KRISIUN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zahartowany metalizator
Re: KRISIUN
tragedia
logówke mają wybitnie chujową ale album napewno nie zejdzie poniżej pewnego (wysokiego) poziomu
-
- rasowy masterfulowicz
31.10 nowym albumem spuszcza wpierdol prosto z piekła, oto tytuly numerow:
1. The Will to Potency
2. Blood of Lions
3. The Great Execution
4. Descending Abomination
5. The Extremist
6. The Sword of Orion
7. Violentia Gladiatore
8. Rise and Confront
9. Extinção em Massa
10. Shadows of Betrayal
1. The Will to Potency
2. Blood of Lions
3. The Great Execution
4. Descending Abomination
5. The Extremist
6. The Sword of Orion
7. Violentia Gladiatore
8. Rise and Confront
9. Extinção em Massa
10. Shadows of Betrayal
I AM MORBID
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
a mi sie ta okladka podoba. dobra nie jest, ale mozna sie przynajmniej usmiechnac :)
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Lekki kicz, ale jest całkiem ok. Zresztą oni do okładek moim zdaniem nie mają talentu.
-
- rasowy masterfulowicz
Na dwie płyty okładki zrobił im Wiśniewski, niżej już nie można upaść. Najbardziej lubię cover do Ageless Venomous, narysował im go Joe Petagno.gelO pisze:Lekki kicz, ale jest całkiem ok. Zresztą oni do okładek moim zdaniem nie mają talentu.
I AM MORBID
- Block69
"Grupa nagrywa krążek tylko z użyciem analogowych instrumentów - po to, by uniknąć efektu kompresji dźwięku, zmory dzisiejszej muzyki gitarowej. Za naturalne brzmienie płyty odpowiedzialny ma być też producent Andy Classen, z którym muzycy nawiązali współpracę w niemieckim "Stage One Studio"".
PENIS METAL
Dopiero dziś wypatrzyłem na Allegro, że niedługo wydają nową płytę. Bardzo dobra wiadomość. Okładka słaba, ale jak gelO słusznie zauważył do okładek nigdy talentu nie mieli. Na szczęście do muzyki tak, dlatego liczę na płytę przynajmniej na poziomie poprzedniej. Choć chciałbym, żeby była na poziomie "AssassiNation", bo to moim zdaniem jest ich najlepszy album.
-
- rasowy masterfulowicz
Piosenka z nowego albumu brazylijskich herosów:
Nie ma rewolucji, ale jest siła! Miejscami dają słuchaczowi czas na wytchnienie, jest naprawdę dobrze, ale marzy mi się coś bardziej bezlitosnego, taki napierdol dla najwytrwalszych jaki serwowali na debiucie i "Apocalyptic Revelation" albo coś takiego:
:)
Nie ma rewolucji, ale jest siła! Miejscami dają słuchaczowi czas na wytchnienie, jest naprawdę dobrze, ale marzy mi się coś bardziej bezlitosnego, taki napierdol dla najwytrwalszych jaki serwowali na debiucie i "Apocalyptic Revelation" albo coś takiego:
:)
Ostatnio zmieniony 10-10-2011, 23:46 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Nie inaczej, ostatni jest zbyt "plastikowy". Jakiś czas temu wróciłem sobie do "Works Of Carnage" i muszę przyznać, że wcale taki odległy od "AssassiNartion" ten album nie jest.Maria Konopnicka pisze:Choć chciałbym, żeby była na poziomie "AssassiNation", bo to moim zdaniem jest ich najlepszy album.
Coś tam było! Człowiek!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Zarzuciłem to "The Great Execution" kilka tygodni temu pierwszy raz, byłem mocno zdegustowany i teraz znów wracam do tej płyty. Nowy album brzmi jak krzyżówka Vader z Nocturnus z "The etheral tomb" i z Testament z tego ich nowszego okresu. W skrócie - poszli konsekwentnie dalej w to co już zaczęło się na "Assasination", czy częściowo nawet na "Southern storm" i teraz grają już klimatyczny, motoryczny death z klawiszowymi dodatkami i ładnymi solami. W porównaniu do ich środkowego okresu to blastów prawie nie ma - jest za to dużo rwanych riffów, pochodów z centralkami w średnich tempach, nieskomplikowanych solówek/harmonii ciągniętych w mocnym pogłosem i słodkich wtrętów gitary klasycznej. Wokalnie to też bardzo często prawie kopia Petera z Vader. Brzmienie bardzo organiczne, ale, tak jak cała muzyka - miłe dla ucha i łatwo przyswajalne. Jak człowiek zapomni, że to Krisiun to można posłuchać. ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- olo1972
- postuje jak opętany!
I jedyny jaki posiadam tej załogi, ale obadam nowy, może nie będzie to stratą czasu?Maria Konopnicka pisze:Choć chciałbym, żeby była na poziomie "AssassiNation", bo to moim zdaniem jest ich najlepszy album.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Lepiej obadaj "Apocalyptic Revelation" i "Conquerors of Armageddon".
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Rattlehead
Jest źle, jest bardzo źle. Po "Works Of Carnage" zeszło z nich powietrze.Mort pisze:Piosenka z nowego albumu brazylijskich herosów:
support music, not rumors
- Castor
Kawałek fajny, choć to już nie ten sam duszny death metal co kiedyś, ale co tam i tak mi się podoba.

- olo1972
- postuje jak opętany!
Tak mówisz? Bardziej warte niż ta nowa?boroowa pisze:Lepiej obadaj "Apocalyptic Revelation" i "Conquerors of Armageddon".
- Castor
To zależy. Jeśli lubisz niemiłosiernie skomasowany, intensywny oraz "duszny" death metal to na pewno. ;)

- Self
- rasowy masterfulowicz
A to już nowy album jest dostępny w sklepie Blogspot? Choć w zasadzie mnie to wsie rawno, bo ten kawałek, który Mort zamieścił wyżej jest mocno taki sobie, Myślałem, że po jego przesłuchaniu zaboli mnie dupa (bo mi ją skopią), a tymczasem serducho zabolało.
-
- rasowy masterfulowicz
Posłuchałem jeszcze kilka razy tego nowego numeru i podoba mi się mniej niż na początku. Nie kopie dupy, a to w przypadku tego zespołu niedopuszczalne. Album i tak kupię.
I AM MORBID