Gdyby coś Slayera było to jeszcze ;d.kapez pisze:Hehe, chyba jest to jakieś rozsądne miejsce na pierwszego posta, temat lustracja ma tak denne pytania, że go olałem, przepraszam ; (.
jak maja być tylko perfekcyjnebezskazyiwogole to sobie narzucę jarzmo 15 płyt(do tego tylko to co mam na półce), jest tego kilkadziesiąt, ale powyżej tej liczby sie spocę z natłoku mysli, więc jebać
CAN - TAGO MAGO
13TH FLOOR ELEVATORS - THE PSYCHEDELIC SOUNDS OF THE 13TH FLOOR ELEVATORS
EINSTURZENDE NEUBAUTEN - KOLLAPS
EINSTURZENDE NEUBAUTEN - ZEICHNUNGEN DES PATIENTEN O.T.
THE YOUNG GODS - T.V. SKY
SWANS - CHILDREN OF GOD
SWANS - WHITE LIGHT FROM THE MOUTH OF INFINITY
THE RESIDENTS - THE RESIDENTS
NICK CAVE & THE BAD SEEDS - FROM HER TO ETERNITY
CRIME AND THE CITY SOLUTION - ROOM OF LIGHTS
CAPTAIN BEEFHEART AND HIS MAGIC BAND - TROUT MASK REPLICA
BAUHAUS - IN THE FLAT FIELD
LAIBACH - KAPITAL
MORPHINE - THE NIGHT
KILLING JOKE - KILLING JOKE
itd itp
ojej, ale studencka lista hehe, jeszcze tylko C93 i jakiegoś jazziku brakuje,cóż ; ( już zapomniałem jak kurwa nienawidzę takich list,ale od czegoś trzeba zacząć
Płyty 10/10
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Płyty 10/10
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Slayer jest przereklamowany - nie slyszales?
- Nerwowy
0ms pisze:Slayer jest przereklamowany - nie slyszales?
-
wybrakowana ta lista IMOu, ale co ja tam wiem.
- kapez
- świeżak
@byrgh No wiadomo, do twojego poziomu asekuranctwa w tym temacie mi daleko , ale jakos mnie to jebie; )(żeby nie było, ze wszczynam wojenke jakąś, odniosłem wrażenie, ze Twoja lista to taka politpoprawna manifestacja masterfula hehe, ale moge się mylić bo czytam forum od kilku tygodni tylko ; )))) jak ZAZNACZYLEM to tylko jakiś procent tych plyt, a post byl jedynie jakas w miare rozsadna forma rozpoczecia aktywnosci an forum, ze wyszło po studencku, cóż...
@slayer: Widać, ze na pełnej kurwie wjechałem do klubu zwanego Pokolenie Jebać Metal na 100 %, przepraszam,ale przysięgam, ze jakos tak wyszlo, ze bez metalu ; )no,może ta stopka Trockiego troche mnie zmanipulowała...; (
@slayer: Widać, ze na pełnej kurwie wjechałem do klubu zwanego Pokolenie Jebać Metal na 100 %, przepraszam,ale przysięgam, ze jakos tak wyszlo, ze bez metalu ; )no,może ta stopka Trockiego troche mnie zmanipulowała...; (
Właściwie to pod tym względem wasze zestawienia wydają mi się podobnie napełnione płytami, które są tutaj popularne.kapez pisze:odniosłem wrażenie, ze Twoja lista to taka politpoprawna manifestacja masterfula hehe
- Nerwowy
Lista jak lista, ale ktoś kto nie nakurwia dla diabła jest dla mnie od razu trochę podejrzany ;D.
- kapez
- świeżak
Toż mówię o studencikowości mojego zestawienia; )))(choć uważam, ze nie aż tak ewidentnej jak u kol. byrgha), może dlatego, że wpisywałem płyty które mam na półce, a z racji młodego wieku moja kolekcja ograniczona jest do, w większości, elementarza w każdym gatunku. Inna sprawa, ze rozpiętość gustów i ilość silnych indywiduów na tym forum jest tak wielka, ze właściwie ciężko o liste, której nie można tego przypisać. Zresztą, czy to musi być zarzut, mogłem na siłę wyjebać jakieś podziemie, ale to nie temat do popisów tylko do zbierania w moim przypadku wpierdolu dla nowego.Karkasonne pisze:Właściwie to pod tym względem wasze zestawienia wydają mi się podobnie napełnione płytami, które są tutaj popularne.kapez pisze:odniosłem wrażenie, ze Twoja lista to taka politpoprawna manifestacja masterfula hehe
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Poza tym, czy to naprawdę jest zarzut, jak ma na liście dobre płyty ? ;)
The madness and the damage done.
-
- w mackach Zła
No to jest trochę błędne koło, wymienisz jakieś płyty które nie są tu powszechnie szanowane to Cię zjebią za brak dobrego gustu, wymienisz klasykę i kanon to Ci powiedzą że nie masz własnego zdania i Cię wyprali ;)
-
- w mackach Zła
imho tak powinna wyglądać właściwa lista ;)
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks
Motorhead - Overkill
Iron Maiden - Iron Maiden
Discharge - Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing
Venom - Welcome To Hell
Metalica - Kill'em All
Slayer - Hell Awaits
Slayer - Reign In Blood
Possessed - Seven Churches
Death - Scream Bloody Gore
Morbid Angel - Altars Of Madness
Napalm Death - Scum
Neurosis - Souls At Zero
itd. ;)
Motorhead - Overkill
Venom - Welcome To Hell
Metalica - Kill'em All
Slayer - Hell Awaits
Slayer - Reign In Blood
Napalm Death - Scum
Neurosis - Souls At Zero
itd. ;)
-
bardzo slusznie - przy najblizszym skladaniu listy nie omieszkam uwzglednic wydawnictw LIK, Striborg i ostatniej plyty Suffocation
-
- w mackach Zła
I Vlad Tepes.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Vlad Tepes to 11/10, wiec juz sie nie lapie
- Castor
- weteran forumowych bitew
Uspokoiłeś mnie bo mam sześć pierwszy albumów, czyli trafiłem w 10? Komu jak komu, ale chyba Heretykowi można wierzyć jeśli chodzi o Black Sabbath. Zresztą awatar mówi sam za siebie. ;DHeretyk pisze:pierwsza piątka sababtów - 5 pierwszych płyt. a możemy ewentualnie podyskutować co dalej :)
Jak Black Sabbath to tylko z Ozzym na wokalu, mimo iż Dio może i lepszym wokalistą był od Ozziego, ale to juz nie to samo.
-
- w mackach Zła
Bzduraa.Castor pisze:Jak Black Sabbath to tylko z Ozzym na wokaluHeretyk pisze:pierwsza piątka sababtów - 5 pierwszych płyt. a możemy ewentualnie podyskutować co dalej :)
- Castor
zależy kto co lubi, ja wolę płyty z Ozzy, te z Dio mnie kompletnie nie przekonują, przynajmniej te które słyszałem.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
czy tylko ja mam dziwne wrażenie, że tu się ostatnio sprowadzają sami wyprani na starcie? pracę stracę...
- Edinazzu
Jeżeli chodzi o Black Sabbath to uwielbiam obydwa wcielenia. Nie dzielę...to znaczy dzielę,ale nie antagonizuję BS z Ozzim vs BS z Dio. Nasłabszy był BS z Martinem,ale przecież nawet w płytach takich jak "Headless Cross" czy "Tyr" cos jest. Tym czymś jest fajny klimat.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Właściwa do czego? Listy "co młody metaluch znać powinien"?Raf pisze:imho tak powinna wyglądać właściwa lista ;)
Motorhead - Overkill
Venom - Welcome To Hell
Metalica - Kill'em All
Slayer - Hell Awaits
Slayer - Reign In Blood
Napalm Death - Scum
Neurosis - Souls At Zero
itd. ;)
Pójdę znacznie dalej, bo uwielbiam WSZYSTKIE stany Black Sabbath. Mieli różne wcielenia, ale kocham ich w każdym właściwie na równi. Czasami staję przed myślą, który wokalista lepszy, czy która płyta najlepsza - nie ma siły wybrać i zależy to wyłącznie od tego, co leci w danej chwili. "nawet w płytach takich jak "Headless Cross" czy "Tyr""... Rany, dla mnie to są czyste doskonałości, podniosłe, epickie, ciężkie, METALOWE! Chociaż nie tak, jak najmniej lubiany "Forbidden", na którym znajduje się młot w postaci "Illusion of Power" - na samą myśl o TYM refrenie mam ciary.Jeżeli chodzi o Black Sabbath to uwielbiam obydwa wcielenia. Nie dzielę...to znaczy dzielę,ale nie antagonizuję BS z Ozzim vs BS z Dio. Nasłabszy był BS z Martinem,ale przecież nawet w płytach takich jak "Headless Cross" czy "Tyr" cos jest. Tym czymś jest fajny klimat.
Ale mam jednego kozła ofiarnego... "Technical Ecstasy", którego nienawidzę. Jest tak płytka, gówniana w swojej piosenkowości dla śmierdzących hipisów, i dopełniona jedną z najbardziej... Kurde, szukałem tutaj słowa, ale nie znajdę... patologicznych, beznadziejnych, tragicznych? okładek, jakie wydał rock. Dostaję niekontrolowanych skoków jąder, gdy ją widzę. Okropność.