Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
Te bez to pewnie pierwszy nakład i tyle.
'Come the Blessed Madness'
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Rzeczywiście, jest.waffen 666 pisze:Obejrzałem ten CD dzisiaj dokładnie pod światło. IFPI jest na plastikowym pierścieniu CD. Jest tak cholernie mały i jakby wyryty, że zajęło mi to 5 minut żeby go dostrzec. Sprawdzisz swoją wersję ?waffen 666 pisze:Sprawdzę dokładnie w domu. Płyta jest z 1995 roku więc ipfi powinien raczej być. Zerknij pod światło dobrze.COFFIN pisze:pzdr.
ja mam bez, uff :P
pzdr
pozdr
'Come the Blessed Madness'
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Luuuzzzz. to niczego nie zmienia. Pierwsze bicie.
Tutaj nie pomogę, nie mam tych cd na półce.winterforest pisze:Dzięki. Waffen a może masz teorie dlaczego niektóre egzemplarze Dodheimsgard Kronet Til Konge mają ifpi a niektóre nie mają tego kodu???
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Marduk - środek biały, żadnych tekstów. Na tylnym booklecie nie może być kodu kreskowego. Matryca DURECO.Sineater pisze:Mnie ciekawi czy "Return To Mystery" Equinox oryginalnie wyszło tylko w digi a pudełko to reedycja lub bootleg, czy były wypuszczone równocześnie? (Dygresja: mam nadzieję, że facet, który wymyslił digi-packi został za to skazany na 15 lat ciężkich robót na Syberii i przymusowe słuchanie Unsun, Korn i Rhapsody Of Fire)
Drugie pytanie: czy Marduk "Dark Endless" z No Fashion i Judas Priest "Sad Wings Of Destiny" z Repertoire miały puste w środku wkładki?
pzdr
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Pierwsze bicie tego krążka ma matrix:Analripper pisze:na pewno to nie poerwsze klepanie bo ma na dysku znak dystrybutora - spv.So_It_Is_Done pisze:Sprzedawca/sprzedawczyni potwierzał, że ten biały Samael to oryginał. Zaintereoswało mnie, bo nigdy wcześniej nie widziałem.
tu masz dyskusje na teamt 1st pressa Worship him
;
viewtopic.php?f=5&t=5611&start=0
AREACEM DIGIP CDOP 001
Wydanie oczywiście przez Osmose, z tym, że brak logo dystrybutor SPV. Ta płytka ukazała się w nakładzie 1000 sztuk.
Drugie bicie, wydane już po podpisaniu umowy z SPV ma matrix:
OP-001 14 A1
plus wszędzie pełno oznaczenia SPV 084-08612
Pozdro
-
- rasowy masterfulowicz
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Poniżej odpowiedź:trickster_g pisze:Mam jeszcze pytanko o split Emperor/Enslaved wydany przez Candlelight... Niektóre płytki wystawiane na Allegro mają na tylnej okładce biały prostokąt jakby na kod kreskowy, tak jak tutaj:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=458056533
a inne takiego miejsca nie mają...
wiecie może, która wersja była wydana wcześniej?
Emperor/Enslaved - Hordanes Land - Candlelight - matryca - CANDLE 1/2 CD 1:1 MASTERED BY NIMBUS - brak kodu kreskowego, tylko biały prostokąt - to jest pierwsze bicie, "wersja" angielska.
Emperor/Enslaved - Hordanes Land - Candlelight - matryca CANDLE 1/2 03169406 SNA - brak białego prostokąta na kod kreskowy - to jest również first press, z tym, że made in france :-)
Obie wersje uważa się za jedynki o tej samej "wartości" kolekcjonerskiej.
Pozdr
- waffen 666
- zaczyna szaleć
hehe prawie :)Bambi pisze:Ty tak z pamięci? ;)
pzdr
-
- rasowy masterfulowicz
Podziwiam tak czy inaczej. :)
HAILSA!!!!!
- waffen 666
- zaczyna szaleć
thx :-)Bambi pisze:Podziwiam tak czy inaczej. :)
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Ze starym Mayhem - Live in Leipzig to dziwna historia ;). A więc generalnie są trzy wydania tej płytki:So_It_Is_Done pisze:A tak na poważnie? :)
Bo nie wiem czy jest sens rozglądać się za tym dziwolągiem, w przypadku jeśli zawiera identyczną szatę graficzną.
I ponowna prośba o omówienie różnic między starymi pudełkowymi wydaniami Mayhem - Leipzig.
1. Matryca : V.A.I ITALY 7S505981 AV 004 - z tyłu bez kodu kreskowego, na tylnym booklecie napisy w kolorze "purple", a na dysku wszystkie nadruki w kolorze niebieskim.
2. Matryca : V.A.I ITALY 7S505981 AV 004 - z tyłu bez kodu kreskowego, na tylnym booklecie napisy w kolorze złotym, a na dysku wszystkie nadruki w kolorze niebieskim.
3. Matryca: V.A.I ITALY 7S505981 AV 004 - z tyłu bez kodu kreskowego, na tylnym booklecie napisy w kolorze srebrnym, a na dysku wszystkie nadruki w kolorze czerwonym.
Oczywiście rozmieszczenie wszystkich elementów na CD jest takie samo w każdym wydaniu, podobnie układ grafik !
UWAGA ! Wszystkie te płyty były tłoczone/wydane w roku 1994 !!! Wszystkie krążki mają taki sam matriks. Dlaczego jest różna kolorystyka nadruków ? Tego nie wiem.
Nigdy nie znalazłem tego CD w wydaniu z punktu 1 lub 2. Posiadam kopię opisaną w punkcie numer 3. Miałem kiedyś bicie z punktu 2 ale z kodem kreskowym.
Jeżeli ktoś ma egzemplarz tego CD zgodnie z punktem 1 lub 2 to proszę o info :-)
Pozdr
Ostatnio zmieniony 20-08-2011, 16:37 przez waffen 666, łącznie zmieniany 1 raz.
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
waffen, a Luciferion-Demonication ( The manifest) mam dwie prawie identyczne; jedno z logiem Osmose i napisem "world domination" pod tymże logiem + jakiś bazgroł na back coverze pod trayem, a drugi czysty Listenable, back cover od strony traya bielutki; eneduerabe... które pierwsze???
- waffen 666
- zaczyna szaleć
zerknę na półkę bo chyba nie mam tego CD.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
A wydawało by się, ze tacy są wyłącznie na tym forum. Większość osób z całego świata co się na poważnie kolekcjonerstwem zajmuję to raczej miłuję winyle.waffen 666 pisze:Większość osób z całego świata, które zajmują się kolekcjonowaniem pierwszych bić
- waffen 666
- zaczyna szaleć
A widzisz ! życie potrafi zaskakiwać :) A tak na poważnie to jest kilku - kilkunastu kolekcjonerów płyt CD, którzy mają ciekawą wiedzę na temat płyt CD.
A winyle też miłuję i nawet mam trochę. :)
pozdro
A winyle też miłuję i nawet mam trochę. :)
pozdro
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Immortal - Pure Holocaust - matrix - OPCD019 11 A1 oczywiście bez numerów IFPI.Morbid Marcin pisze:mam pytanko odnosnie trudnego tematu: immortal pure holocaust - jaki matrix i kolor nadruku 1. bicia.
fleurety - MTSK pytanie o matrix
Dysk czarny - wszystkie nadruki w kolorze srebrnym (taki jak podkład dysku).
pzdr
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Pogo, nie mam tego CD. Nie pomogę.pogodancer pisze:waffen, a Luciferion-Demonication ( The manifest) mam dwie prawie identyczne; jedno z logiem Osmose i napisem "world domination" pod tymże logiem + jakiś bazgroł na back coverze pod trayem, a drugi czysty Listenable, back cover od strony traya bielutki; eneduerabe... które pierwsze???
pzdr
- waffen 666
- zaczyna szaleć
Gehenna - first spell - matrix: DURECO [01] HNF 003Morbid Marcin pisze:mozna prosic o matrix einherjer aurora borealis, bo mam dwie kopie i dwa rozne matrixy, a wszystko inne wyglada tak samo?
i jeszcze gehenna first spell pierwszy matrix?
imp naz tol cormpt - sonopress czy opcd?
Impaled Nazarene - Tol Cormpt Norz Norz Norz… matrix: SONOPRESS G-7410 / 084-08702 A1
w obu przypadkach brak numerów IFPI.
pzdr
- Najprzewielebniejszy
jest jeszcze wersja z białym dyskiem i logo SPV i ma ten sam matrix co drugie wydanie z czarnym dyskiem i logo SPVwaffen 666 pisze:Pierwsze bicie tego krążka ma matrix:Analripper pisze:na pewno to nie poerwsze klepanie bo ma na dysku znak dystrybutora - spv.So_It_Is_Done pisze:Sprzedawca/sprzedawczyni potwierzał, że ten biały Samael to oryginał. Zaintereoswało mnie, bo nigdy wcześniej nie widziałem.
tu masz dyskusje na teamt 1st pressa Worship him
;
viewtopic.php?f=5&t=5611&start=0
AREACEM DIGIP CDOP 001
Wydanie oczywiście przez Osmose, z tym, że brak logo dystrybutor SPV. Ta płytka ukazała się w nakładzie 1000 sztuk.
Drugie bicie, wydane już po podpisaniu umowy z SPV ma matrix:
OP-001 14 A1
plus wszędzie pełno oznaczenia SPV 084-08612
Pozdro
tyle, że w lustrzanym odbiciu: OP-001 14 A1 i IFPI 94H3
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Najprzewielebniejszy
Mam tę wersje z world domination i mazakiem pod trayem, ma matrix POSH007 11 A4 DADC AUSTRIA IFPI L551, ten Twój bez traya jaki ma matrix?waffen 666 pisze:Pogo, nie mam tego CD. Nie pomogę.pogodancer pisze:waffen, a Luciferion-Demonication ( The manifest) mam dwie prawie identyczne; jedno z logiem Osmose i napisem "world domination" pod tymże logiem + jakiś bazgroł na back coverze pod trayem, a drugi czysty Listenable, back cover od strony traya bielutki; eneduerabe... które pierwsze???
pzdr
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769