DISSECTION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Unhallowed
- rozkręca się
Re: DISSECTION
Czy ktoś jest w posiadaniu wywiadów z Jonem, gdy ten przebywał w pierdlu?
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Przeszedłem z pozycji całkowitego niezrozumienia materiału do momentu, w którym już uznaję ją za bardzo dobrą płytę. Odrzucił mnie teledysk ze świecącymi bijakami na stopie.Unhallowed pisze: Panie Blackult, przerwij Pan ten łańcuch bezcelowego pierdolenia i napisz, z jakiej perspektywy widzisz Reinkaos po upływie czasu? ;)
akoreaniec pisze:Blackult pisze:"Rozmawiając z Setem, powiedział, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle się ukaże."
Gdzie tutaj jest ten błąd (pomijając nadliczbowy przecinek), bo nie rozumiem? Przecież podmiot obu czynności jest ten sam, w dodatku logicznie też się wszystko zgadza, bo jednak przeważnie rozmawiając - mówimy. Jako kontrprzykład można sparafrazować cytowane zdanie bez zmiany znaczenia - "W czasie rozmowy z Setem powiedział, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle się ukaże".
tu nie chodzi o jakąś 3 osobę, która rozmawiała z Setem i która coś potem powiedziała, Unhallo napisał o sobie w pierwszej osobie, że rozmawiał z Setem:
"(Ja) rozmawiając z Setem, powiedział, że nie ma pojęcia"
czy to jest prawidłowe zdanie? nie gadajmy już faktycznie o tym

- Unhallowed
- rozkręca się
Faktycznie. Ta czerwień ni chuja się nie komponuje z tłem, he he.Blackult pisze: Przeszedłem z pozycji całkowitego niezrozumienia materiału do momentu, w którym już uznaję ją za bardzo dobrą płytę. Odrzucił mnie teledysk ze świecącymi bijakami na stopie.
Ale teledysk geniusz. Zajebiście mi się podobają te ujęcia, w których pojawiają się i giną w mroku.
Nie użyłem go w ogóle, więc jak miałbym to zrobić wielką literą? Zresztą walił to pies - tak jak mówię, właśnie to jest błąd i powiedzą to wszędzie. Tak się głupio składa że studiuję dwie filologie z czterema językami, więc to potrafi siąść na banię. A zespół jak dla mnie nic szczególnego.Unhallowed pisze: Ale nie uczyniłem tego, bo pisząc do mnie, nie użyłeś zaimka osobowego pisanego wielką literą - co świadczy o braku szacunku.
- Unhallowed
- rozkręca się
To nie było do Ciebie.Karkasonne pisze:Nie użyłem go w ogóle, więc jak miałbym to zrobić wielką literą? Zresztą walił to pies - tak jak mówię, właśnie to jest błąd i powiedzą to wszędzie. Tak się głupio składa że studiuję dwie filologie z czterema językami, więc to potrafi siąść na banię. A zespół jak dla mnie nic szczególnego.Unhallowed pisze: Ale nie uczyniłem tego, bo pisząc do mnie, nie użyłeś zaimka osobowego pisanego wielką literą - co świadczy o braku szacunku.
Temat językowej nerwicy jest już zamknięty.
Dissection w temacie.
P.S. Powodzenia na studiach.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
JAKIM zespole? :DBloodcult pisze:ja pierdole, temat o TAKIM zespole, a wy pierdolicie o jakiejś durnej interpunkcji :roll:
a temat o poprawnosci jezykowej zajebisty, wiecej takich proszem
Reinkaos to fajna plyta, jest tam wiele zajebistych riffow (szczegolnie w Xeper-i-set podoba mi sie ta gitara na jednym kanale), ale zeby robic z tego wesolego podskakiwania jakis obiekt kultu... cos mi sie zdaje, ze ta plyta ujawnia wasze ukryte sklonnosci do pedalskiego pitupitu :D co zreszta ladnie ilustruje ten temat, jak spojrzec na pierwsze posty lol
this is a land of wolves now
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
a co sądzisz o dwóch poprzednich albumach ?Riven pisze:JAKIM zespole? :DBloodcult pisze:ja pierdole, temat o TAKIM zespole, a wy pierdolicie o jakiejś durnej interpunkcji :roll:
a temat o poprawnosci jezykowej zajebisty, wiecej takich proszem
Reinkaos to fajna plyta, jest tam wiele zajebistych riffow (szczegolnie w Xeper-i-set podoba mi sie ta gitara na jednym kanale), ale zeby robic z tego wesolego podskakiwania jakis obiekt kultu... cos mi sie zdaje, ze ta plyta ujawnia wasze ukryte sklonnosci do pedalskiego pitupitu :D co zreszta ladnie ilustruje ten temat, jak spojrzec na pierwsze posty lol
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Nieco błędnie zapytałeś czy ktoś posiadał udzielone przez niego wywiady, podczas gdy ten przebywał w pierdlu, podczas gdy chcesz uzyskać informację czy ktoś obecnie posiada wywiady udzielone przez Jona podczas jego odsiadki. Cóż, ktoś na pewno posiada, co w związku z tym?Unhallowed pisze:Czy ktoś jest w posiadaniu wywiadów z Jonem, gdy ten przebywał w pierdlu?
miodek mode off
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Orientuje sie ktos czy Century media zrobiło reedke Storm of the Light's Bane? Bo nie bardzio usmiecha mi się kupowanie tego 2 płytowego wydania i chetnie bym przytulił cos takiego jak w przypadku The Somberlain czyli normalny jewel z normalna jedna płytą bez żadnych bonusów. A jesli juz cos takiego jest to czy da się to dostać w Polsce?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Zrobiło z 10 lat temu z mCD "Where Dead Angels Lie" na jednym CD. Dwupłytowego wydania dwójki nie mam, ale mam jedynkę w wersji 2CD i jest zajebiste. Bonusy są spoko, szata graficzna bez zmian, wydane bardzo porządnie, więc jak nie masz cisnienia na 1st pressa to bierz wersję 2CD.
- COFFIN
Nie ma takiego wydania. NB ma/miał swój oddział w US. Century Black rzeczywiście wydało sporo licencji na stany, ale tylko w przypadku mniejszych wytwórni, które nie miały tam przedstawiciela. Poza tym - w czym problem? Nuclear napierdzieliło tyle kopii tej płyty, że do tej pory nie ma większego problemu z jej dostaniem.
'Come the Blessed Madness'
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No własnie MA mówi że to wydanie z mCD wypuściło Nuclear Blast w digi, więc to mnie zmyliło. Jedynke teoretycznie też zamówiłem w wydaniu 2cd z agonii, jednak dostałem bicie z CM. Ale skoro jest to sensownie wydane to chyba sie skuszę. Teraz tylko muszę sprawdzić gdzie to mozna dostać.
- COFFIN
Ale to była reedka w digi z Nuclear Blast ;)Conflagrator pisze:Zrobiło z 10 lat temu z mCD "Where Dead Angels Lie" na jednym CD. .
- knaar
- rasowy masterfulowicz
powalcz tu o pierwsze wydanie:
http://cgi.ebay.pl/Dissection-Storm-of- ... 5d2fa6833f
http://cgi.ebay.pl/Dissection-Storm-of- ... 5d2fa6833f
- COFFIN
Nie inaczej, miałem to kiedyś.Alsvartr pisze:No własnie MA mówi że to wydanie z mCD wypuściło Nuclear Blast w digi,
Nieuważnie przeczytałem, bo film oglądam ;) myslałem, że chodzi o jakąkolwiek ogólnie dostepną reedkę.COFFIN pisze:Ale to była reedka w digi z Nuclear Blast ;)Conflagrator pisze:Zrobiło z 10 lat temu z mCD "Where Dead Angels Lie" na jednym CD. .
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ebay odpada, tak samo jak inne zagraniczne serwisy/sklepy/distra. Wiem że tam nie ma problemu żeby to dostać, dlatego pytałem o dostepnośc w kraju nadwiślańskim. Ale widze że to bicie z 2 płytami jest w Oldtemple. Tanio nie jest ale coż.
- COFFIN
Wolałbym poczekać i trafić na Allegro, tym bardziej, że pierwsze wydanie chodziło w przedziale 35 - 50 zł
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:

I am the almighty, the one with wisdom wide,
I am the great shadow, no daylight over my kingdom ride,
At the black horizons, my eyes and soul's the wind,
I am the great shadow and I was born in sin
W piątą rocznicę śmierci Jona Nödtveidta zapraszamy na wydanie specjalne Thrashing Madness poświęcone jego twórczości.
Noc z 12 na 13 sierpnia 2011 r.
g. 24.00
Radio Afera 98,6 mHz
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg