Infernal War VS Impiety
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Infernal War VS Impiety
nie, oczekiwalem Redesekration i nie zawiodla mnie, ale ep jak zaskoczylo, to rozjebalo.
this is a land of wolves now
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
jeszcze jakiś czas temu bym się z Rivenem zgodził, ale na dziś to jednak Redesekration > Conflagrator
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Redesekration ma lepsze brzmienie która urywa łeb, ale jest zbyt melodyjne i szybko zaczyna męczyć.
Ep - dużo lepsze muzycznie, pozbawione tej nachalnej melodyjności, zintensyfikowanie brutalności ale gorsze brzmienie przez które nie ma takiej mocy rażenia jak Redesekration.
Ep - dużo lepsze muzycznie, pozbawione tej nachalnej melodyjności, zintensyfikowanie brutalności ale gorsze brzmienie przez które nie ma takiej mocy rażenia jak Redesekration.
- Riven
- Kontakt:
^ this
a to brzmienie jest tylko pozornie gorsze, tak naprawde jest lepsze , nadaje plycie charakteru i ostatecznie pozbawia skojarzen z 'militarnym' okresem Marduk
a to brzmienie jest tylko pozornie gorsze, tak naprawde jest lepsze , nadaje plycie charakteru i ostatecznie pozbawia skojarzen z 'militarnym' okresem Marduk
-
Vitriol
- weteran forumowych bitew
Only_True_Believers pisze:Redesekration
Matko bosko kochano...Only_True_Believers pisze:nachalnej melodyjności
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- beastov23
Ludzie zakrzywiający czasoprzestrzeń już tak mają - prawdziwie alternatywna rzeczywistość, nie staraj się zrozumieć.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
-
PureHate
Niestety nie znam nic Impiety
Infernal War lubię choć Ci kolesie i ich wypowiedzi są mega żałosne.
- Block69
Brzmienie EP jest zajebiste, może nawet lepsze od Redesekration, ale kompozycje już tak nie koszą. Mam za sobą setki przesłuchań i wiem co mówie. Na Redesekration jest wszystko co najlepsze w IW. Conflagrator odrobine słabszy, split wyraźnie słabszy i troche sie obawiam jak to będzie dalej wyglądało.
Zacytuj. Chętnie obadam, bo kilka wywiadów czytałem i nic żałosnego nie znalazłem.PureHate pisze:Niestety nie znam nic Impiety
Ostatnio zmieniony 08-11-2011, 14:13 przez Block69, łącznie zmieniany 1 raz.
PENIS METAL
- Riven
- Kontakt:
eee, split to jak na moje byl taki skok w bok, proba sprawdzenia sie w innej stylistyce, w taki sposob zeby pasowalo to do konceptu wyznaczonego przez KSM. wyszlo tylko niezle, to nie ich rejony, przynajmniej poki co. EP lubie najbardziej bo na nim IW okreslilo wlasna tozsamosc; slucham tej plyty i wiem ze nikt inny nie mogl wyrzygac czegos takiego - a ani Terrorfront ani R nie daja takiego wrazenia.
- Only_True_Believers
Dla kogoś słuchającego tylko melodyjnego BM to ta płyta faktycznie może nie być łatwo przyswajalna.Vitriol pisze:Only_True_Believers pisze:RedesekrationMatko bosko kochano...Only_True_Believers pisze:nachalnej melodyjności
-
Vitriol
sugerujesz, że ja słucham tylko melodyjnego BM? na jakiej podstawie?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Only_True_Believers
Na takiej, że nie słyszysz, że 1 i 2 cd IW jest w chuj melodyjne i chwytliwe.
-
Vitriol
Kiepski z ciebie detektyw Szerloku. "Redesekration" jest bardzo łatwe w odbiorze, ale "nachalna melodyjność" to okrutne pierdolenie bzdur i tyle.
-
PureHate
Block69 pisze:Brzmienie EP jest zajebiste, może nawet lepsze od Redesekration, ale kompozycje już tak nie koszą. Mam za sobą setki przesłuchań i wiem co mówie. Na Redesekration jest wszystko co najlepsze w IW. Conflagrator odrobine słabszy, split wyraźnie słabszy i troche sie obawiam jak to będzie dalej wyglądało.
Zacytuj. Chętnie obadam, bo kilka wywiadów czytałem i nic żałosnego nie znadłem.PureHate pisze:Niestety nie znam nic Impiety
Ostatnio zmieniony 08-11-2011, 18:11 przez PureHate, łącznie zmieniany 1 raz.
- Only_True_Believers
Ja przez to nazywam ten rodzaj chwytliwości w muzyce przez który zaczyna ona szybko męczyć.Vitriol pisze:Kiepski z ciebie detektyw Szerloku. "Redesekration" jest bardzo łatwe w odbiorze, ale "nachalna melodyjność" to okrutne pierdolenie bzdur i tyle.
- Nerwowy
IW to taki złoty środek pomiędzy agresją, brutalnością i napierdolem, a chwytliwością na którą składają się również te bardziej melodyjne fragmenty. Tak więc zarzut "nachalnej melodyjności" zupełnie nietrafiony ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
Głos na IW, chyba bardziej mi po drodze z ich muzyką, ponadto Konfi nie gwiazdorzy :-)
all the monsters will break your heart
- Loathe
- postuje jak opętany!
Redesekration jest popisem umiejętnisci muzyków oraz doskonałym przykładem apogeum nienawiści w muzyce jaką serwuje, ale myślę, ze to dość prymitywne nakurwianie bez głębszego zastanowienia . Zaś Conflagrator to granie inteligentne: fantastyczny koncept, szata graficzna, BRZMIENIE! jedność przekazu w każdym calu. Wszystko, ze sobą współłgra i jest te cudowne poczucie ze to granie przemyślanie zatem tak jak Redesekration jest milowym krokiem względem Terrorfront tak Conflagrator to przynajmniej siedem takich kroków względem 'dwójki', i awans na wyższy poziom brutalnego artyzmu.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Loathe
- postuje jak opętany!
Ja nie rozumiem jak człowiek zrodzony z nienawiści i pogardy może być taki...sympatyczny(?)nicram pisze:ponadto Konfi nie gwiazdorzy :-)
;)
Nic, naprawdę nic nie pomoże
- Morph
- Kontakt:
Nie dronizuj.Loathe pisze:Redesekration jest popisem umiejętnisci muzyków oraz doskonałym przykładem apogeum nienawiści w muzyce jaką serwuje, ale myślę, ze to dość prymitywne nakurwianie bez głębszego zastanowienia . Zaś Conflagrator to granie inteligentne: fantastyczny koncept, szata graficzna, BRZMIENIE! jedność przekazu w każdym calu. Wszystko, ze sobą współłgra i jest te cudowne poczucie ze to granie przemyślanie zatem tak jak Redesekration jest milowym krokiem względem Terrorfront tak Conflagrator to przynajmniej siedem takich kroków względem 'dwójki', i awans na wyższy poziom brutalnego artyzmu.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old