DISMEMBER - NAJSŁABSZA PŁYTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: NAJSŁABSZA PŁYTA DISMEMBER
Przecież te równania nie mają zbytnio sensu, bo w przypadku takich klasyków 3/4 całego naszego ich stosunku do nich to kwestia subiektywnych zdarzeń i emocji związanych z danym albumem, czy nawet całym zespołem, a często była to gówniarska fascynacja lepszą okładką, która 'ustawiła' takie, a nie inne spojrzenie na całe następne lata. Gdyby takie np. "Indecent and Obscene" miało cover bardziej mroczno/fantastyczny niż nieprzyjemną krwawą miazgę to przypuszczam, że płyta ta miałaby dziś znacznie mocniejszą aureolę szwedzkiej świętości. W ogóle z całej tej Wielkiej Czwórki to Dismember mieli imho właśnie najgorsze okładki.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Jw. Ale wiadomo było, że to tak się skończy. ;)Olo pisze:Przecież te równania nie mają zbytnio sensu.
'Come the Blessed Madness'
- Adrian696
- zahartowany metalizator
za brak debiuty Theriona idziesz do kąta ;)boroowa pisze: Debiuty:
Left Hand Path > Into the Grave >>> Dark Recollections = Where No life Dwells >>> Like an Everflowing Stream
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Therion zdradzili ideały i ich wkład we szwedzki death metal resetuje się do zera ;)
oczywiście dwa pierwsze krążki zajebiste - muszę w końcu przygarnąć też ten boot z ich demówkami
oczywiście dwa pierwsze krążki zajebiste - muszę w końcu przygarnąć też ten boot z ich demówkami
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- ultravox
Moim zdaniem najgorsze miało Unleashed, a okładki "Like an Everflowing Stream" i "Indecent.." są moim zdaniem zajebiste. Ale nie potrafię wymienić kogo z tej wielkiej czwórki lubię najbardziej pod względem muzyki. Na pewno pierwsze dwie płyty Dismember (obie stawiam na równi i wyżej niż demówki) są jednymi z moich ulubionych płyt z europejskim death metalem. Potem było różnie, ale ostatnie dwa krążki też bardzo cenię.Olo pisze:W ogóle z całej tej Wielkiej Czwórki to Dismember mieli imho właśnie najgorsze okładki.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Mam podobnie, nie potrafię się przekonać do "Hate Campaign" i do "The god that never was". Pierwsze trzy płyty zajebiste, choć z każdą kolejną zajebistość może ciut mniejsza, pozostałe krążki bardzo ok, ja tam lubię ich posłuchać od czasu do czasu!Conflagrator pisze:Nie wiem co wy chcecie od tego Dismember. Najlepsze płyty do jedynka i dwójka z naciskiem na debiut, ale nie nagrali też nic wybitnie słabego. Najniżej oceniam chyba "Hate Campaign", ale i do niego wracam z przyjemnością, a taki "Death Metal" czy nawet ostatni "Dismember" to naprawdę mocne strzały. Niektórych wkurwiała ich mocno słyszalna miłość do Iron Maiden, ale ja tam lubię te ich heavy metalowe ciągoty.
- pogodancer
Właśnie mi się przypomniało jak kiedyś w pracy drukowałem sobie w kolorze kilka okładek, między innymi "Butchered At Birth", "Eaten Back to Life" i właśnie "Indecent & Obscene", i ku mojemu zdziwieniu największe zgorszenie wywołał obrazek Dismembera określany jako "obrzydliwy, makabryczny, okropny, bo zwymiotuję, ty kurwa normalny jesteś, czego ty słuchasz" :) a spodziewałem się, że ferment wywoła raczej 2 doktorów przyjmujących poród. :)ultravox pisze:a okładki "Like an Everflowing Stream" i "Indecent.." są moim zdaniem zajebiste.
- Realista
Oczywista oczywistość :)Maria Konopnicka pisze:Poza tym druga płyta Grave podoba mi się chyba bardziej niż jedynka Dismember.
- Realista
Okładka "Like an Everflowing... kruszy zęby! Zawsze chciałem mieć koszulkę z tym motywem ale sie nie udawało...ultravox pisze:Olo pisze: a okładki "Like an Everflowing Stream" i "Indecent.." .
Ostatnio zmieniony 18-10-2011, 11:27 przez Realista, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
A ta trasa robiona przez Rose Production ze 4 lata temu? To był dopiero kawał historii Dismember, nawet se w biografii napisali, że z takim brakiem profesjonalizmu to się nie spotkali przez 20 lat grania. :)boroowa pisze:Ja byłem w Poznaniu na DISMEMBER / NAPALM DEATH / OBITUARY (bodajże '92) więc na 100% więcej niż raz.byrgh pisze:Zdaje sie, byla tylko ta jedna. ;)empir pisze:Żałuję, że tylko raz widziałem ich na koncercie (na urodzinkach wiaderka). Okazji w PL chyba za dużo nie było.
- hcpig
Niedobrze, to był jedyny zespół death metalowy z telenowelową dyskografią jaki lubiłem i śledziłem z prawdziwą sympatią. Z perspektywy czasu na najsłabszy stuff (i w zasadzie jedyny słabawy) wskazałbym Masyf Kilink Kapazcipy.
Oczywiście wśród profesorów na tym forum Dizmemba to wiocha, ale tacy z nich profesorowie jak JRN więc spoko, można to przeżyć.
Oczywiście wśród profesorów na tym forum Dizmemba to wiocha, ale tacy z nich profesorowie jak JRN więc spoko, można to przeżyć.
Yare Yare Daze
- lucass
- Gore_Obsessed
Ja niespecjalnie lubiłem. Do debiutu próbowałem się przekonać wiele razy, ale nigdy mi się nie udało. Odrzucała mnie ta melodyka. GRAVE i UNLEASHED stawiam zdecydowanie wyżej. A z długodystansowców ogólnie choćby BENEDICTION.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
kto nie lubi dismember ten chuj, nic innego mi do głowy nie przychodzi
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gore_Obsessed
Bardzo nie podoba mi się takie podejście.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
to taki skrót myslowy;) po prostu sam uwielbiam i ciężko mi pojąć, że ktoś może myśleć inaczej, hehe
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Block69
Też niespecjalnie lubie. Debiut jest w miare niezły, koncertowo bardzo ok i to w zasadzie tyle.
PENIS METAL
- maciek z klanu
dla mnie tak jak gral dismember powinno sie grac szwedzki death metal. umpa umpa solo umpa umpa i gruby wokalista.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Realista
wiec jesteś chuj :)))Block69 pisze:Też niespecjalnie lubie. Debiut jest w miare niezły, koncertowo bardzo ok i to w zasadzie tyle.
- Block69
I to jaki :) U mnie nic sie nie zmieniło i nadal omijam szerokim łukiem to szwedzkie umpa umpa. Od czasu do czasu odpale dwójke GRAVE, UNLEASHED, ostatni FLESH i tyle styknie. Ameryka zawsze rządziła i rządzić będzie w tym gatunku.
PENIS METAL