MOTÖRHEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: MOTÖRHEAD
W listopadzie nowe, wypasione DVD (a w zasadzie część pierwsza):
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=164361
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=164361
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Block69
- mad
- weteran forumowych bitew
Mnie się przejadł już 20 lat temu. Ale wolę siedzieć cicho, bo zaraz mi się oberwie ;)
Co do CC: jednoznacznie Evisceration Plague > Kill
Co do CC: jednoznacznie Evisceration Plague > Kill
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Motorhead nigdy za wiele.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
Też jak kiedyś mogłem bezwarunkowo o każdej porze dnia i nocy słuchać Motorhead, tak teraz muszę mieć "dzień" na to. Nie to, że mi się coś przejadło, ale jakoś tak muszę się wprowadzić w nastrój, którego ostatnimi czasy miewam wybitnie rzadko.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Xapapote
Motorhead jest jak zimny browar. dobry o każdej porze dnia i nocy.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Self
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście, choć żeby to porównanie miało sens należy wykluczyć większość chujowych lagerów made in KP i wziąć pod uwagę jakiś soczysty pilsnerek albo zajebistego pszeniczniaka.
-
Maria Konopnicka
Z Motohead mam podobnie jak z AC/DC - to dla mnie kapela absolutnie ponadczasowe, kocham ich wszystkie płyty, nie wiem czy w ciągu ostatnich dwudziestu lat był w moim życiu jakiś miesiąc, w którym nie przesłuchałbym czegoś AC/DC albo Motorhead. Nawet jeśli taki był to i tak nadrobiłem tygodniowymi, nieraz kilkutygodniowymi maratonami z tymi dwoma kapelami. I jak w przypadku AC/DC miewałem czasami wątpliwości czy bardziej kocham Bona Scotta czy Briana Johnsona, tak w przypadku Motorhead nie mam najmniejszych wątpliwości, że absolutnym numerem jeden jest Lemmy :))))
- Morph
- Kontakt:
I tyle by wystarczyło. ;)Maria Konopnicka pisze:Z Motohead podobnie jak z AC/DC - to kapela absolutnie ponadczasowe
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Skaut
- Scaarph
Lemmy przeżyje nas, nasze dzieci i ich dzieci i ich dzieci dzieci. Where is your god now?
- Edinazzu
Z AC/DC i MOTORHEAD w Metalu jest jak z BEATLES i ROLLING STONES w Rocku, z CANNIBAL CORPSE, VADER w Death metalu, MADONNĄ w Popie... Zespoły instytucje, cokolwiek by nie nagrały będzie zainteresowanie, dobra sprzedaż niekoniecznie w parze z dobrymi recenzjami.Maria Konopnicka pisze:Z Motohead mam podobnie jak z AC/DC - to dla mnie kapela absolutnie ponadczasowe, kocham ich wszystkie płyty, nie wiem czy w ciągu ostatnich dwudziestu lat był w moim życiu jakiś miesiąc, w którym nie przesłuchałbym czegoś AC/DC albo Motorhead. Nawet jeśli taki był to i tak nadrobiłem tygodniowymi, nieraz kilkutygodniowymi maratonami z tymi dwoma kapelami. I jak w przypadku AC/DC miewałem czasami wątpliwości czy bardziej kocham Bona Scotta czy Briana Johnsona, tak w przypadku Motorhead nie mam najmniejszych wątpliwości, że absolutnym numerem jeden jest Lemmy :))))
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Gore_Obsessed
Myślę, że gdybym przez rok miał słuchać płyt tylko jednego zespołu, to na pierwszym miejscu listy potencjalnych kandydatów znalazłby się właśnie ten.
PS Połowa października, a ja nadal nie słyszałem żadnej tegorocznej premiery. :)
PS Połowa października, a ja nadal nie słyszałem żadnej tegorocznej premiery. :)
- Xapapote
To jest oczywista oczywistość. Najlepiej Budziejowicki Budvarek, prosto z Budziejowic.Self pisze:Oczywiście, choć żeby to porównanie miało sens należy wykluczyć większość chujowych lagerów made in KP i wziąć pod uwagę jakiś soczysty pilsnerek albo zajebistego pszeniczniaka.
AC/DC
Black Sabbath
Motorhead
i Slayer jako 4'ta osoba boska. :)
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
Heretyk
Kurwa, obym nigdy nie dożył czegoś takiego.Block69 pisze:Strasznie mi sie przejadł ten zespół. Patrze co na tym DVD i zieeeeeew
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ostatnio odświeżałem We Are Motorhead. Jest tam kilka ładnych, szybkich wymiataczy, ballada z jajem i kolejny hymn na zamknięcie albumu. Niby kolejny Motorhead, niby tylko Motorhead, niby znowu Motorhead, ale poniżej pewnego poziomu nie schodzi.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Gore_Obsessed
Tak jest z każdą ich płytą. Każda ma wystarczająco dużo do zaoferowania, żeby poświęcać na nią czas, pieniądze i miejsce. Jeśli ktoś kręci nosem na jakiś ich album to znaczy, że wykazuje złą wolę. I tyle.
MOTÖRHEAD
ACCEPT
JUDAS PRIEST
THIN LIZZY i ALICE COOPER wpychali by się na podium, ale rozumiem, że wymieniamy tu wykonawców jednoznacznie metalowych. Na 100% znalazłby się tu VENOM, gdyby im nie odpierdoliło w drugiej połowie lat 80.
Block najwyraźniej niewłaściwe łiskacze pije. ;)Heretyk pisze:Kurwa, obym nigdy nie dożył czegoś takiego.Block69 pisze:Strasznie mi sie przejadł ten zespół. Patrze co na tym DVD i zieeeeeew
Moja "trójca" to:Xapapote pisze:AC/DC
Black Sabbath
Motorhead
i Slayer jako 4'ta osoba boska. :)
MOTÖRHEAD
ACCEPT
JUDAS PRIEST
THIN LIZZY i ALICE COOPER wpychali by się na podium, ale rozumiem, że wymieniamy tu wykonawców jednoznacznie metalowych. Na 100% znalazłby się tu VENOM, gdyby im nie odpierdoliło w drugiej połowie lat 80.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Też o tym pomyślałem. Ale za pierwsze 3-4 płyty, za brzmienie i chamstwo Welcome To Hell, za piękny powrót z Cast In Stone/Ressurection możemy im te środkowe płyty wybaczyć. ;)Gore_Obsessed pisze:Na 100% znalazłby się tu VENOM, gdyby im nie odpierdoliło w drugiej połowie lat 80.
I dream of colour music,
- Gore_Obsessed
- Lykantrop
Re:
Podążyłem Twoim śladem i dzisiaj wziąłem do auta "Ace of Spades". Jednak można słuchać Motorhead o każdej porze dnia i nocy. Zawsze rezerwowałem sobie tę przyjemność dla posiedzeń przy kuflu, a tu miłe zaskoczenie. Motorhead jest uniwersalny, nie ma chuja we wsi.Skaut pisze:Też tak myślałem, do czasu aż sobie zapuściłem Iron Fist i Orgasmatron w samochodzie i wszystko wróciło na odpowiednie tory. ;)Block69 pisze:Strasznie mi sie przejadł ten zespół. Patrze co na tym DVD i zieeeeeew
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95