DISMA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DISMA
Zajebista płyta, nadal. Zrobiłem sobie chwilę przerwy, teraz włączyłem ponownie i ciągle mi się bardzo podoba, pomimo tego, że nie robi już takiego wrażenia jak za pierwszym razem. Argument o braku oryginalności jest dość ułomny, bo chyba nikt tego po nich nie oczekiwał i chyba też nikt nie słucha samych oryginalnych zespołów odkrywających amerykę na każdej ze swoich płyt. Znakomite wokale, dużo fajnych riffów, specyficzna atmosfera i dobre brzmienie. Czego chcieć więcej od kapeli poruszającej się w takiej a nie innej stylistyce?
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
album brzmi jakby nagrany został w latach '90-'95.
- Lykantrop
I to jest bardzo celna uwaga, która dużo do tego tematu wnosi.Pöstmörtem pisze:album brzmi jakby nagrany został w latach '90-'95.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- weteran forumowych bitew
Dodam do tego że jest w zajebiście wydana ! Wszystko dopracowane...grafika i jej klimat do muzyki.Conflagrator pisze:Oni zrobili to co Interment na swoim pełnoczasowym debiucie. Nic nowego nie wymyślili, ale poskładali to do kupy tak, że mucha nie siada. Zajebista płyta.
- maciek z klanu
Grafika i reszta zajebista, jedyne co mnie wkurwia to ta jebana tektura dziwnej jakości.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Najlepiej by bylo nie robic digi. :))
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Prawie prawie... tylko, że Disma wciąga Interment dupą. :)Conflagrator pisze:Oni zrobili to co Interment na swoim pełnoczasowym debiucie. Nic nowego nie wymyślili, ale poskładali to do kupy tak, że mucha nie siada. Zajebista płyta.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Dupą wali również konia jak manieczki. Rewelacyjna płyta, zacny Incantation. Zaraz za Golgotą, Mortal Throne, DC i Prelude To Apocalypse.Maleficio pisze:Disma wciąga Interment dupą:)
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ech, spodziewałem się lepszej płyty (mówię o debiucie, rzecz jasna). Sprawnie wymieszane Incantation podlane fińskim sosem, ładnie lecą te kompozycje, ale to już nie to samo co wyżej wymienione. Ot, można posłuchać, tylko po co, skoro inni robią to lepiej?
The madness and the damage done.
- Grindead
- postuje jak opętany!
O, widze ze mamy znawce tematu, "te same chrypliwe wokale w legato"-sregato, normalnie jestem pelen podziwu dla ucha kolegi, poza tym, ze na "Diabolical Conquest" Pillarda nima ;)byrgh pisze:wiec tez pewnie za sprawa Pillarda brzmi to jak Incantation ;) no przykro mi, te same chrypliwe wokale w legato z Diabolical Conquest; siermiezne gitary; dosadne brzmienie bebnow z debiutu i doskonale znane rytmiczne przejscia przed zwolnieniami. jedynie pare szybkich nie-blastowych temp nie przypomina Incantation, ale w sekcji rytmicznej. smialo mogli to wydac pod szyldem Inkantacji
sorry - przy mojej bezgranicznej milosci do tego zespolu, nie potrafie byc bezkrytyczny wobec Disma
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Grindead
- postuje jak opętany!
DISMA / CONVULSE (FIN) "DAYS OF DEATH" EUROPEAN TOUR!!! NOVEMBER 2013. For bookings and additional information contact: https://www.facebook.com/trendkillentertainment
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nowy material sie robi sie

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
"Towards the Megalith" co tu dużo mówić płyta absolutnie doskonała a Craig Pillard tylko potwierdza to co oczywiste że w kwestii
wokalnej niewielu mu może podskoczyć.Kończąc należy zwrócić uwagę na rewelacyjnie wydany digi pack.Samą okładkę jak i całą grafikę tegoż genialnego wydawnictwa uważam za jedną z najlepszych w tym temacie.
wokalnej niewielu mu może podskoczyć.Kończąc należy zwrócić uwagę na rewelacyjnie wydany digi pack.Samą okładkę jak i całą grafikę tegoż genialnego wydawnictwa uważam za jedną z najlepszych w tym temacie.