:DAdrian696 pisze:To się z tymi przygłupami nie zadawaj.Herezjarcha pisze:Ostatnio ich akcje jakby spadły wśród metalowej gawiedzi.
WIELKA TRÓJKA DEATH METALU
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WIELKA TRÓJKA DEATH METALU
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Zdaje się że kwestia wędrującej belki wypłynęła, jak w IPN... Są ludzie i ludziska.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
eeeeeMort pisze:Myśląć o wielkiej trójce nigdy do glowy nie przyszloby mi Autopsy, te kapele dzieli przepasc. Ale nie chodzi mi tu o jakosc, po prostu Autopsy nie sluchal prawie nikt, a taki "The Bleeding" zna praktycznie kazdy kto wie cos o death metalu.Nerwowy pisze:No, stawianie CC ponad Autopsy to MUSI być żart ;).
this is a land of wolves now
- Aron
- postuje jak opętany!
IMMOLATION, INCANTATION, SUFFOCATION
bo ze wszystkich trójec ta się najfajniej rymuje
bo ze wszystkich trójec ta się najfajniej rymuje
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Wychodzi na to, że CC to taka Metallika death metalu - było sporo lepszych kapel, ale wszyscy tego słuchali ;D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
Weź wypierdalaj z takimi porównaniami. :D
O! To trochę jak z czarnym albumem. :))))Mort pisze:Myslac o wielkiej trójce nigdy do glowy nie przyszloby mi Autopsy, te kapele dzieli przepasc. Ale nie chodzi mi tu o jakosc, po prostu Autopsy nie sluchal prawie nikt, a taki "The Bleeding" zna praktycznie kazdy kto wie cos o death metalu.Nerwowy pisze:No, stawianie CC ponad Autopsy to MUSI być żart ;).
EDIT: Uprzedził mnie. :)
Ostatnio zmieniony 02-11-2011, 23:50 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- rasowy masterfulowicz
Pewnie i były lepsze, na pewno byly wazniejsze dla rozwoju gatunku, ale powiem Ci, ze kapel ktore nagraly material, ktory rozwala mnie bardziej niz "Tomb of the Mutilated" nie ma*. Jest tylko kilka takich, ktore wydaly cos co mnie rownie mocno "rusza".Nerwowy pisze:Wychodzi na to, że CC to taka Metallika death metalu - było sporo lepszych kapel, ale wszyscy tego słuchali ;D.
* jezeli chodzi o death metal, oczywiscie :)
Ostatnio zmieniony 02-11-2011, 23:50 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
- olo1972
- postuje jak opętany!
Totalnie subiektywnie:CANNIBAL CORPSE, OBITUARY,DEATH....
- Scaarph
- zahartowany metalizator
potrzeba jeszcze tematu-ankiety wielka trójka death metalu vs wielka trójka thrash metalu. bez możliwości wyboru, który temat jest lepszy, wypowiadanie się w obu wydaje się jakieś takie niepoważne.
- Bloodcult
subiektywnie:
1. CARCASS
2. Entombed
3. Autopsy
a obiektywnie to Morbid Angel zamiast Carcass
1. CARCASS
2. Entombed
3. Autopsy
a obiektywnie to Morbid Angel zamiast Carcass
No właśnie - chyba zarówno w tym temacie jak i w temacie o thrashu nie chodzi o trzy ulubione kapele w tym gatunku, ale o trzy najważniejsze. Też zastanawiałem się nad DEICIDE, ale jednak ze względu na spadek formy jaki zanotowali po trzeciej płycie, zdecydowałem się, żeby w tym miejscu postawić na DEATH.
Powiedziałbym, że Metallicą death metalu jest Morbid Angel - potrafili przełamywać ramy gatunkowe, wyznaczać nowe trendy, inspirować, a ostatnio nawet zostać odsądzeni od czci i wiary :)
Powiedziałbym, że Metallicą death metalu jest Morbid Angel - potrafili przełamywać ramy gatunkowe, wyznaczać nowe trendy, inspirować, a ostatnio nawet zostać odsądzeni od czci i wiary :)
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Obiektywnie to: CARCASS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> morbid endżel srendżel :)Bloodcult pisze:a obiektywnie to Morbid Angel zamiast Carcass
- Riven
- Kontakt:
1. Morbid Angel
2. Entombed
3. Possessed
2. Entombed
3. Possessed
-
No tego bym się po tobie nie spodziewał;)Riven pisze:death
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Dobrze wiesz, że to subiektywnie, a nie obiektywnie.Mistrz pisze:Obiektywnie to: CARCASS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> morbid endżel srendżel :)
Moja trójka, kolejność przypadkowa:
1. Morbid Angel
2. Nile - za wniesienie trochę świeżości do gatunku
3. Cannibal Corpse - zastanawiałem się nad daniem tu Possessed, jednak za krótko grali i nie do końca to był death metal.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Riven
- Kontakt:
I see what you did there :<<est pisze:No tego bym się po tobie nie spodziewał;)Riven pisze:death
Ten Nile wygląda trochę jak Warbringer pomiędzy Metallicą a Slayerem, ale to zawsze jakieś inne, ciekawe spojrzenie. Ile masz lat ? :)
- Duvelor
- Headcrab
- Kontakt:
Z reguły każdy zbywa takie pytanie ale odpowiem 24. Swego czasu byłem mocno podjarany Nile i miałem ich za super oryginalnych, stąd miejsce w trójce.Maria Konopnicka pisze: Ile masz lat ? :)
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦