NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: NILE
Cena wręcz rewelacyjna, a ten album można za funta wyciągnąć na ebay bez ruszania dupy z domu.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
-
- weteran forumowych bitew
http://www.metal-archives.com/albums/Nile/Nile/16892
Zgadza się długośc, zgadza się skład. Zgadzam się z teorią, że "Worship the animal" to właśnie to, tylko wydane na nowo pod iną nazwą.
Zgadza się długośc, zgadza się skład. Zgadzam się z teorią, że "Worship the animal" to właśnie to, tylko wydane na nowo pod iną nazwą.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
-
Też racja.
A tak abstrahując od "Worship the Animal", to napisałby ktoś coś więcej o tej ich pierwszej demówce z 1994 roku? Blackcult? Jak się ten materiał właściwie prezentuje?
A tak abstrahując od "Worship the Animal", to napisałby ktoś coś więcej o tej ich pierwszej demówce z 1994 roku? Blackcult? Jak się ten materiał właściwie prezentuje?
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
drogo i zazwyczaj na ebayu :)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
1. słuchałem z empeczy,Baton pisze:Też racja.
2. znakomity materiał, stylistyka 1cd Nevermore a konkretnie wolniejszych utworów zeń. określanie tego US power metalem to byłoby za dużo, ale z braku laku power/doom by spasowało :) średnie i wolne tempa, pół-czysty wokal, tak zapamiętałem ten sztof. walcowanie i wokal powiedzmy w rejonach "And Justice For All" Metallica / (wolniej śpiewane) "Slaughter In The Vatican" Exhorder
edit: że jest okazja to odświeżam sobie, no i rozpędzić też się lubili (chociaż bez spektakularnych blastów), więc jak już mówiłem - generalnie rejony "Nevermore"
- Castor
źródło: http://chaosvault.com/newsy/wznowienie-demowki-nile/Wznowienie demówki Nile
11 października Goomba Music uraduje wszystkich fanów Nile, wypuszczając epkę ze starym materiałem kapeli. Zawierać ona będzie nagrania pochodzące z wydanego w 1994 roku demo kapeli. Demo nie miało tytułu, wznowienie natomiast ukaże się pod szyldem “Worship The Animal – 1994: The Lost Recordings” i zawiera pięć kawałków trwających trzydzieści pięć minut. Było to pierwsze wydawnictwo zespołu.

-
Ach, czyli to nie będzie żaden "niewydany debiut z '94 roku" tylko po prostu wznowienie pierwszej demówki. I się wyjasniło wreszcie.Castor pisze:źródło: http://chaosvault.com/newsy/wznowienie-demowki-nile/Wznowienie demówki Nile
11 października Goomba Music uraduje wszystkich fanów Nile, wypuszczając epkę ze starym materiałem kapeli. Zawierać ona będzie nagrania pochodzące z wydanego w 1994 roku demo kapeli. Demo nie miało tytułu, wznowienie natomiast ukaże się pod szyldem “Worship The Animal – 1994: The Lost Recordings” i zawiera pięć kawałków trwających trzydzieści pięć minut. Było to pierwsze wydawnictwo zespołu.