No proszę, nie wiedziałem, że koleś pogrywa również w ETERNAL PAIN. Kto by przypuszczał, że gitarzysta przeciętnie przyzwoitej i przyzwoicie przeciętnej, trzecioligowej thrashowej kapelki może wyskoczyć z czymś takim.Block69 pisze:Miłej lektury :) http://www.sendspace.com/file/zlruli
RUINS (Niemcy)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: RUINS (Niemcy)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
hehehe, to brzmi jak coverband Iron Angel z jedynki ;)
tylko gorzej brzmi ;)
tylko gorzej brzmi ;)
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
Na taką płytę trafia się raz na dwa - trzy lata. Pierdolone, black-thrashowe opus magnum.
- Gore_Obsessed
Wychodzi mi na to, że od pierwszej połowy grudnia przesłuchałem debiutancką płytę tysiąc kilkaset razy. Myślę, że legitymuje to jako przemyślaną moją ocenę tegoż materiału na poziomie 9.5/10. Przy założeniu, że nie bawimy się w zbytne rozdrabnianie, a "Show no mercy" ma 10.
- Adrian696
wiesz co Manius, ja sobie chyba kupie te płyte, postawie na półce, bo jak Cie czytam to az mam wyrzuty sumienia ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Gore_Obsessed
Dziękuję... <cichutko szlocha>
Zwracam jeszcze raz uwagę na cudownie pobrzękujący bas, przywołując wczesne IMPALED NAZARENE. W ogóle brzmienie rozdupca. Chamskie, naturalnie chodzące, lekko "przydymione" bębny, wokal wbijający prosto w mózg przez ucho szpikulec do lodu i zajadle żrące się gitary basowa i prowadząca. Tak ma być.
"The Rituals" to kontynuacja tego co KAT zrobił na debiucie w "Nocach Szatana", ale zaznaczam - bez małp, bez klaunów, bez tarczy, hełmu i bez lanc.
Zwracam jeszcze raz uwagę na cudownie pobrzękujący bas, przywołując wczesne IMPALED NAZARENE. W ogóle brzmienie rozdupca. Chamskie, naturalnie chodzące, lekko "przydymione" bębny, wokal wbijający prosto w mózg przez ucho szpikulec do lodu i zajadle żrące się gitary basowa i prowadząca. Tak ma być.
"The Rituals" to kontynuacja tego co KAT zrobił na debiucie w "Nocach Szatana", ale zaznaczam - bez małp, bez klaunów, bez tarczy, hełmu i bez lanc.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Napaliłem się trochę na split Ruins/Front Beast, dzisiaj doszedł no i niestety R. szału nie robi. Niby wszystko fajnie, ale nie ma pierdolnięcia i nie chce się wrać do ich strony. Nie jest to ten sam Ruins który pamiętam z genialnego (nie mylić z odkrywczym) dema Baptized.. Front Beast na szczęście jak zawsze fachowo.
- Oracle
- weteran forumowych bitew
Recenzja wznowienia "Chambers Of Perversion": http://chaosvault.com/recenzje/ruins-ch ... erversion/ jakby ktoś chciał rzucić okiem ;)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
viewforum.php?f=22Oracle pisze:Recenzja wznowienia "Chambers Of Perversion": http://chaosvault.com/recenzje/ruins-ch ... erversion/ jakby ktoś chciał rzucić okiem ;)
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Papier przyjmie wszystko, resztę przyjmuje internet.Oracle pisze:Recenzja wznowienia "Chambers Of Perversion": http://chaosvault.com/recenzje/ruins-ch ... erversion/ jakby ktoś chciał rzucić okiem ;)
-
- zaczyna szaleć
To w ramach nabijania sobie punków u niektórych i postów w ogóle, napiszę, że "Baptized in Hell" posiadam i bardzo sobie chwalę tę fhuj tanią inwestycję :)
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- Adrian696
a tak mnie sie trafił ten mini z zeszłego roku i sie zapoznaje - kilka razy przesłuchałem i jednak to musi byc pod reka, bo słucha sie wybornie
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Gore_Obsessed
- Lykantrop
A jak ten nowy RUINS? Warto brać w ciemno?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Adrian696
ale nowy w jakim sensie - bo chyba to Mini jest ostatnie, nie liczac splitu
- Lykantrop
W sensie EP "Chambers of Perversion". Mignęła mi gdzieś przed oczami dyskusja o tym chyba w temacie 'co teraz słuchacie' i opinie były raczej negatywne.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Adrian696
a not o ja o tym pisze - mi sie bardzo podoba, róznica jest w brzmieniu, nie jest tak stłumione, ale nadal masa brudne - ogolnie metariał tak samo bestialski mimo zauważalnie lepszej produkcji, która poszła w separacje instrumentów, nie łagodzac przekazu
- Husar
- weteran forumowych bitew
dorwałem wreszcie debiut na mc. dobry stuff, ale cruel force ich zmiata jednak z powieżchni ziemi
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Uff! No to spoko, została im jeszcze od biedy powierzchnia tej naszej planety. ;)Husar pisze:ale cruel force ich zmiata jednak z powieżchni ziemi
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!