Ale przeciez ona nie ma takich hitow, jak byly na poprzedniej.mad pisze:Po drugim odsłuchu wrażenia gorsze niż po pierwszym. Niedobrze jest. Są mocne fragmenty, ale całość zbyt - no niestety muszę wytrychem pojechać - komercyjna. Spójrzmy prawdzie w oczy: ta płyta przede wszystkim musi się sprzedać.
MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Re: MASTODON
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- mad
Zależy, co to jest "hit". Poprzednia pełna była "hitów", ale były to hity siarczyste, pełnokrwiste, cudownie smakowały świeżym mięskiem. Nie było na Crack The Skye właściwie niczego, co by mnie denerwowało. Tutaj jest inaczej (piszę po 2 odsłuchach): proste struktury, automatycznie wpadające w ucho zbyt narzucające się melodie, prawie bezmięsne. To taki Mastodon w wydaniu wegetariańskim.
Postaram się jeszcze poszukać jakiś głębi, ale nie wiem, co to będzie, boję się. Chętnie bym się wycofał z tego fatalizmu, bo w sumie to ważny dla mnie zespół. Zepsuł?
EDIT
Postaram się jeszcze poszukać jakiś głębi, ale nie wiem, co to będzie, boję się. Chętnie bym się wycofał z tego fatalizmu, bo w sumie to ważny dla mnie zespół. Zepsuł?
EDIT
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
W sumie to taki ich "Angel Rat" - tak mi się to jawi po jakichś 10 przesłuchaniach.
Czyli jednak zajebista płyta, choć szokująca przy pierwszej konfrontacji.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
:DDDDDDDDD
audio tele:
czy trotzky żartował?
audio tele:
czy trotzky żartował?
- Glene
A co mozna wygrac?
- Glene
Bardzo pobieznie przelsuchalem The Hunter... w warstwie wokali z Linkin Park mi sie skoajrzylo:)
-
- w mackach Zła
Coraz lepiej :D
- Glene
Bardziej na serio to jest w tym cos z Alice in Chains:)
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
- immortal93
- rozkręca się
W jakim sensie, bo cię nie męczy jak jej słuchasz?
- immortal93
- rozkręca się
Zgadzam się. Uwielbiam klimat Alice In Chains i Soundgarden a tutaj to słychać. Ponoć nawet gary były nagrywane tam gdzie Nirvana nagrywała Nevermind. To chyba zbieżności nieprzypadkowe.Glene pisze:Bardziej na serio to jest w tym cos z Alice in Chains:)
- lucass
Narazie napisze tylko tyle. Bardzo Dobra płyta. Wiem tez to, ze za kilka przesluchan napisze, ze jest Zajebista. Identyczna sytuacja jak w przypadku Crack The Skye.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Niekoniecznie. Po prostu to co dostałem rozminęło się z moimi oczekiwaniami. Nie spodziewałem się dostać mixu Alice in Chains, Soundgarden i Kyuss. Wszystkie wymienione zespoły lubię. Problem w tym, że gdzieś w głębi serca The Hunter przypomina mi popłuczyny po nich.immortal93 pisze:W jakim sensie, bo cie nie męczy jak jej słuchasz?Agnósdej pisze:Za prosta coś ta płyta.
Niewykluczone, że po kolejnych odsłuchach mi się odmieni.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- immortal93
- rozkręca się
Może mi się ta płyta tak bardzo podoba, bo chciałem żeby taką nagrali. Właśnie taką bardziej przystępną. A może po prostu się starzeję i wolę prostsze rzeczy. Np. ostatnia płyta Deathspell Omega jest moim zdaniem ich najlepszą, a właśnie też jest prostsza. W Fas Ite... do dzisiaj się wsłuchuję.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
A widzisz. Tu się z jak najbardziej zgodzę. DSO faktycznie nieco zmieniło podejście na ostatnim albumie. Jednak moim zdaniem w przeciwieństwie do tandemu The Hunter-2 wcześniejsze płyty, zarówno Paracletus jak i Fas to znakomite albumy. Rzecz w tym, że zarówno Fas jak i Paracletus są dosyć oryginalnymi tworami. W The Hunter jest IMO zbyt dużo inspiracji graniem wymienionych wcześniej zespołów, a jednocześnie mimo tych wyraźnych inspiracji matex nie dorasta do pięt oryginałom. Tyle mogę powiedzieć na podstawie paru przesłuchań. Jak już mówiłem wszystko może się zmienić.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Deathless King
Masz straszna sklonnosc do popadania w skrajnosci. ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
-
Wielka płyta.tak wielka jak nowy Opeth i Machine Head.ide do kibla.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior