NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Re: NILE
Pierwsze 3 albumy to coś dla mnie naprawdę oryginalnego jak na death metal taki powiew świeżości jak na ten gatunek,niestety potem przyszły zmiany w składzie i moim zdaniem nie wpłynęło to za dobrze na późniejsze nagrania-dla mnie nie trzymają już tego poziomu.
Destroy your life for Noisecore!
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
a ja np bardzo lubię płytkę "In The Beginning" na którym NILE prezentuje mniej brutalne oblicze. Kto wie czy nie jest to moje ulubione ich dokonanie ?
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Aron
- postuje jak opętany!
Mam podobnie, taki Wrought miażdży mnie nie tyle swoim ciężarem co klimatem...
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
eee, mam podobnie, to znaczy odfoliowałem i chyba raz przesłuchałem..........
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie. Ja kupiłem, przesłucham kilkanaście razy zaraz po premierze i od tamtej pory leży i zajmuje miejsce. To najsłabsza ich płyta, choć ciągle jakiś tam poziom trzyma. Kafir i kawałek tytułowy się wybijają, ale reszta już mi nie pasi. Na przestrzeni lat Nile zrobił się jakiś bezpłciowy, brakuje energii, furii i świeżości które charakteryzowały albumy 1-3. Niby nie jest źle, technika rozpierdala, brzmienie idealnie krystaliczne, ale kurwa gdzie jest zła mumia będąca chodzącym przekleństwem, plagą ludzkości i królem pustyni? :-)est pisze:Po zakupieniu "Those..." nie przesłuchałem jej ani razu. Wcześniej parę seansów z mp3 było i tak zostało. Błąd?
all the monsters will break your heart
-
- rasowy masterfulowicz
Na pewno, wespół z debiutem, jest to moje ulubione dokonanie Nile. Festivals of Atonement to material Nile do ktorego najczesciej wracam.Edinazzu pisze:a ja np bardzo lubię płytkę "In The Beginning" na którym NILE prezentuje mniej brutalne oblicze. Kto wie czy nie jest to moje ulubione ich dokonanie ?
I AM MORBID
-
Miałem okres czasu kiedy po wydaniu 'Annihilation..." myślałem podobnie. No cóż, zrobiłem sobie dłuższą przerwę od tego zespołu i po jakimś czasie zapodałem od nowa. I ku mojemu zdziwieniu zaskoczyło od razu. Tym bardziej po styczniowym koncercie ich muzyka wchodzi mi gładko. To ta sama zbutwiała, roznosząca zarazę mumia co kiedyś, dla mnie nie ma różnicy.nicram pisze:Na przestrzeni lat Nile zrobił się jakiś bezpłciowy, brakuje energii, furii i świeżości które charakteryzowały albumy 1-3. Niby nie jest źle, technika rozpierdala, brzmienie idealnie krystaliczne, ale kurwa gdzie jest zła mumia będąca chodzącym przekleństwem, plagą ludzkości i królem pustyni? :-)
- nicram
Może rzeczywiście wyraziłem się nieprecyzyjnie. Annihilation of the Wicked i Ithyphallic doceniłem dopiero po upływie jakiegoś czasu, ale mimo, że ziaren w klepsydrze ubyło już bardzo wiele od premiery "Those Whom the Gods Detest", ta płyta mi się kompletnie nie podoba...ot pewnie taka indywidualna przypadłość :-)
all the monsters will break your heart
-
Całkiem możliwe:) dl;a mnie to doskonały album, chyba wiem co poleci za chwilę:)nicram pisze: "Those Whom the Gods Detest", ta płyta mi się kompletnie nie podoba...ot pewnie taka indywidualna przypadłość :-)
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Uprzejmie informuję, że ostatnia płyta do kupienia w warszawskim Media Markt na ul. Ostrobramskiej za 29 zł. Przeceniona z 65. Fabrycznie zafoliowana, żadnego defektu nie stwierdziłem.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator