Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
kakademona
weteran forumowych bitew

Re: Motoryzacja ogółem

11-10-2011, 21:23

dzisiaj testowałem nowy model bmw serii 1, silnik 2.0 D chyba 184 KM.pięknie się.cena niestety zniechęca.robiłem konfigurację na 1.8 benzyna 184KM i wyszło ok 150 tys.
natomiast wczoraj wspolniczka odebrała z salonu nowego grand cherokee 3,6 benzyna. dobrze wyposażony,kolor piaskowy, musze powiedzieć ,że to pierwszy grand cherokee , który mi sie podoba.totalna zmiana wizerunkowa.
535

11-10-2011, 21:45

Alsvartr pisze:Tylko z drugiej strony jak zlikwidować taką plagę? Zaostrzenie przepisów nie pomaga, żaden sensowny sposób weryfikacji tego czy ktoś się nadaje na kierowcę czy nie też nie działa.
Wystarczyłoby tylko egzekwować nakładane kary. Więcej prac społecznych upokarzających takich cwaniaków i z czasem musiałoby to przynieść efekt. Inaczej sytuacja wygląda tak, że pacjenci jeżdżą bez uprawnień, bez badań technicznych, bez dowodów i jeszcze najebani, a co gorsza jest to powód do dumy.
Inna sprawa, że każdy z Was może napisać jak często jest kontrolowany przez drogówkę. Niech zgadnę raz na pięć lat? Czy rzadziej? :) W tym kontekście brak skutecznej egzekucji, powoduje kompletne olewanie prawa przez sympatycznych obywateli naszego kraju.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

11-10-2011, 21:58

Nie wiem jak jest u Was, ale w moim mieście to łapanki kontrolne na trzeźwość są nagminne. Nieraz kurwicy dostaję nad ranem, bo przez ich akcje organizowane w najbardziej ruchliwych miejscach miasta robi się pokaźnych rozmiarów korek.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
535

11-10-2011, 22:18

Nie wiem, może to kwestia "szczęścia", ale niegdyś, przejeżdżając około 60 tysięcy rocznie miałem passę pięciu lat bez kontroli. Teraz jeżdżąc połowę z tego jest podobnie, choć fakt, że "zasieki" jakby gęściej rozstawione. Nadmienię, iż nie używam radia, nawigacji, ani tym podobnych usprawnień. :) Możliwe, że to ślepy los.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

11-10-2011, 23:18

Alsvartr pisze:Tylko z drugiej strony jak zlikwidować taką plagę? Zaostrzenie przepisów nie pomaga, żaden sensowny sposób weryfikacji tego czy ktoś się nadaje na kierowcę czy nie też nie działa.
Łapy łamać.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

12-10-2011, 17:28

Gore_Obsessed pisze:
Łapy łamać.
Niech zamiata ulice na oczach swoich dresowych źąmów przez miesiąc. Niech czyści dworce i kąpie bezdomnych w MOPSach. Odechce się gówniarzom lansu, przez który mogą ucierpieć niewinne ofiary.

Tylko tyle i aż tyle.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-10-2011, 17:40

Wątpię. Mam wrażenie, że dzisiejsza skretyniała gówniażeria nie potrafi myśleć więcej, jak kilka dni naprzód i nie jest zupełnie w stanie przewidzieć konsekwencji swoich czynów. Do tego dochodzi myślenie typu "innych łapią, ale mnie nie" i chuj. Niech taki naogląda się jak i dwudziestu jego kolegów szoruje za karę kible na dworcach, a i tak chuja go to nauczy.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

12-10-2011, 17:47

Od czegoś trzeba zacząć. :) Nawet jeden "nawrócony" to już coś przecież.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

12-10-2011, 17:52

A samochody im zabierać, wtedy się na pewno nauczą. W odpłatne przechowanie, na przykład.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

12-10-2011, 17:55

To wszystko wina ich starych, no bo przecież to od nich ta cała gówniarzeria bierze samochody, którymi się później rozbija po mieście. Mnie to się w pale nie mieści jak można pić na imprezie a potem wsiadać za "kółko"? Albo rybki albo akwarium.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
535

12-10-2011, 18:29

Niestety działa tu nieme przyzwolenie i czar opowieści o czynach "chwalebnych",czyli: Jak to ze szwagrem wracaliśmy z wesela. Gdy dojdzie do tragedii, żal, rozpacz i modlitwy do wszystkich nieistniejących, a wystarczy zaaresztować kluczyki oraz krążownik i śmiało pić, choćby na umór. No ale nie, przecież trzeba się pochwalić nówką sztuką i kunsztem jazdy po kilku głębszych, to miernotom obu płci nadal imponuje:) I co ciekawe, często się zdarza, że wokoło masakra, a sprawca jakimś cudem wychodzi żywy. Życzę wszystkim, by nigdy nie mieli takiego spotkania na szlaku.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

12-10-2011, 19:06

Panowie, trzeba rozgraniczyć parę rzeczy - ktoś kto spierdala samochodem przed policją jest debilem, ale wcale nie ustępują mu durne przepisy które pozwalają go gonić w nieuzasadnionych przypadkach (wystarczy np. wysłać inny patrol który złapie delikwenta podczas prawdopodobnej trasy przejazdu, lub u niego w domu - wtedy jednak karać surowo za niezatrzymanie się do kontroli), tak samo jak wiele bardziej mądrzejszy nie jest policjant, który go ściga, zazwyczaj łamiąc dokładnie tyle samo przepisów, co ścigany.

Druga sprawa to jechanie po wypiciu dwóch trzech piwek, a np. jechanie w niedziele koło południa. W wdychanym powietrzu niby to samo, ale jednak jakoś inaczej się jeździ. Oczywiście jazdy po kilku głębszych nie pochwalam.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

12-10-2011, 19:18

Czesław pisze:Panowie, trzeba rozgraniczyć parę rzeczy - ktoś kto spierdala samochodem przed policją jest debilem, ale wcale nie ustępują mu durne przepisy które pozwalają go gonić w nieuzasadnionych przypadkach (wystarczy np. wysłać inny patrol który złapie delikwenta podczas prawdopodobnej trasy przejazdu, lub u niego w domu - wtedy jednak karać surowo za niezatrzymanie się do kontroli), tak samo jak wiele bardziej mądrzejszy nie jest policjant, który go ściga, zazwyczaj łamiąc dokładnie tyle samo przepisów, co ścigany.
Druga sprawa to jechanie po wypiciu dwóch trzech piwek, a np. jechanie w niedziele koło południa. W wdychanym powietrzu niby to samo, ale jednak jakoś inaczej się jeździ. Oczywiście jazdy po kilku głębszych nie pochwalam.
Ale to co? Należy puszczać tych uciekających samopas i łapać ich w domu, czy może jednak próbować ich złapać zanim kogoś zabiją? Przecież to policja właśnie ma zapobiegać takim akcjom, oni mają prawo do pościgu bo jakiś baran chce być fajny, sami z siebie nie będą robili takich akcji.
Nadto, nie zgadzam się. I tu jesteś w stanie wskazującym na spożycie czy wręcz w stanie upojenia i tu i chuj. Tu nie chodzi o samopoczucie, ale o spowolnioną reakcję (chociaż nam się może wydawać, że przecież panuję nad autem doskonale). Gdzie Ci się śpieszy w niedzielę, żeby wrócić po imprezie? To poczekaj kilka godzin aż zejdzie z Ciebie, albo wróć sobie taryfą. Osobiście uważam, że dopuszczalne stężenie alkoholu we krwi powinno wynosić 0,0, żeby nikt nie kombinował właśnie: "a po jednym piwku to mogę". Prosta sprawa, piłeś, nie jedziesz.
The madness and the damage done.
535

12-10-2011, 19:34

W związku z tym , że lubię się napić, ale także lubię czasem "przycisnąć";), zasadę mam prostą. Gdy zabieram się do picia, to nie wsiadam, ani zaraz po, ani na drugi dzień. Potrzebuję czuć się beztrosko przy piciu i pewnie za kierownicą. Więc , albo jedno, albo drugie.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-10-2011, 19:35

zgadzam sie z Kurtem w obu kwestiach

i z 535 tez sie zgadzam, ja nie wsiadam za kółko na kacu
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

12-10-2011, 19:47

Kurt pisze:Ale to co? Należy puszczać tych uciekających samopas i łapać ich w domu, czy może jednak próbować ich złapać zanim kogoś zabiją? Przecież to policja właśnie ma zapobiegać takim akcjom, oni mają prawo do pościgu bo jakiś baran chce być fajny, sami z siebie nie będą robili takich akcji.
Jakoś tak się dziwnie składa, że największe piractwo na drodze ma miejsce gdy do pościgu włącza się policja, która nieraz potrafi przez godzinę gonić wariata. W Niemczech i pewnie paru innych europejskich krajach jakoś udało się rozwiązać tę sprawę w taki sposób, że pościg łeb-w-łeb jest ostatecznością. Swoją drogą kilkudziesięciominutowa jazda nieoznakowanym radiowozem za piratem drogowym i czekanie aż pobije następny rekord prędkości też jest bardzo cacy. Szczególnie, że nagrywający popełnia te same wykroczenia.
kakademona
weteran forumowych bitew

14-10-2011, 23:23

Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

14-10-2011, 23:28

Ładne, ale mogliby zrobić coś radykalnego. Coupe będzie ładne.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

14-10-2011, 23:29

kakademona pisze:wreszcie oficjalnie jest !!!

http://www.bmw.tv/com/article/New/video ... &spaceID=2
sorki, ale wyglada jak po małym lifcie a nie jak nowy model...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
535

15-10-2011, 00:00

Co nie zmienia faktu, że "przedmuchanie turbiny" jest wskazane, w miarę możliwości oczywiście, ten kto je ma niech zda relację:))
ODPOWIEDZ