+1488, serio to czasem brzmią... fajny album, gary mistrzowskie ale jest jednak konsternacja na początku, momentami nawet zażenowanie... do CtS toto coś nie ma startu niestety.Glene pisze: w warstwie wokali z Linkin Park mi sie skoajrzylo:)
MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MASTODON
Yare Yare Daze
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Jak przed premierą CTS wyszedł singiel Divinations to podobnie jak przy pierwszym kontakcie z Hunterem wydawało mi się, że będzie klapa. Jak już wyszedł CTS to wcale nie czułem się lepiej :D Zaczęło wchodzić dopiero po 4 czy 5 z kolei przesłuchaniu. Ale jak już wzięło to na na dobre. Teraz uważam Cracka za płytę genialną. Nie sądzę żeby Hunter dojechał aż tak wysoko ale pewnie dobije do oceny: bardzo dobra.Pteroczłek pisze:Z tym Mastodonem to w ogóle chyba jest tak, że ich muzyka nie wchodzi od razu.Agnósdej pisze:Przy pierwszym odsłuchu całość mi wyglądała na katastrofę. Po kolejnych jakoś wyraźnie lepiej nie było.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- panthyme
- w mackach Zła
Ciekawie tak poczytać.
Mastodon, to jeden z kilkunastu zespołów, których płyty wchodzą mi od razu. A odkrywanie smaczków to czysta przyjemność.
Mastodon, to jeden z kilkunastu zespołów, których płyty wchodzą mi od razu. A odkrywanie smaczków to czysta przyjemność.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
Mam podobnie od pierwszego kontaktu z tym zespołem. Jak wyszedł "Crack The Skye" to od razu wiedziałem z czym mam do czynienia. Później tylko stopniowo i z przyjemnością wielką utwierdzałem się w przekonaniu jak zajebista jest to płyta.
- hcpig
To jest z założenia przystępna muzyka o silnym potencjale komercyjnym, więc to normalne.
Yare Yare Daze
- mad
- weteran forumowych bitew
Mnie też Crack The Skye wszedł od razu, ale Hunter od razu nie wszedł. To znaczy w ogóle nie wszedł. Albo jeszcze dokładniej: jednym uchem wleciał, drugim wyleciał. Dla mnie to przeciętna płyta, słabsza od Crack The Skye zdecydowanie.
-
- w mackach Zła
Płyta już jest dostępna w Media Marktach, co mnie zasmuciło bo złożyłem preorder w Empiku i teraz muszę czekać pewnie do wtorku :D
-
- w mackach Zła
W Media Markt 52 zł zwykła, 56 zł rozszerzona. Jak zamawiasz z Empiku przez stronę z odbiorem w salonie to takie same ceny. Normalnie w Empiku chyba 3-4 zł drożej.
- Xapapote
ja zrobiłem preorder w U$A. to sobie jeszcze poczekam. he he he
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- brb
- postuje jak opętany!
Melodyjki na nowej plycie sa tak mdle, ze w okolicach 3 walka kompletnie sie wylaczam i przestaje sluchac. Nie moge sie przelamac. Poprzednie plyty podobaly mi sie mniej lub bardziej ale ta, zeby nie wiem jaki miala potencjal jest dla mnie kompletnie asluchalna.
- Shaimar
- starszy świeżak
"Divinations" nastrajało dużo pozytywniej do "Crack the Skye" niż najnowsze single Mastodona do "The Hunter". Różnica klas; zamiast brnąć dalej w progresję, poszli w jakieś takie straightforward granie. Zresztą, na myśl przychodzi mi Kylesa, która po świetnym, psychodelicznym "Static Tensions" nagrała dość średni w porównaniu do poprzednika "Spiral Shadows".Agnósdej pisze:Jak przed premierą CTS wyszedł singiel Divinations to podobnie jak przy pierwszym kontakcie z Hunterem wydawało mi się, że będzie klapa. Jak już wyszedł CTS to wcale nie czułem się lepiej :D Zaczęło wchodzić dopiero po 4 czy 5 z kolei przesłuchaniu. Ale jak już wzięło to na na dobre. Teraz uważam Cracka za płytę genialną. Nie sądzę żeby Hunter dojechał aż tak wysoko ale pewnie dobije do oceny: bardzo dobra.Pteroczłek pisze:Z tym Mastodonem to w ogóle chyba jest tak, że ich muzyka nie wchodzi od razu.Agnósdej pisze:Przy pierwszym odsłuchu całość mi wyglądała na katastrofę. Po kolejnych jakoś wyraźnie lepiej nie było.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Chciałem tylko zauważyć, że najowszym singlem jest
Rattlehead pisze:Mastodon - Curl Of The Burl
support music, not rumors
- Shaimar
- starszy świeżak
A czy ktoś napisał, że najnowszym singlem Mastodona nie jest "Curl of the Burl"? :lol:
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
a czy ktoś napisał, że ktoś napisał, że najnowszym singlem Mastodona nie jest "Curl of the Burl"?
support music, not rumors
- Shaimar
- starszy świeżak
"Chciałbym coś zauważyć" zabrzmiało, jakbyś sugerował, że ktoś napisał coś niezgodnego z rzeczywistością. Zresztą, nieważne.
Ja pierdzielę jaki ładny VOIVOD w Thickening, bardzo przyjemnie...Początek numeru - to co wielbię ponad wszystko VBE...
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Dzisiejszy odsłuch mnie zaskoczył. Panowie wyraźnie śpiewali- "Płyta jest bardzo dobra". Cóż, skoro tak śpiewali to pewnie tak jest. Ciekawe co przygotowali dla mnie na kolejne podejścia. Czekam z podnieceniem przewijając mp3. Jak się przewinie to poleci po raz kolejny z rzędu.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- twoja_stara_trotzky
Tak, to dlatego większość muzyków z daleka mi kiwa i się pyta, co tam na Masterfulu. :DDDDDConflagrator pisze:Przecież to forum czyta połowa polskiej sceny metalowej. Nierzadko są to znani muzycy, którzy w wywiadzie powiedzą, że forum internetowe to beznadziejny wynalazek, ale dziwnym trafem w prywatnej rozmowie wychodzi, że pamiętają ile Maria ma płyt, wiedzą o wzajemnej sympatii Drone'a z Adrianem, a nawet śmieją się z nadpobudliwości Rivena :)
- Deathless King
Ten skromny jak zwykle... ;)
Mowilem, ze nowy Mastodon jest fajny. Mylilem sie.
JEST ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!!!!
Z kazdym przesluchaniem uzalezniam sie od tej plyty, tam wszystko jest na swoim miejscu. Wlasnie mam stargasm.
Mowilem, ze nowy Mastodon jest fajny. Mylilem sie.
JEST ZAJEBISTY!!!!!!!!!!!!!!!
Z kazdym przesluchaniem uzalezniam sie od tej plyty, tam wszystko jest na swoim miejscu. Wlasnie mam stargasm.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Tatułaże mają więziennicy. A ja jestem człowiekiem ze wsi i ciężko pracując nie w głowie mi tatuowanie jakieś. Ja się teraz martwię o kartofle, a nie o kółka w uszach tak jak niektóre nieroby. Nie miałem ospy, ale moja babka miała półpasiec. To jej sprawa.Drone pisze:Długopis, a ty masz jakieś tatusy czy pirsingi, czy tylko wągry i ślady po ospie?Mariusz Wędliniarz pisze:Ci z Mastodon mają te kółka z dziurami w uszach i dziwne krótkie kręcone fryzury z bakami. Są nadrażliwi i lubią się upijać piwami. To nie są prawdziwi metalowcy którzy są twardzi i mocni! Chuj z nimi!
Raz się zje, raz się nie zje.