O to chodzi, każdy na trzeźwo lub po pijaku, poważnie bądź żartem - pierdolnął na tym forum jakiegoś babola. Dla mnie muzyka to emocje i cholera, rozumiem Mańka, który słuchając po raz 1332121 płyty (dla mnie) drugoligowego RUINS pisze hymny pochwalne na cześć tej kapeli, rozumiem, że Drone doznał objawiania przy (dla mnie) dość przeciętnym ASCENSION, a Ihasan głosi chwałę (dla mnie) nudnego i nazbyt poukładanego, wyzutego z emocji AZARATH. Rozumiem, że szlachetność i dojrzałość (dla mnie) ostatniego PENTAGRAM do wielu nie przemówiła, a doskonała i najbardziej dojrzała (dla mnie) płyta BURZUM wiele osób po prostu rozczarowała. Ale chyba właśnie na tym forum o to chodzi - by dzielić się emocjami towarzyszącymi słuchaniu muzyki, a nie dokonywać jakiejś chłodnej, pseudonaukowej analizy, tak naprawdę opartej na stereotypach i obiegowych opiniach. Dlatego tak ceniłem sobie posty Drone, które (dla mnie) były postami prosto z serca - bez baczenia na stereotypy i skamieniałe opinie, w większej mierze wykształcone dzięki powtarzaniu opinii zasłyszanych niż osobistej i szczerej analizie określonej płyty. Podobało mi się to, że potrafił bez żadnego skrępowania głosić wielkość RATM - zespołu zbyt odważnego dla ludzi zorientowanych na metal i zbyt komercyjnego dla wyrafinowanych melomanów, albo chociażby podważyć wielkość METALLICA (z czym się absolutnie nie zgadzałem, ale chętnie poznałem inny i niedorzeczny dla mnie pogląd).
Dla mnie ta jego pisanina byla wlasnie wyzuta z emocji. Kazdy post taki sam, kazdy o klecznikach i kadzidlach, wszystko wg jednego szablonu. Trociak dobrze to okreslil. Mowisz, ze forum jest do wyrazania opinii - pelna zgoda. Przypomnij sobie tylko co bylo gdy ktos nie zgadzal sie z jego zdaniem. Porownaj posty Manka, czy chociazby Twoje z jego bzdurami. Szablon, szablon i jeszcze raz szablon, czasami mialem wrazenie, ze on kompletnie nie czuje tej muzyki tylko wali slogany przepisane z innego forum. Dobra, dosc o tym truchle.
KVLT lizania CZASZKI
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wlasnie, w tym kontekscie, ktory opisal Maria jest jedna rzecz, ktora wypada wytknac, a raczej Marie zapytac - zatem Maria sadzisz, ze oprocz Drona (i tych paru wyzej) reszta pisze o muzyce zupelnie bez emocji, jest wyprana z uczuc, wstawia jakies chlodne kalkulacje i analizy? Troche dziwny zarzut, wez mi Maria wskaz osobe, ktora pisze bez emocji, chlodno kalkuluje nie miesza do tego uczuc, jest taka? Kogo sie czepisz, Longinusa?
Inna sprawa - powiedz Maria dlaczego nie porwal cie np. moj plomienny, gorejacy od uczuc temat o Three Mile PIlot. Tyle serca, ognia i uczuc w nim zawarlem, a ty ignor kompletny na to. W tym kontekscie wypada sie zapytac czy kierujesz sie tak naprawde tym poziomem emocji, ktore osoby zawieraja w muzyce czy tak naprawde masz swoje sympatie i antypatie, przez ktorych szkielko filtrujesz to co potem tutaj wysrywasz jako prawdy obiektywne? I chyba tylko w tym kontekscie Drone moze sie jawic jako ten, ktory wkladal najwiecej serca w to co pisze, bo w zadnym innym. Tylko jest jedna sprawa, o ktorej zdaje sie zapominasz, oprocz serca przewaznie trzeba tez troche rozumu, a zatem wiedzy, jak wiedza kuleje to serce chuj.
Tu masz linka do wspanialej plyty Three Mile Pilot, wbijaj , opis jest ultraplomienny: viewtopic.php?f=36&t=11120
Tutaj masz link do wspanialego opisu Attrition: viewtopic.php?f=36&t=8917
Jezeli ci sie nie podobaja te napisy i uwazasz je za chujowe i bez emocji (tylko szczerze!), to wez mi to prosze napisz drukowanymi literami.
Inna sprawa - powiedz Maria dlaczego nie porwal cie np. moj plomienny, gorejacy od uczuc temat o Three Mile PIlot. Tyle serca, ognia i uczuc w nim zawarlem, a ty ignor kompletny na to. W tym kontekscie wypada sie zapytac czy kierujesz sie tak naprawde tym poziomem emocji, ktore osoby zawieraja w muzyce czy tak naprawde masz swoje sympatie i antypatie, przez ktorych szkielko filtrujesz to co potem tutaj wysrywasz jako prawdy obiektywne? I chyba tylko w tym kontekscie Drone moze sie jawic jako ten, ktory wkladal najwiecej serca w to co pisze, bo w zadnym innym. Tylko jest jedna sprawa, o ktorej zdaje sie zapominasz, oprocz serca przewaznie trzeba tez troche rozumu, a zatem wiedzy, jak wiedza kuleje to serce chuj.
Tu masz linka do wspanialej plyty Three Mile Pilot, wbijaj , opis jest ultraplomienny: viewtopic.php?f=36&t=11120
Tutaj masz link do wspanialego opisu Attrition: viewtopic.php?f=36&t=8917
Jezeli ci sie nie podobaja te napisy i uwazasz je za chujowe i bez emocji (tylko szczerze!), to wez mi to prosze napisz drukowanymi literami.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
niby wszyscy juz maja dosc pierdolenia o Drone, ale temat ciagle sie kreci i zdaje sie ci co maja go najbardziej w dupie pisza najdlusze posty (nie mowie o Marii). komedia :DDDDDDDDD
i ten sam gosc wyzej ktory pare postow wczesniej przytakiwal ze to tylko forum i 'jak mozna sie tak pienic', zapodaje kolejne elaboraty (ktore, nawiasem mowiac, ktokolwiek jeszcze czyta?)
i ten sam gosc wyzej ktory pare postow wczesniej przytakiwal ze to tylko forum i 'jak mozna sie tak pienic', zapodaje kolejne elaboraty (ktore, nawiasem mowiac, ktokolwiek jeszcze czyta?)
this is a land of wolves now
- Triceratops
Znaczy do mnie piszesz? Jezeli tak to musze przyznac, ze jak zwykle myslenie ci sie rozjezdza z pisaniem, czy pisanie elaboratow to jest automatycznie "pienienie sie"? Co do czytania to badz pewien, ze ja je czytam.
woodpecker from space
Posty Longinusa bardzo sobie cenię, a kilka tematów, które założył było dla mnie lekturą tak wyborną, że wracałem do nich wielokrotnie - nie mówiąc już o tym, że Longinus swoimi postami nie raz skłonił mnie do tego, żebym posłuchał jakiejś płyty. Dałem tylko przykłady - nie będę przeprowadzał analizy kto jak pisze i czy są tam emocje, które do mnie przemawiają.Triceratops pisze:Wlasnie, w tym kontekscie, ktory opisal Maria jest jedna rzecz, ktora wypada wytknac, a raczej Marie zapytac - zatem Maria sadzisz, ze oprocz Drona (i tych paru wyzej) reszta pisze o muzyce zupelnie bez emocji, jest wyprana z uczuc, wstawia jakies chlodne kalkulacje i analizy? Troche dziwny zarzut, wez mi Maria wskaz osobe, ktora pisze bez emocji, chlodno kalkuluje nie miesza do tego uczuc, jest taka? Kogo sie czepisz, Longinusa?
Akurat posty Drone mi się podobały - absolutnie nie zgodzę się, że były schematyczne. Owszem, trzymał się pewnej konwencji, ale to powodowało raczej pewien styl niż schemat. Można było jego posty lubić albo nie, ale lekkiego pióra, sprawności literackiej i wyobraźni nie sposób odmówić. Triceps - dla Ciebie wszystkie posty na tym forum są takie same? Nie dostrzegasz tego, że jedni lepiej radzą sobie ze słowem pisanym, a inni trochę gorzej? Nie uważasz, że Drone zaliczał się do tych pierwszych?
Chodzi Ci o to?:Triceratops pisze:Inna sprawa - powiedz Maria dlaczego nie porwal cie np. moj plomienny, gorejacy od uczuc temat o Three Mile PIlot. Tyle serca, ognia i uczuc w nim zawarlem, a ty ignor kompletny na to.
"Sygnalizuję, bo mamy do czynienia ze zjawiskową płytą, a wspominano tutaj o niej zaskakująco nieczęsto. Dokonania tego zasłużonego zespołu są powszechnie znane, więc nie mam zamiaru marnować swoich cennych sił na nauczanie alfabetu i sylabizowania."
Nie mam tutaj ani żadnych sympatii, ani antypatii - po prostu jedni piszą posty, które są dla mnie bardziej ciekawe, inni takie, które są mniej ciekawe, a jeszcze innych w ogóle staram się nie czytać.Triceratops pisze:W tym kontekscie wypada sie zapytac czy kierujesz sie tak naprawde tym poziomem emocji, ktore osoby zawieraja w muzyce czy tak naprawde masz swoje sympatie i antypatie, przez ktorych szkielko filtrujesz to co potem tutaj wysrywasz jako prawdy obiektywne?
Drone widziałem raz w życiu i rozmawiałem z nim przez 10 sekund. Nie znam faceta i w ocenie jego aktywności na forum kieruję się tylko i wyłącznie tym co tu napisał. Po prostu lepiej mi się czyta:Triceratops pisze:I chyba tylko w tym kontekscie Drone moze sie jawic jako ten, ktory wkladal najwiecej serca w to co pisze, bo w zadnym innym. Tylko jest jedna sprawa, o ktorej zdaje sie zapominasz, oprocz serca przewaznie trzeba tez troche rozumu, a zatem wiedzy, jak wiedza kuleje to serce chuj.
Drone napisał(a):Teraz, nocną porą, gdy rozum zasypia, gdy budzą się do życia pierwotne, psychoidalne żądze, a spoglądając w lustro widzę pokrytą gadzią łuską twarz fanatyka, jasne staje się dla mnie, jakiego kalibru jest "Consolamentum". Odrzuciłem precz zeszyt wzorowego ucznia podpisany GHAMOREAN, odrzuciłem precz pozytywistyczną gimnastykę umysłu i teraz, w środku nocy, słucham się tylko serca."
niż:
Dokonania tego zasłużonego zespołu są powszechnie znane, więc nie mam zamiaru marnować swoich cennych sił na nauczanie alfabetu i sylabizowania"
Nie ma w ogóle co porównywać. Zresztą, o czym tu pisać - każdy kto czyta forum ma swoje spostrzeżenia i każdy ma pewnie własnych faworytów, których wpisy czyta z przyjemnością. Uspokajają Cię - moim celem nie było deprecjonowanie Twoich postów czy tematów, bo wiem, że jak chcesz to potrafisz napisać w sposób interesujący, składny gramatycznie i zachęcający do sięgnięcia po daną płytę. Mam wrażenie, że jednak bardziej emocjonuje Cię tabloidowo-pudelkowe życie forum i jestem przekonany, że więcej czasu poświęciłeś na Drone niż jakikolwiek zespółTriceratops pisze:Jezeli ci sie nie podobaja te napisy i uwazasz je za chujowe i bez emocji (tylko szczerze!), to wez mi to prosze napisz drukowanymi literami.
- Triceratops
Tak Marys, o to wlasnie.Maria Konopnicka pisze:Chodzi Ci o to?:
"Sygnalizuję, bo mamy do czynienia ze zjawiskową płytą, a wspominano tutaj o niej zaskakująco nieczęsto. Dokonania tego zasłużonego zespołu są powszechnie znane, więc nie mam zamiaru marnować swoich cennych sił na nauczanie alfabetu i sylabizowania."
To dlaczego je ominales? W ogole zajrzales, czy tylko przeleciales wzrokiem i opis cie nie sklonil do zapoznania?Maria Konopnicka pisze:Nie mam tutaj ani żadnych sympatii, ani antypatii - po prostu jedni piszą posty, które są dla mnie bardziej ciekawe, inni takie, które są mniej ciekawe, a jeszcze innych w ogóle staram się nie czytać.
Maria Konopnicka pisze:Po prostu lepiej mi się czyta:
Drone napisał(a):Teraz, nocną porą, gdy rozum zasypia, gdy budzą się do życia pierwotne, psychoidalne żądze, a spoglądając w lustro widzę pokrytą gadzią łuską twarz fanatyka, jasne staje się dla mnie, jakiego kalibru jest "Consolamentum". Odrzuciłem precz zeszyt wzorowego ucznia podpisany GHAMOREAN, odrzuciłem precz pozytywistyczną gimnastykę umysłu i teraz, w środku nocy, słucham się tylko serca."
niż:
Dokonania tego zasłużonego zespołu są powszechnie znane, więc nie mam zamiaru marnować swoich cennych sił na nauczanie alfabetu i sylabizowania"
Marys, moj drogi, naprawde nie chce sie znecac ani niczego udowadniac ale rece opadaja... te 2 tematy ktore na gorze zarzucilem linki Three Mile Pilot i Attrition, jak i te 2 teksty, ktore porownujesz, ktore "lepiej ci sie czyta" czyli ten "drona" i ten "moj"......to tak naprawde sa wszystko posty drona. Te 2 tematy to zwykle, ordynarne przeklejki-parafrazy z podmienionym tytulem, majace wlasnie obrazowac te wielka "uniwersalnosc" jego tekstow. Wystarczy podmienic nazwe zespolu i juz pasuje. ANI SLOWA O MUZYCE. Kolejna taka sama, IDENTYCZNA zalozyl trocki o Zoviet France. Wlasciwy temat zalozyl drone o And Also The Trees.Maria Konopnicka pisze:Nie ma w ogóle co porównywać. Zresztą, o czym tu pisać - każdy kto czyta forum ma swoje spostrzeżenia i każdy ma pewnie własnych faworytów, których wpisy czyta z przyjemnością. Uspokajają Cię - moim celem nie było deprecjonowanie Twoich postów czy tematów, bo wiem, że jak chcesz to potrafisz napisać w sposób interesujący, składny gramatycznie i zachęcający do sięgnięcia po daną płytę.
No, ale jak jeden tekst wypowiem ja to jednak robi roznice, nie? ;)
To tylko twoje wrazenie, wynikajace z kontekstu, ktory przestawilem powyzej i nie wydaje sie taki calkiem naciagany :) Jak sprawdzisz ile tematow o plytach zalozylem to ci wyjdzie, a jak potem porownasz z czyimis innymi to tez ci cos wyjdzie. No ale to juz nie moja brocha. A ze mam alergie na glupote to inna bajka.Maria Konopnicka pisze:Mam wrażenie, że jednak bardziej emocjonuje Cię tabloidowo-pudelkowe życie forum i jestem przekonany, że więcej czasu poświęciłeś na Drone niż jakikolwiek zespół
woodpecker from space
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ja dla odmiany nie napiszę o Drone. Ostatnio wszedłem na forum za pomocą opery mini i przywitał mnie komunikat o zbanowaniu adresu IP. Z tego co się orientuje korzystając z opery mini dostaje się IP ich serwera, więc IP jest wspólne dla wielu użytkowników.
Proszę o odbanowanie operowego IP, albo umożliwienia samego czytania forum bez możliwości logowania się/ pisania postów jeśli osoba która była przyczyną bana jest bardzo uciążliwa.
IP z którego korzysta opera mini - 82.145.209.19
Proszę o odbanowanie operowego IP, albo umożliwienia samego czytania forum bez możliwości logowania się/ pisania postów jeśli osoba która była przyczyną bana jest bardzo uciążliwa.
IP z którego korzysta opera mini - 82.145.209.19
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Riven
- Kontakt:
-------------
edit: a , kurwa, sorry, nie zauwazylem opera "mini". nvm.
ale uzywam opery mini na telefonie i wchodzi bez problemu.
edit: a , kurwa, sorry, nie zauwazylem opera "mini". nvm.
ale uzywam opery mini na telefonie i wchodzi bez problemu.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
mielę masterfula dość często na klopie przez opere i nie jest zbanowana :)
- Riven
- Kontakt:
smartfon na kiblu to podstawa. wazniejsze niz papier toaletowy.
- Scaarph
ja na kiblu ziny czytam, w życiu by mi do głowy nie przyszło, by telefon tam jeszcze zabierać :) żeby jeszcze ktoś w trakcie srania zadzwonił i przeszkadzał? jebał to pies :)
ja ostatnio na kiblu czytam komiksy z TM-Semic - jadę od początku, doszedłem już do 1992 roku :)
- Maleficio
- Kontakt:
Ja tez ziny czytam na kiblu... lektura do sracza wręcz obowiązkowa.Scaarph pisze:ja na kiblu ziny czytam, w życiu by mi do głowy nie przyszło, by telefon tam jeszcze zabierać :) żeby jeszcze ktoś w trakcie srania zadzwonił i przeszkadzał? jebał to pies :)
- Scaarph
Wow, wziąwszy pod uwagę, że tm-semic zaczęło w bodajże '90 od Spidermana, potem doszedł Batman, Punisher i Superman to faktycznie sporo. :) W dwa posiedzenia bym to przerobił. :)Maria Konopnicka pisze:ja ostatnio na kiblu czytam komiksy z TM-Semic - jadę od początku, doszedłem już do 1992 roku :)
-
- rasowy masterfulowicz