PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: PJ HARVEY - LET ENGLAND SHAKE
Dwie poprzednie równie dobre.
- mad
- weteran forumowych bitew
Bardzo przyjemna, sympatyczna muzyczka. Od czasu do czasu można, a nawet warto posłuchać. Piosenki łatwo wpadają w ucho. Są dosyć proste, ale nie prostackie. To ten typ twórczości piosenkowej, którego nie odrzucam. Coraz rzadszy, niestety...
- longinus696
Pal sześć stronę konstrukcyjną tej muzyki. Dla mnie to potężny ładunek emocji. Powiem więcej: to ludzkie sumienie czy nawet humanitarne wezwanie zaklęte w dźwiękach - jakkolwiek patetycznie by to nie zabrzmiało. Zwłaszcza, jak się człowiek wsłucha w teksty.
W ogóle naszła mnie taka myśl, czy przypadkiem muzyka tej dekady nie będzie nacechowana uczuciami wynikającymi z jakichś skrajnych doświadczeń, czy nie będą powstawały dzieła naładowane niepokojem społecznym (biorąc pod uwagę to, co się dzieje na świecie).
W ogóle naszła mnie taka myśl, czy przypadkiem muzyka tej dekady nie będzie nacechowana uczuciami wynikającymi z jakichś skrajnych doświadczeń, czy nie będą powstawały dzieła naładowane niepokojem społecznym (biorąc pod uwagę to, co się dzieje na świecie).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ważna jest trąbka:) - to naprawdę świetny album - tak mówi moja małżonka, a ja jej dozgonnie ufam...
bardzo trendy się PJ Harvey zrobiła - u mnie w robocie już wszyscy tego słuchają :)) Pewnie na Hainekenie w przyszłym roku wystąpi :)
-
to znak, ze Pralnia Trockiego SA swietnie prosperuje i nie zanosi sie na upadek
- ultravox
Skoro tak, to już nie będę jej słuchał.Maria Konopnicka pisze:bardzo trendy się PJ Harvey zrobiła - u mnie w robocie już wszyscy tego słuchają :))
Fajnie by było.Maria Konopnicka pisze:Pewnie na Hainekenie w przyszłym roku wystąpi. :)
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Ile razy temat PJ wypływa na forum, tyle razy próbuję się przekonać do "Let England shake" i tyle samo razy się od tej płyty odbijam. Nie jestem w stanie wysłuchać więcej, niż 3-4 kawałki, ponieważ ten krążek mnie zwyczajnie męczy. Lubię jej wcześniejsze rzeczy, ze szczególnym naciskiem na "To bring..", która to płyta jest dla mnie jedną z najlepszych "babskich" płyt w ogóle, zaś "England" jest dla mnie nie do przeskoczenia - jakieś smuty potworne, brzęczenie pod nosem. Już X razy próbowałem na zasadzie "wcześniejsze krążki lubię - to i temu dam szansę, może potrzebuje więcej czasu, swoje odleżeć, nabrać mocy urzędowej" - no ni cholery. Już po pierwszym kawałku mam dość. Cztery to max, co udało i się przesłuchać.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Mol
Zebys sie, kurwa, nie przejechal. ;)535 pisze:tak mówi moja małżonka, a ja jej dozgonnie ufam...
- Block69
To dobry jesteś. Ja odpadłem po fragmentach 3 numerów, bo w całości nie dało się tego przyjąć. Przereklamowana kupa. :)antek_cryst pisze:Ile razy temat PJ wypływa na forum, tyle razy próbuję się przekonać do "Let England shake" i tyle samo razy się od tej płyty odbijam. Nie jestem w stanie wysłuchać więcej, niż 3-4 kawałki, ponieważ ten krążek mnie zwyczajnie męczy
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
:DDDDDDDD
każda cywilizacja musi mieć swojego murzyna :DDDDDDDDDD
każda cywilizacja musi mieć swojego murzyna :DDDDDDDDDD
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Co widać po awatarze. ;P
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- twoja_stara_trotzky
- Block69
- maciek z klanu
dobra sciagnalem i przesluchalem. nad czym ta podnieta to ja nie rozumiem. ot takich zespolow jest masa. baba wyje cos tam na bebenkach, ktos gra i gitara w tle. ale zeby zaraz pierdolenie ze plyta roku? hahahaha gowno, a nie plyta roku :))
no ale przypuszczam, ze te wszystkie spusty grupowe to dzieki trockiemu :) a jemu to sie moze faktycznie podobac.
no ale przypuszczam, ze te wszystkie spusty grupowe to dzieki trockiemu :) a jemu to sie moze faktycznie podobac.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Scaarph
mnie akurat ihasan z realistą podpuścili, żeby posłuchać :) zresztą co to ma za znaczenie, skoro płyta jest WYBITNA, płyta roku zdecydowanie.
- Block69
Co oni Ci zrobili ... :(Scaarph pisze:mnie akurat ihasan z realistą podpuścili, żeby posłuchać :) zresztą co to ma za znaczenie, skoro płyta jest WYBITNA, płyta roku zdecydowanie.
PENIS METAL
- Scaarph
:D
no przecież to słychać od razu, to wy musicie mieć coś obluzowane, że to do was nie dociera :)
no przecież to słychać od razu, to wy musicie mieć coś obluzowane, że to do was nie dociera :)
- Skaut
daj swoją piątkę roku, bo coś czuję, że nie złapałeś kontekstu w tym "wyciu na bebenkach".maciek z klanu pisze:dobra sciagnalem i przesluchalem. nad czym ta podnieta to ja nie rozumiem. ot takich zespolow jest masa. baba wyje cos tam na bebenkach, ktos gra i gitara w tle. ale zeby zaraz pierdolenie ze plyta roku? hahahaha gowno, a nie plyta roku :))
Coś tam było! Człowiek!