W wywiadzie z Dismember Matti Karki ujawnił, że nie będzie już żadnych nowych płyt Murder Squad. W sumie broda już, ale...
MURDER SQUAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MURDER SQUAD
Yare Yare Daze
- Grindead
- postuje jak opętany!
Dokladnie rok temu mnie zasmucil ta wiadomoscia przed koncertem w lądku, jak mu powiedzialem ze bardzo doceniam "keeping up the Autopsy spirit alive"
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Posiadam obie płyty MS i obie są zajebiste. Dodatkowo "dwójkę" swą obecnością zaszczycił sam Chris Reifert! I jego udział mocno przełożył się na wartość tej płyty. Zespół zarówno dla fanów starej szwedzkiej szkoły DM jak i zwolenników Autopsy. Jak dla mnie Murder Squad jest zdecydowanie lepszy od The Ravenous
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
A jak dla mnie, nieH-K44 pisze: Jak dla mnie Murder Squad jest zdecydowanie lepszy od The Ravenous
- H-K44
AroHien pisze:A jak dla mnie, nieH-K44 pisze: Jak dla mnie Murder Squad jest zdecydowanie lepszy od The Ravenous
Kwestia gustu. The Ravenous też niezłe...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
`Unsane,Insane And Mentally Deranged` śmiało stawiam obok `Into The Grave` czy `You`ll Never See...Heaven`.
Destroy your life for Noisecore!
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Jedynka to płyta wprost rewelacyjna. Oczywiście, to jeden wielki tribute dla wielkiego Mental Funeral (bardzo mi się podoba zbieżność tytułów kawałków otwierających oba albumy, tak nawiasem), riffy i klimat Autopsy, ale jednak słychać, że zagrane po szwedzku, dzięki czemu całość jest tym ciekawsza. Przy okazji wielbienia dwójki Autopsy udało się im stworzyć kilka hitów typu Spraying Lead, opętańczy Sacrificial Strangulation, Beating and Rape, bardzo autopsowe Return of the Rotten, czy mega chorobliwy utwór tytułowy, także płyta broni się sama i nawet cała spoko otoczka jej niepotrzebna. Dwójki niestety nie mam, ale jest od długiego czasu na liście do kupienia w pierwszej kolejności.
-
dwójka, moim zdaniem przebija debiut - który oczywiście jest świetny. w zasadzie na dwójce kazdy utwór jest rewlacyjny, a dodatkowo połączone siły wokalne z Reifertem i częśc kompozycji napisana przez niego samego powodują że zgnilizna muzyczna jest na odpowiednim poziomie :)
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- boroowa
2>>>>1, to oczywista oczywistość
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dla mnie 1lp jest bezapelacyjnie lepszy niż 2lp ( trochę mi Grave z debiutu przypominaja ), a tak nawiasem mówiąc, kto lubi 2lp to zapewnie polubi też tą nową 7`EP co niedawno wydali nakładem Wolfsbane Records - 2 kawałki co się ostały z sesji ` Ravenous Murderous `, bodajże są to covery Autopsy.
Destroy your life for Noisecore!
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
O kurka wodna, nawet nie wiedziałem, że coś się pojawiło nowego. Może jest szansa, że się zejdą panowie.
support music, not rumors
- Ubzdur
- w mackach Zła
Odkopuję, bo słuchałem a nowplaye poszły w piach. IMO lepiej dwójeczka wchodzi (jak to dziwnie brzmi w dzisiejszych czasach) niż przy kilku ostatnich autopsach. Plus ten feeling z Grave gdzieś wciąż wisi. Nie mówię, że ostatnie kilka Autopsy słabe, bo może je za słabo wałkowałem i sugeruje się opinią opartą o tylko powierzchowne zbadanie. Warto odkopać
-
- zahartowany metalizator
To jest zespół równoważny Autopsy, więc niedziwne, że poreaktywacyjne płyty Autopsy się nie umywają ;)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Na otarcie łez dekadę temu wyszła siódemka z dwoma coverami Autopsy, gdzieś przeminęło to info to podbijam, jeden numer wrzucony przez wydawcę a że niszczy to nawet nie trzeba pisać:
Yare Yare Daze
-
- postuje jak opętany!