MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MASTODON
Yare Yare Daze
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Wymyślone kiedyś na świętej pamięci pl.rec.muzyka.rock:
Piękna księżniczka została uwięziona w zamku strzeżonym przez smoka.
RYCERZ JEST FANEM SERWISU PORCYS.COM
Bohater znudzony spogląda się na postać smoka i stwierdza, że takie gady to były modne dwa lata temu, a w ogóle to on ma w chacie 547 lepszych okazów od tego tu. Mija zdumioną bestię, wchodzi do zamku, którego w ogóle nie doznaje, księżniczkę ocenia na 1,4, po czym kompletnie zdegustowany oddala się stwierdzając wszem i wobec, że porządne zamki są tylko za granicą.
- YNKE
- w mackach Zła
bonus DVD do "The Hunter" już w wypożyczalniach
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Mocno 'piosenkowy' ten nowy Mastodon. Czy to źle? Ja tam nie wiem, nie jestem fanem tego zespołu więc i oczekiwań specjalnych nie miałem. Przesłuchałem całość bez ziewania ani też specjalnej ekscytacji. Pewnie już do niego nie wrócę, choć na dysku zostawię. Być może wpadną na wódeczkę znajomi którym tło muzyczne w wykonaniu zespołów pokroju Origin lub Disma nie do końca odpowiada to będzie jak znalazł. ;-)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
On jest piosenkowy i niepiosenkowy zarazem ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Adrian696
ten Mastodon to jest przede wszystkim nudny na dluzsza mete, chyba ze ktos lubi sobie pospiewać pretensjonalne melodie
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
a ja sobie niedawno wlaczylem debiut i o dziwo przyjemnie mi sie tego sluchalo. nawet wokale nie draznily juz (jeszcze?) az tak bardzo
Melodia tak, ale na tej płycie nie ma nic pretensjonalnego.Adrian696 pisze:ten Mastodon to jest przede wszystkim nudny na dluzsza mete, chyba ze ktos lubi sobie pospiewać pretensjonalne melodie
- Adrian696
Wlasnie moim skromnym zdaniem jest az za duzo. Ja lubie melodie, ale nie tak nachalne, a tutaj za duzo tego. Poza tym nie umywa sie do mniej oczywistych poprzedniczek.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Ale tych melodii nie jest wiele więcej niż na "CtS" czy nawet "Leviathan". Więcej melodyjnych wokali i bardziej przystępne struktury utworów, ale to żaden minus jeśli są w TAKIM stylu.
- Adrian696
O właśnie - w takim stylu, ale tutaj wydaje mi się, że chłopaki trochę zgubili styl i zostało bezstylowie... Choć przyznaję, że płytę przesłuchałem tylko kilka razy, ale nic chuja nie mam ochoty na więcej - jakoś taka za łatwa.
U mnie zupełnie odwrotnie, bo apetyt rosnie w miare jedzenia. Własnie skończyłem kolejny odsłuch i jestem zachwycony. Obecnie nie znajduję tu nawet jednego słabszego numeru.
- lucass
- weteran forumowych bitew
Conflagrator pisze:Obecnie nie znajduję tu nawet jednego słabszego numeru.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Deathless King
- Havoc
- zaczyna szaleć
ja to sie od zawsze zastanawiam co ciekawego jest w kapeli, ktora sie nazwała tak jak dinozaur ;d Nie widze w nich niczego interesującego. Cos tam kiedyś włączyłem, ale mnie wokal wkurwił i poszło w odstawke. Złe skojarzenia.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Wszystkie są słabe i wszystkie do zapomnienia. Całe zamieszanie wokół tej płyty to burza w szklance wody.Conflagrator pisze:U mnie zupełnie odwrotnie, bo apetyt rosnie w miare jedzenia. Własnie skończyłem kolejny odsłuch i jestem zachwycony. Obecnie nie znajduję tu nawet jednego słabszego numeru.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- mad
Otóż to. Obudźcie się wreszcie.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Niezła płyta, choć jej nie słuchałem jeszcze za wiele, ale chyba nic ponadto. A tu widzę święta wojna trwa między piewcami geniuszu tego albumu a jeźdźcami apokalipsy mieszającymi go z gównem. No ludzie, jakby było się o co kłócić.

A ten jak zwykle swoje, lolDrone pisze:Genialna płyta, w każdej sekundzie, w każdym momencie - jak ona jest upakowana różnego rodzaju znaczeniami, brzmieniami, śladami... Cały czas angażuję trzecie, a może nawet i czwarte, głęboko wewnętrzne ucho, żeby zrozumieć, zadziwić się jeszcze bardziej, ile to rozmaitych światów żyje w tych kompozycjach.

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
czekam na zdjęcia z obsikiwania/palenia tego albumu hehehe
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?