METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

Re: METALLICA

26-10-2011, 11:31

Ten wątek to kopalnia oksymoronów. Właśnie możemy ukuć nowy: "salonowy metal", którego najwybitniejszym przedstawicielem jest Metallica. Ja pierdolę...
Riven pisze:ano wlasnie. zespoly rockowe: Nirvana >>>>>>>>lata swietlne>>>>>>>>>> Metallica po AJFA
Zgadzam się z tym w pełnej rozciągłości... Słowa klucze wytłuszczone. Czy w tej wyliczance jest miejsce dla Overkill, czyli zespołu metalowego?
Ostatnio zmieniony 26-10-2011, 11:36 przez Duban, łącznie zmieniany 1 raz.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

26-10-2011, 11:32

Alsvartr pisze:
Riven pisze:Nie mowiac o tym, ze na MOP slysze _doskonale_ momenty, tylko calosc mnie tak nie rusza... ile mozna? ;)
Przesłuchałem ją dzisiaj parę razy i odniosłem dokładnie to samo wrażenie. W sumie to oprócz totalnie masakrujących Battery, tytułowego i Sanitarium to jakoś mnie ta płyta nie przekonuje. Nie wiem czy najsłabsza czy nie najsłabsza, ale najmniej chce mi się jej słuchać z pierwszych czterech albo i pięciu.
Oto slowo prawdy.
Nuda, panie, nuda.
Nie lepiej sobie zajebac Peace sells? Odpalilem po zylionie lat wczoraj i mnie wyjebalo z adidasow.
this is a land of wolves now
[V]
mistrz forumowej ceremonii

26-10-2011, 11:35

Duban pisze:Ten wątek to kopalnia oksymoronów. Właśnie możemy ukuć nowy: "salonowy metal", którego najwybitniejszym przedstawicielem jest Metallica. Ja pierdolę...
Jeśli naprawdę nie dostrzegasz tego jak bardzo sukces tego zespołu pomógł innym artystom i jak wielkie piętno odcisnął na współczesnej kulturze masowej to nic nie rozumiesz.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
PureHate
weteran forumowych bitew

26-10-2011, 11:38

A w jaki sposób pomógł innym artystą?
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

26-10-2011, 11:40

Zabierają ich na pokład swojego samolotu i pozwalają nosić sprzęt po koncertach. Niektórzy powinni zejść na ziemię...
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
PureHate
weteran forumowych bitew

26-10-2011, 11:42

Też tak uważam i moim zdaniem rola Metalliki jest przeceniana, choć okres z lat 80. mieli naprawdę świetny. Mimo to zespół ten nie ma nic ciekawego do zaproponowania od jakichś 15 lat, moim zdaniem.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

26-10-2011, 23:56

[V] pisze:Pewnie dlatego znalazła blisko 20 milionów nabywców
Mam poważne wątpliwości czy to ma jakiekolwiek znaczenie.
[V] pisze:i wprowadziła szeroko rozumiany metal na salony.
Gdzie potknął się na czerwonym dywanie, wyrżnął nosem w marmurową kolumnę i z hukiem zleciał ze schodów przewracając kelnera niosącego srebrną tacę pełną kieliszków z szampanem. Wszyscy wokół oblani.
[V] pisze:Sukces tej płyty otworzył wiele drzwi, pewnie również dla zespołów których sam słuchasz.
Nie bardzo widzę tu jakieś zasługi. Kilka grup na krótko zostało podłapanych przez większe wytwórnie i na dłuższą metę nic z tego nie wynikło. Może trochę śmiechu, czasem niewielki smrodek. Jest to świat biegunowo odległy od tego, w którym powstawały i powstają najbliższe mi dźwięki.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
[V]

27-10-2011, 00:09

wszystko można obrócić w żart ,uznac za mało istotne,za nic nie znaczące i znalezc sobie swoją wykładnie rzeczywistości,wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

27-10-2011, 00:11

PureHate pisze: Mimo to zespół ten nie ma nic ciekawego do zaproponowania od jakichś 15 lat, moim zdaniem.
yep.
Bambi
rasowy masterfulowicz

27-10-2011, 00:14

[V] pisze:
PureHate pisze: Mimo to zespół ten nie ma nic ciekawego do zaproponowania od jakichś 15 lat, moim zdaniem.
yep.
Podobnie jak i Nirvana.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-10-2011, 00:15

[V] pisze:wszystko można obrócić w żart ,uznac za mało istotne,za nic nie znaczące i znalezc sobie swoją wykładnie rzeczywistości,wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi.
Wybacz, ale "salonowy, kanapowy metal" mnie nie interesuje, nie patrzę też co sprzedaje się najlepiej. A muzyka dla mas to nie Metal, tylko coś co kiedyś nim było lub w zamyśle miało być, ale po drodze nie wyszło jak należy.
[V]

27-10-2011, 00:20

Gore_Obsessed pisze:
[V] pisze:wszystko można obrócić w żart ,uznac za mało istotne,za nic nie znaczące i znalezc sobie swoją wykładnie rzeczywistości,wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi.
Wybacz, ale "salonowy, kanapowy metal" mnie nie interesuje, nie patrzę też co sprzedaje się najlepiej. A muzyka dla mas to nie Metal, tylko coś co kiedyś nim było lub w zamyśle miało być, ale po drodze nie wyszło jak należy.
Przecież ty jesteś stary chłop i zjadłeś na tej muzyce zęby, a rzucasz tekstami jak nastolatek, który mówi: komercja, sprzedali się, mainstream be, metal to muzyka dla wybranych, muzyka dla mas to nie metal..no daj spokój, łyk zimnego piwa na otrzeźwienie.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

27-10-2011, 00:24

Ja nie twierdzę, że Metal to muzyka dla wybranych, tylko, że mnie nie przekonuje bardziej przystępne podejście do grania jakie słychać na "Metallica". Spora różnica.
[V]

27-10-2011, 00:28

Z poprzedniej wypowiedzi wytargałem co innego ,ale luz. w sumie dla wielu ludzi jest to koniec tego zespołu i chocby wieze notre dame zatańczyły kadryla to oni i tak nie zmienią zdania.co zrobić. ;)
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-10-2011, 00:33

czarny album to nie koniec tego zespołu, bo jest znacznie gorszy o "Load", "Garage Inc.". Czy gorszy od Reload to nie jestem pewien. To album nudny, słaby, źle wyprodukowany i tylko pozornie przebojowy.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-10-2011, 00:34

Bloodcult pisze:"Garage Inc."
Za każdym razem jak tego wydawnictwa słucham to nachodzi mnie myśl oświecona: Metallica to GENIALNY cover-band. :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

27-10-2011, 01:59

Bloodcult pisze:Czarny album to nie koniec tego zespołu, bo jest znacznie gorszy od "Load", "Garage Inc.". Czy gorszy od "Reload" nie jestem pewien. To album nudny, słaby, źle wyprodukowany i tylko pozornie przebojowy.
"Czarny" czy "Reload"?
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
est

27-10-2011, 02:00

Awatar użytkownika
Bloodcult

27-10-2011, 02:08

Wishman pisze:"Czarny" czy "Reload"?
"Czarny" jest nudny, słaby, źle wyprodukowany i tylko pozornie przebojowy.
"Reload" jest niespójny i nieprzemyślany (ale to akurat wiadomo dlaczego).
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

27-10-2011, 02:43

W Tylko Rocku kiedys napisali, ze do tej plyty pasuje obrazek laboratorium, w ktorym azjaci szlifują brzmienie czarnej plyty i cos w tym jest. Na pewno nie jest ŹLE wyprodukowany, ale to brzmienie nie musi sie podobac. Muzycznie rzeczywiscie nudnawo, ale z drugiej strony jest to album juz tak ograny i osluchany, ze mozna miec przesyt. Na pewno wyniosl jednak Metallice na wyzszy poziom popularnosci.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
ODPOWIEDZ