MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MASTODON
a wy jak zwykle na histeryczną nutę, towarzyszu :D
a na prawdziwie wybitnej tegorocznej płycie to się nie poznaliście :D
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Zgoda w 100%.Drone pisze:zaczynam ogarniać złożoność tej płyty, orientować się, na ilu poziomach funkcjonuje.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Mol
- Scaarph
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Jak byś się opracował w dzień to byś mógł spać w nocy. Pisałeś że mieszkasz na wsi, ale tak naprawdę to moim zdaniem nie mieszkasz, bo jak byś mieszkał to byś był zapracowany i nie miał sił nie spać. W ogóle to zauważyłem, że w mieście jest wielu leniów.Drone pisze:Nie mogłem dziś spać w nocy, a więc przesłuchałem 5 razy po kolei "The Hunter". Dopiero teraz - po jakichś 15 przesłuchaniach - zaczynam ogarniać złożoność tej płyty, orientować się, na ilu poziomach funkcjonuje.
Raz się zje, raz się nie zje.
...podaj namiary na siebie to Ci 1% podatku przekażę. :)mad pisze:Może coś w tym jest - ale co na to poradzę? Nie mogę zdzierżyć tych pstrych refreników, do bólu melodyjnych i przewidywalnych wokali. Trudno, nie jestem w stanie dostrzec geniuszu ani nowej płyty Mastodon, ani Pentagram, o Burzum nie wspominając.
- mad
- weteran forumowych bitew
Niestety, nie jestem instytucją pożytku publicznego :(
Wręcz przeciwnie, raczej szkodnik ze mnie.
Wręcz przeciwnie, raczej szkodnik ze mnie.
- Grindead
- postuje jak opętany!
Doskonaly album, przykleil sie do mozgownicy.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
Mylisz się Kolego , bo zdarza się czasem tak ,że człowiek jest tak "urobiony", że nie jest w stanie spać..."więc nie mów mi nic o robocie" - dziś 5:30 :), a inna sprawa, że "w mieście jest dużo leniów".Mariusz Wędliniarz pisze:Jak byś się opracował w dzień to byś mógł spać w nocy. Pisałeś że mieszkasz na wsi, ale tak naprawdę to moim zdaniem nie mieszkasz, bo jak byś mieszkał to byś był zapracowany i nie miał sił nie spać. W ogóle to zauważyłem, że w mieście jest wielu leniów.
- twoja_stara_trotzky
Toż mówię, że nie poznaliście się towarzyszu. :DDrone pisze:Jeszcze jej nie mam na cd, jak kupię, nie wykluczam umiarkowanego bicia piany, bo przecież podoba mi się już teraz. Nie jestem jednak AŻ TAK zachwycony.twoja_stara_trotzky pisze:a wy jak zwykle na histeryczną nutę, towarzyszu :D
-
Zaledwie kilka przesłuchań za mną i takie wstępne wrażenie - odetchnąłem z ulgą, ponieważ jest dobrze. Nawet bardzo. Niemniej jednak wątpię by tu uzasadnione było mówienie o jakimś geniuszu, ale... kto wie. Trzeba jeszcze mocno przewałkować ten materiał. Jedno jest pewne, nie zawiedli.
- ageless
- zaczyna szaleć
Genialna, przepiękna płyta, z tym że moje zdanie można raczej o dupe potłuc bo na punkcie Mastodona mam praktycznie świra.
Jedyne do czego jeszcze nie doszedłem, to gdzieś mi umyka koncept płyty, nie mogę dojść do tego pierwiastka który byłby odczuwalny w każdym utworze po kolei i tworzył jeden zamysł, motyw przewodni.
Jedyne do czego jeszcze nie doszedłem, to gdzieś mi umyka koncept płyty, nie mogę dojść do tego pierwiastka który byłby odczuwalny w każdym utworze po kolei i tworzył jeden zamysł, motyw przewodni.
- Skaut
To jest największa wada tej płyty - brak konceptu właśnie. Nagrali drugi "Leviathan", tyle, że nie dla metalowców i z pewnymi cytatami z poprzedniczki. ;) Ale nie ma tutaj tak zajebistego numeru jak chociażby "The Czar" z "Crack The Skye".ageless pisze:Jedyne do czego jeszcze nie doszedłem, to gdzieś mi umyka koncept płyty, nie mogę dojść do tego pierwiastka który byłby odczuwalny w każdym utworze po kolei i tworzył jeden zamysł, motyw przewodni.
Coś tam było! Człowiek!
- ageless
- zaczyna szaleć
Z tym brakiem konceptu to bym nie przesadzał, w takim przypadku kończący płytę 'The Sparrow' nie miałby racji bytu ze względu na swój charakter typowego 'zamykacza opowieści'. Gdzieś na pewno tli się myśl przewodnia, ale tym razem głębiej zawoalowana.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
To nie jest concept album, wyraźnie to zostało powiedziane chociażby w wywiadzie, który można przeczytać w ostatnim "Metal Hammerze", tak więc poszukiwania conceptu nie mają sensu :)
- ageless
- zaczyna szaleć
Wisi ten wywiad gdzieś na necie?
Re:
Ja mam wrażenie, że to właśnie metalowcy, którym wydaje się, że nie są metalowcami mają z tym albumem największy problem ;) Poza tym z każdym kolejnym przesłuchaniem podoba mi się bardziej. O żadnym rozczarowaniu nie ma mowy. Szkoda tylko, że nie nagrali jakiegoś długiego numeru jak na CtS.Skaut pisze:Nagrali drugi "Leviathan", tyle, że nie dla metalowców.
- ageless
- zaczyna szaleć
Taka refleksja - nie wydaje się nikomu że po uwolnieniu wszystkich złych emocji na Crack the Skye kierunek obrany na The Hunter jest naturalną koleją rzeczy, wręcz zdrową ewolucją?