MASTODON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MASTODON
tak właściwie, to warto posłuchać wszystkiego co nagrali
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
To oczywiste, ale Kolega chyba prosił o to, żeby mu pomóc zacząć z Mastodonem.
-
- mistrz forumowej ceremonii
no to, moim zdaniem, niemal zawsze warto od początku jechać i sobie śledzić ścieżkę rozwojową
- Duban
- weteran forumowych bitew
Podziękował. Po urlopie się rozejrzę :)
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Xapapote
Od początku. Żeby zobaczyć jak ewoluowała ich muzyka.Duban pisze:Od czego mam zacząć jako laik w tym temacie?
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Moja znajomość z Mastodon zaczęła się od "Blood Mountain", potem mnie z nóg zwaliła "Crack the Skye", a dopiero potem dotarłem do starszych płyt. Moim zdaniem chronologia wcale nie jest potrzebna.
- Xapapote
Nie jest, ale jak ma się możliwość to dlaczego tego tak nie zrobić? :)ramonoth pisze:Moja znajomość z Mastodon zaczęła się od "Blood Mountain", potem mnie z nóg zwaliła "Crack the Skye", a dopiero potem dotarłem do starszych płyt. Moim zdaniem chronologia wcale nie jest potrzebna.
- kampeki
- postuje jak opętany!
-
- rozkręca się
Wygląda na to, że coś zrobili z wokalami. Nie wiem jak to się sprawdzi na dłuższą metę, ale może być ciekawie. Szkoda, że fragment taki krótki bo gitarki i bębenki też niczego sobie.
- megawat
Akurat poznałem ten zespół jeszcze kiedy cały świat miał ich w dupie i do dziś uważam ich pierwszy album za najlepszy i w ogóle genialny, choć nie tak dobry jak "In the Eyes of God" Today is the Day. ;) Później też było OK. Na "Crack the Skye" jak dla mnie spierdolili, spedalili i wyczerpali całą swoją formułę.
Nawet nie posłucham tej płyty, bo po chuj. Poza tym piszą o nich artykuły w "Telemagazynie", heheheeee...
Nawet nie posłucham tej płyty, bo po chuj. Poza tym piszą o nich artykuły w "Telemagazynie", heheheeee...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Xapapote
Nie pierdol tylko weź przykład z Leppera.megawat pisze: Na "Crack the Skye" jak dla mnie spierdolili, spedalili
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Na dziwki ma iść? ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A oni w ogóle mają jakąś swoją formułę? Moim zdaniem na tym polega wielkość tej kapeli, że takiej formuły świadomie nie wypracowali. Dlaczego? Żeby tacy jak ty mieli powód do nerwów.megawat pisze:Akurat poznałem ten zespół jeszcze kiedy cały świat miał ich w dupie i do dziś uważam ich pierwszy album za najlepszy i w ogóle genialny, choć nie tak dobry jak "In the Eyes of God" Today is the Day. ;) Później też było OK. Na "Crack the Skye" jak dla mnie spierdolili, spedalili i wyczerpali całą swoją formułę.
I co z tego?megawat pisze:Nawet nie posłucham tej płyty, bo po chuj. Poza tym piszą o nich artykuły w "Telemagazynie", heheheeee...
-
- rozkręca się
Nie wiem, czy nie mają czy mają jakąś swoją formułę, ale pomimo tego, że na każdej płycie grają zauważalnie inaczej słychać u nich ewidentnie, że mają styl, jakiś swoisty feeling, który zdecydowanie odróżnia ich od innych współczesnych zespołów. Co więcej, chociaż grają dość nowoczesną muzykę, to jednak paradoksalnie dzięki odważnym zapożyczeniom z lat 70' czy 80' nabiera ona unikalnego charakteru. Nikt tak nie gra. Myślę, że w połączeniu z perfekcyjną techniką wykonawczą właśnie to czyni ten zespół wyjątkowym.ramonoth pisze: A oni w ogóle mają jakąś swoją formułę? Moim zdaniem na tym polega wielkość tej kapeli, że takiej formuły świadomie nie wypracowali. Dlaczego? Żeby tacy jak ty mieli powód do nerwów.