Widzę to podobnie. Nie słyszałem za to do dziś nic z ich "powrotu podwójnego" i złapałem jedynkę. Nie lubię. :Dbyrgh pisze:jak bardzo sie myle, okresl to arytmetycznie, ladnie prosze
nie jestem antygorefestowy, ale przedawkowalem ich muzyke. tak jak moge zrobic sobie wieczor z Mindloss lub False i powspominac, ba, ta druga to wciaz jest kawal wykurwnego deathmetalowego grzanska, tak kazda inna plyta jest dla mnie w wiekszych ilosciach niestrawna. i tak jak po premierze Rise to Ruin wydawalo sie pieknym powrotem, tak obecnie to tylko kompilacja ich solowek i uchwytliwionego metalu w sposob, jaki mi bardzo nie odpowiada
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: MGŁA
W Gdyni, Darbis się zwie. Mam tam zawsze kilka zł upustu. Chcesz to za 23 zika już z przesyłką Ci opchnę. :D
HAILSA!!!!!
- Rydel
- rozkręca się
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
I to jest powód, żeby twierdzić:byrgh pisze:nie jestem antygorefestowy, ale przedawkowalem ich muzyke
Bo, jak dla mnie to jakieś nieporozumienie.byrgh pisze:no to megachujowy interes zrobiles, bo Luciferian Frequencies jest tak srednio 4326758683,05 razy lepsze od wszystkich plyt Gorefest razem wzietych
Może w ogóle nie trzeba było się brać za to. ;)Bambi pisze:W końcu udało mi się przesłuchać w całości "Grozę". Było to 2 dni temu. Nudne pitolenie, nie będę wracał zbyt często.
'Come the Blessed Madness'
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ależ jak najbardziej mogłeś przedawkować, sam niezbyt często wracam do Gorefest (debiutu nigdy nie lubiłem, pozostałe płyty traktuję albo jako przypisy do dwójki, albo jako niewypały). Nawet "False" trochę mi się zestarzała, ale nie zmienia to faktu, że to jedna z ważniejszych płyt z death metalem (czy raczej "life metalem" w tym przypadku ;) ) z lat 90-tych. Nie sądzę, aby ktoś kiedyś użył podobnych słów w odniesieniu do "Luciferian Frequencies", która nie jest może jakimś gównem, ale też nie wyrasta w żaden sposób ponad przeciętność. Dlatego owszem, uważam, że się mylisz i arytmetycznie rzecz ujmując, pierdolisz od rzeczy ;)byrgh pisze:jak bardzo sie myle, okresl to arytmetycznie, ladnie prosze
nie jestem antygorefestowy, ale przedawkowalem ich muzyke. tak jak moge zrobic sobie wieczor z Mindloss lub False i powspominac, ba, ta druga to wciaz jest kawal wykurwnego deathmetalowego grzanska, tak kazda inna plyta jest dla mnie w wiekszych ilosciach niestrawna. i tak jak po premierze Rise to Ruin wydawalo sie pieknym powrotem, tak obecnie to tylko kompilacja ich solowek i uchwytliwionego metalu w sposob, jaki mi bardzo nie odpowiada
Oczywiście Corpus Christi może się komuś podobać bardziej niż Gorefest, ale nie ma żadnych podstaw, by stwierdzić, że jedna płyta tych pierwszych jest lepsza niż cała dyskografia drugich. Wszystko przemawia raczej za tym, że w porównaniu do Gorefest Corpus Christi właściwie nie istnieje ;) Już prędzej Mgła mogłaby tu powalczyć (żeby nie było, że offtop ;) )
- Sova
- rasowy masterfulowicz
MGŁA - With hearts toward none
MGŁA - With hearts toward none CD/LP
drugi album jest już gotowy.
7 tracks / 44 minutes of disillusioned black metal.
data wydania: styczeń 2012
wydawcy:
Northern Heritage - świat ( CD, LP )
Malignant Voices - Polska ( CD )
info i utwór do odsłuchu:
http://www.hatepropaganda.org/mgla/
więcej informacji wkrótce...
założyłem nowy temat bo będzie on dotyczył konkretnej płyty ( info dla modów żeby nie przenosić/ łączyć tego topica)
drugi album jest już gotowy.
7 tracks / 44 minutes of disillusioned black metal.
data wydania: styczeń 2012
wydawcy:
Northern Heritage - świat ( CD, LP )
Malignant Voices - Polska ( CD )
info i utwór do odsłuchu:
http://www.hatepropaganda.org/mgla/
więcej informacji wkrótce...
założyłem nowy temat bo będzie on dotyczył konkretnej płyty ( info dla modów żeby nie przenosić/ łączyć tego topica)
- beastov23
- weteran forumowych bitew
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: MGŁA - With hearts toward none
beastov23 pisze:Pięknie.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
piekny tytul
leci sample, zdaje sie ze bedzie zajebiscie
edit: lol , no
leci sample, zdaje sie ze bedzie zajebiscie
edit: lol , no
this is a land of wolves now
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Czyli już nie "Architektonika upadku"? Bardzo mnie to cieszy. :) Nowy tytuł wielce ok, tak jak nowy kawałek. Szkoda tylko, że nie ma już tyle jadu w wokalu.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
kurwa, kawalek przelecial i chyba zaraz wskoczy na loop, zajebisty niedosyt ;)
ostatnia Mgla rozstawia po katach, licze ze ta bedzie rownie dobra
ostatnia Mgla rozstawia po katach, licze ze ta bedzie rownie dobra
this is a land of wolves now
- Sybir
O, nawet planowałem jakieś styczniowe, poświąteczne zakupy :D W każdym razie, poczekam sobie (raczej) na spokojnie, a tytuł i sample na plus.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Morph
- Kontakt:
Jeśli to chociaż przez chwilę miał być tytuł płyty to naprawdę szkoda porzucenia tegoż. Casus ostatniego Ondskapt.Only_True_Believers pisze:Czyli juz nie "Architektonika upadku"?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Loathe
- postuje jak opętany!
0ms pisze:beastov23 pisze:Pięknie.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
-
- rasowy masterfulowicz
- beastov23
- weteran forumowych bitew
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Co jeden to lepszy dzisiaj :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.