METALOWY DEBIUT ROKU WEDŁUG MYSTIC ART
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: METALOWY DEBIUT ROKU WEDŁUG MYSTIC ART
Rzeczywiście przeszacowałem wiek MA :-), co nie zmienia faktu, że Wardzała stawiał pierwsze kroki przed stworzeniem Mystica.
all the monsters will break your heart
- evildead
- weteran forumowych bitew
generalnie 15 lat temu Mystic Art ostro konkurował z Morbid Noizz w zawodach pt. przerzucanie obornika ;))
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A ja mam duży szacunek dla Mystica i jak kiedyś będę miał okazję poznać Wardzałę to poklepię go po plerach, postawię mu piwo i pogratuluję. Oddalili się od swej pierwotnej linii programowej, może i przesadzali z tą "sztuką" odmienianą przez wszystkie przypadki na początku drugiej połowy lat 90-tych (ale mi wtedy też wydawało się, że black metal z klawiszami to sztuka wyższa), ale mimo wszystko - promując muzykę puszczaną w radiu, daleką od stylistyki metalowej, wybierają taką, która jest dość ciekawa, oryginalna i nie tak tandetna, jak to co zwykle w radiu można usłyszeć. Nie jestem fanem Czesława, Kulki. Coma czy nie wiem czego tam jeszcze - ale mam jakiś szacunek do tej muzyki i nawet jeśli do mnie nie trafia to i tak uważam, że lepiej jeśli ludzie będą tego słuchać niż jakiegoś gówna, lansowanego przez popularne rozgłośnie radiowe.
- evildead
ja tam nic do samego Mystic nie mam - koleś stworzył jak na nasze warunki kolosa z niczego
ale wtedy ta jego gazetka to generalnie nawet na srajtaśmę się nie nadawała ;)
Ja i tak czekałem na każdy numer z utęsknieniem, a nawet i dziś choć Mystic - miałki w treści i tematycznie mi nie najbliższy - czekam na każdy numer i czytam od deski do deski. Profesjonalnie wydany, nieźle napisany - może i bez ambicji na poważne pismo o muzyce, ale biorąc pod uwagę mizerię na naszym rynku wydawniczym, jest na tyle dobrze, że i tak kupuję każdy kolejny numer.
Cholera, jakby tak zebrać kilka osób z Masterfula to naprawdę zajebisty magazyn muzyczny moglibyśmy zrobić. Jeśli tylko by się wszystkim chciało i nie chcieliby na nim od razu zarabiać. :)
Cholera, jakby tak zebrać kilka osób z Masterfula to naprawdę zajebisty magazyn muzyczny moglibyśmy zrobić. Jeśli tylko by się wszystkim chciało i nie chcieliby na nim od razu zarabiać. :)
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
A pamiętacie pierwszego zina Wardzały... C.O.C. Magazine? :))
Ciekawy fakt jest, ze pierwsze numery Mystic Magazine posiadały okładki robione przez słynnego Stephena O'Malleya z Sunn0)))
Ciekawy fakt jest, ze pierwsze numery Mystic Magazine posiadały okładki robione przez słynnego Stephena O'Malleya z Sunn0)))
- evildead
Swego czasu czasu zebrało się kilka osób ze starego forum powermetal.zone pod przywództwem pewnego maniaka z Bydgoszczy i fajne pismo powstało, ale po 2 latach padło - dwóch najciekawszych pismaków stamtąd (Moonfire i voivodowy szop-pracz) pisuje czasem i tutaj. ;)Cholera, jakby tak zebrać kilka osób z masterfula to naprawdę zajebisty magazyn muzyczny moglibyśmy zrobić. Jeśli tylko by się wszystkim chciało i nie chcieliby na nim od razu zarabiać :)
Tak więc zalążek, jest he he...
Jak przez mgłę - nigdy nie kupowałem, zdarzało mi się przekartkować w znajomym sklepie muzycznym.Maleficio pisze:A pamiętacie pierwszego zina Wardzały... C.O.C. Magazine? :))
- Edinazzu
Mam ten numer z LAKE OF TEARS na okładce :-).Maleficio pisze:A pamiętacie pierwszego zina Wardzały... C.O.C. Magazine? :))
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
-
- zaczyna szaleć
C.O.C. nie był zły,Wardzała jeszcze nie odkrył mistycznej sztuki,obecnie MysticArt zbliża się do poziomu Purgatory Magazin:-)))Maleficio pisze:A pamiętacie pierwszego zina Wardzały... C.O.C. Magazine? :))
- nicram
Nie było tak źle, ale może Ty pisywałeś do lepszych periodyków? Chętnie się dowiem. :-)evildead pisze:ja tam nic do samego Mystic nie mam - koleś stworzył jak na nasze warunki kolosa z niczego
all the monsters will break your heart
- empir
Mądrze piszesz. Się zgadzam tym co napisałeś.IRONMIL pisze:A ja mam duży szacunek dla Mystica i jak kiedyś będę miał okazję poznać Wardzałę to poklepię go po plerach, postawię mu piwo i pogratuluję. Oddalili się od swej pierwotnej linii programowej, może i przesadzali z tą "sztuką" odmienianą przez wszystkie przypadki na początku drugiej połowy lat 90-tych (ale mi wtedy też wydawało się, że black metal z klawiszami to sztuka wyższa), ale mimo wszystko - promując muzykę puszczaną w radiu, daleką od stylistyki metalowej, wybierają taką, która jest dość ciekawa, oryginalna i nie tak tandetna, jak to co zwykle w radiu można usłyszeć. Nie jestem fanem Czesława, Kulki. Coma czy nie wiem czego tam jeszcze - ale mam jakiś szacunek do tej muzyki i nawet jeśli do mnie nie trafia to i tak uważam, że lepiej jeśli ludzie będą tego słuchać niż jakiegoś gówna, lansowanego przez popularne rozgłośnie radiowe.
Pewnie, nawet mam kilka numerów.Maleficio pisze:A pamiętacie pierwszego zina Wardzały... C.O.C. Magazine? :))
- moonfire
COC pamiętam, mam jakieś dwa numery chyba. Był jeszcze Utopia Zine z Buska, z którego Wardzała ściągnął Grzegorza Parę - wymieniałem się z nim na przegrywanie kaset, to były czasy.:)
- Najprzewielebniejszy
Para to teraz niemal mój sąsiad...
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- mistrz forumowej ceremonii
a on teraz pisze gdzieś? w mystic nadal?
Pewnie, że pamiętam - leżą wszystkie gdzieś jeszcze w szufladzie. :) Jaki to zin? Raczej magazyn - podobny do Morbid Noizz czy Mystic Art. Zin kojarzy mi się jakoś z odbijanym na xero, czarno-białym periodyku :)Maleficio pisze:A pamiętacie pierwszego zina Wardzały... C.O.C. Magazine? :))
A to nawet nie wiedziałem.Maleficio pisze:Ciekawy fakt jest, ze pierwsze numery Mystic Magazine posiadały okładki robione przez słynnego Stephena O'Malleya z Sunn0)))
- evildead
Nie pisywałem, czytywałem.nicram pisze:Nie było tak źle, ale może Ty pisywałeś do lepszych periodyków? Chętnie się dowiem. :-)evildead pisze:ja tam nic do samego Mystic nie mam - koleś stworzył jak na nasze warunki kolosa z niczego
- evildead
kupiłem, posłuchałem na spokojnie - bardzo fajny album, połączenie Satyricon, Hole i Velvet Revolver; laska ma ZAJEBISTY wygar, muzycznie pod spodem sporo się dzieje, jedyne do czego się można przyczepić to brzmienie
-
- postuje jak opętany!
evildead pisze:bardzo fajny album
Oczywiście:)evildead pisze: laska ma ZAJEBISTY wygar
-
Wygar - rura wydechowa. No właśnie! Dzięki, już wiem z czym kojarzy się mi jej twarz.evildead pisze:laska ma ZAJEBISTY wygar
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.