Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Słuchawki kupuję..
No bo qrde, to bez sensu jest. Piszesz że robisz sobie przerwę raz na godzinę a takie np. Under the Skin trwa prawie półtorej. Znaczy że musisz przerywać odsłuch monstrum ;P.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Po pierwsze primo: niekiedy ze względów finansowych jedna para słuchawek "do wszystkiego" musi wystarczyć. Po drugie primo, zaczynam zauważać, że po pewnym czasie trzymanie ich na głowie nie męczy tak bardzo jak na początku (może to kwestia przyzwyczajenia, a może lekkiego rozciagnięcia pałąku, nie wiem) a po trzecie primo-ultimo, ja np. nie mam tego problemu bo mnie zazwyczaj męczy każda płyta która trwa dłużej niz godzinę, bez wzgledu na to czy słucham jej na słuchawkach czy nie ;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
znacie jakies pancerne sluchawki douszne do 80pln? jakosc dzwieku ma tu znaczenie drugorzedne
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
mi tego typu sluchawki psuly sie zawsze po ~pol roku uzytkowania, sumarycznie wydawalem wtedy wiecej pieniedzy niz na jedna porzadna pare ;) taka tylko sugestia
this is a land of wolves now
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
ano, wiem, ale ja nie szukam porzadnej pary. maja po prostu byc mozliwie wytrzymale
- Morph
- Kontakt:
W zasadzie nie ma różnicy, wszystko jest podobnie wykonane. Ale jak pogrzebię w otchłani pamięci to AFAIR Sony były najbardziej czołgowate.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
dzieki
-
- zaczyna szaleć
http://sklep.rms.pl/index.php?p3396,nau ... 225-sr325i
Potrzebuję sobie coś takiego sprawić, bo oryginalne gąbki do SR80i za bardzo uciskają mi uszy. Tylko, że 110 zł to trochę dużo za takie coś. Można kupić coś tańszego, co też będzie pasować do moich słuchawek ?
Potrzebuję sobie coś takiego sprawić, bo oryginalne gąbki do SR80i za bardzo uciskają mi uszy. Tylko, że 110 zł to trochę dużo za takie coś. Można kupić coś tańszego, co też będzie pasować do moich słuchawek ?
- Morph
- Kontakt:
Możesz to samo zamówić z USA, sporo tańsze powinno być ;)
-
- zaczyna szaleć
Różnica jakiś 30 zł, więc nie tak dużo.
Testuję zachwalany tutaj uDAC i po przeróżnych badaniach muszę przyznać, że nie słyszę żadnej różnicy w jakości dźwięku.
Czy to wina tego, że jestem głuchy czy może moich słuchawek (Grado SR80i) ? Nie wiem jak miałyby być temu winne, ale dopuszczam taką możliwość, bo znawca tematu ze mnie żaden.
Testuję zachwalany tutaj uDAC i po przeróżnych badaniach muszę przyznać, że nie słyszę żadnej różnicy w jakości dźwięku.
Czy to wina tego, że jestem głuchy czy może moich słuchawek (Grado SR80i) ? Nie wiem jak miałyby być temu winne, ale dopuszczam taką możliwość, bo znawca tematu ze mnie żaden.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie pierdol, jak masz grado to trochę się musisz znać ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Morph
- Kontakt:
W porównaniu do czego?LastOneOnEarth pisze: Testuję zachwalany tutaj uDAC i po przeróżnych badaniach muszę przyznać, że nie słyszę żadnej różnicy w jakości dźwięku.
-
- zaczyna szaleć
No trochę tak, nie zaprzeczę ;)Olo pisze:nie pierdol, jak masz grado to trochę się musisz znać ;)
-
- zaczyna szaleć
W porównaniu do dźwięku wychodzącego z komputera za pośrednictwem zwykłego wyjścia na słuchawki ;)Morph pisze:W porównaniu do czego?LastOneOnEarth pisze: Testuję zachwalany tutaj uDAC i po przeróżnych badaniach muszę przyznać, że nie słyszę żadnej różnicy w jakości dźwięku.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
westone w1 v grado igi v shure se102 v bose ie2
do ipoda, do autobusa bez biletu, na miasto. nie do domu. wiem, że te bose są otwarte, ale w sumie raczej by mi to nie przeszkadzało zbytnio, już bardziej innym, ale jebać. jakieś tam odgłosy z zewnątrz spokojnie przeżyję (a do tego po dziś dzień nie do końca przyzwyczaiłem się do inearów i wkurwia mnie to uczucie jakbym nagle wpadł do basenu, a każdy dotyk kabla to jakbym sobie kanapki we folię zawijał uchem, ale chuj). najbardziej chodzi o to, żeby było fajnie, odsłuchiwać na poważnie nowe rzeczy to ja sobie mogę w domu.
to które?
może też być i dlaczego.
do ipoda, do autobusa bez biletu, na miasto. nie do domu. wiem, że te bose są otwarte, ale w sumie raczej by mi to nie przeszkadzało zbytnio, już bardziej innym, ale jebać. jakieś tam odgłosy z zewnątrz spokojnie przeżyję (a do tego po dziś dzień nie do końca przyzwyczaiłem się do inearów i wkurwia mnie to uczucie jakbym nagle wpadł do basenu, a każdy dotyk kabla to jakbym sobie kanapki we folię zawijał uchem, ale chuj). najbardziej chodzi o to, żeby było fajnie, odsłuchiwać na poważnie nowe rzeczy to ja sobie mogę w domu.
to które?
może też być i dlaczego.
- Morph
- Kontakt:
Ja bym brał Westone (aczkolwiek żadnych z nich nie słyszałem) - Bose to żadna firma audio, Shure'y poniżej SE310 są niewiele IMO warte (210 słyszałem i nie było to nic szałowego). IEMy Grado mają kiepski stosunek jakości do ceny (sam mam GR8, ale za nic bym nie dał za nie MSRP $300). Westone to poważana firma, z dobrym zapleczem i nie tnąca w hója.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
-
- zaczyna szaleć
Może ktoś pomoże ? Tyle dobrego o tym słyszałem, a tu nic. Tutaj nawet Scaarph się rozpisywał jaka to wielka różnica nastąpiła. Chodzi o to, że pewne słuchawki wymagają wzmacniaczy, żeby dobrze zabrzmieć, a innym nie robi to różnicy ? Przetwornik wcale nie jest lepszy niż te w średniej klasy laptopach multimedialnych ?LastOneOnEarth pisze: Testuję zachwalany tutaj uDAC i po przeróżnych badaniach muszę przyznać, że nie słyszę żadnej różnicy w jakości dźwięku.
- Morph
- Kontakt:
1. Niewykluczone że masz w lapie naprawdę przyzwoity chip.LastOneOnEarth pisze: Może ktoś pomoże ? Tyle dobrego o tym słyszałem, a tu nic. Tutaj nawet Scaarph się rozpisywał jaka to wielka różnica nastąpiła. Chodzi o to, że pewne słuchawki wymagają wzmacniaczy, żeby dobrze zabrzmieć, a innym nie robi to różnicy ? Przetwornik wcale nie jest lepszy niż te w średniej klasy laptopach multimedialnych ?
2. W jakim formacie słuchasz muzy? MP3kom w średniej jakości nawet sprzęt za 5cyfrowe kwoty nie pomoże.
3. Kwestia oczekiwań - uDac to naprawdę nie jest sprzęt z wysokiej półki więc nie oczekiwałbym różnicy niebo-ziemia.
4. Kwestia słuchawek - Grado SR80 to raczej niska półka, to raz. Dwa - AFAIR są stosunkowo łatwe do napędzenia i żródło im specjalnie różnicy nie robi.