Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Słuchawki kupuję..
pytanie - czy ktoś może się konkretnie wypowiedzieć na temat słuchawek SENNHEISER HD 201 i 202?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Konkretnie to to gówno jest ;)Cthulhu pisze:pytanie - czy ktoś może się konkretnie wypowiedzieć na temat słuchawek SENNHEISER HD 201 i 202?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
w segmencie za taką kasę uderzałbym w philipsy 5401/shp2700 z nastawieniem na 5401
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- starszy świeżak
Hej, witam wszystkich na forum. Planuję w najbliższym czasie kupić jakieś w miarę przyzwoite suchawki (takie do 400 stów). Próbowałem sie przebić przez te kilkadziesiąt stron tekstu, ale im dalej brnąłem w głąb, tym większy z mózgu mi się robił kisiel... ;-) Zapyatm więc wprost: czy ktoś, z kilku piszczących tu espertów, może zarekomendować jakiś model? Powiem tylko, że zamierzam na nich słuchać szeroko pojętej elektroniki, ambientu, jazzu, i muzyki klasycznej. Konstrukcja moze być półotwarta jak i zamknięta. Nie musi paść żaden opis, czy uzasadnienie takiej, a nie innej rekomendacji. Po prostu potrzebuję drogowskazów, nie GPS'u ;-) Z góry fenk ju
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja jestem zadowolony ze swoich shure'ów srh 840, ale ekspert ze mnie żaden, więc i rekomendacja mało wartościowa :)
-
- starszy świeżak
Dzięki za rekomendację. ;-) Niemniej jednak, ten ten model (przynajmniej na allegro) kosztuje, o co najmniej 300 stówy więcej, niż jestem gotowy zapłacić. Poza zasięgiem... ;-(
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Morph
- Kontakt:
To poczekaj i dozbieraj zamiast się na byle co rzucać ;)glut pisze:Dzięki za rekomendację. ;-) Niemniej jednak, ten ten model (przynajmniej na allegro) kosztuje, o co najmniej 300 stówy więcej, niż jestem gotowy zapłacić. Poza zasięgiem... ;-(
-
- starszy świeżak
No, też myślałem, żeby sie wstrzymać i kupić lepszego (droższego), ale sam nie wiem.... Jestem już nieco przygłuchy, więc nie wiem, czy warto inwestować 800 stów w słuchawki, których potencjału moje uszy (a zwłaszcza jedno doszczętnie zrujonowane) i tak nie będą w stanie odkryć i docenić ;-)
-
- starszy świeżak
haha, tez racja
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Dobra, nie chce mi sie przeglądać całego tego tematu a może akurat ktos kiedyś przycelował w te półkę cenową i się orientuje (no chyba że taki pułap cenowy nie lezy poniżej godności Morfa to równiez chętnie rozważe porady). Coś nausznego, do kompa do 200 zł. W sumie fajnie by było jakby nie były zbyt wielkie (coś w stylu AKG k450 rozmiarowo i wyglądowo) i najlepiej nie otwarte na wypadek gdybym chciał kiedyś w nich wyskoczyć na miasto. Anyone anything?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
to albo do komputera, albo na miasto, zdecyduj sie :). jesli maja byc na miasto, to IMO tylko zamkniete. otwarte na miescie = fail
ja mam akg k518 dj za ~220 zl i bardzo je sobie cenie. fajny bas, dobra izolacja, ogolnie wszystko gra. ale w domu ich nie uzywam, wole ultrawygodne 555 ;)
p.s. 518 sa jak dla mnie dosc wygodne i nieduze, ale musialbys sam wyprobowac bo wiem, ze moga byc zbyt ciasne (z drugiej strony po jakims czasie sie rozluzniaja, do tego glowa sie przyzwyczaja - ja w kazdym razie nie zamierzam ich zmieniac bo w 100% wystarczaja na ten moment)
ja mam akg k518 dj za ~220 zl i bardzo je sobie cenie. fajny bas, dobra izolacja, ogolnie wszystko gra. ale w domu ich nie uzywam, wole ultrawygodne 555 ;)
p.s. 518 sa jak dla mnie dosc wygodne i nieduze, ale musialbys sam wyprobowac bo wiem, ze moga byc zbyt ciasne (z drugiej strony po jakims czasie sie rozluzniaja, do tego glowa sie przyzwyczaja - ja w kazdym razie nie zamierzam ich zmieniac bo w 100% wystarczaja na ten moment)
Ostatnio zmieniony 24-07-2011, 15:59 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No ja wiem że ciężka sprawa ;) Główny priorytet to jednak użytek domowy chociaż fajnie by było jakby dało sie z nimi bez bólu wyjść na zewnątrz, szczególnie teraz kiedy moje sennki do mp3 zaczynają niedomagać.
- Riven
- Kontakt:
najlepiej przejdz sie do jakiegos mp3store albo innego miejsca gdzie maja jakis wybor i sobie poprzymierzaj. ale mowie, sluchawki, ktore beda naprawde komfortowe w domu raczej nie sprawdza sie na zewnatrz - i vice versa. 555 sa doskonale np. do grania w gry- ledwo co czuc je na glowie, fajnie brzmia, nie mecza uszu. No ale nigdy z nimi nie wychodzilem, bo to sie kompletnie mija z celem (a widzialem juz paru takich mistrzow - na co im te sluchawki, skoro polowy dzwieku nie beda slyszec?)
- Morph
- Kontakt:
Kup sobie CAL! za niewiele więcej ;)Alsvartr pisze:Dobra, nie chce mi sie przeglądać całego tego tematu a może akurat ktos kiedyś przycelował w te półkę cenową i się orientuje (no chyba że taki pułap cenowy nie lezy poniżej godności Morfa to równiez chętnie rozważe porady). Coś nausznego, do kompa do 200 zł. W sumie fajnie by było jakby nie były zbyt wielkie (coś w stylu AKG k450 rozmiarowo i wyglądowo) i najlepiej nie otwarte na wypadek gdybym chciał kiedyś w nich wyskoczyć na miasto. Anyone anything?
- Riven
- Kontakt:
a to one nie sa przypadkiem tansze? :) na allegro widze za 150-170 zl, no chyba, ze o jakies inne chodzi
- Morph
- Kontakt:
O, rzeczywiście. To tym bardziej ;).
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
CAL! spoko, tylko trochę duże i zbyt kosmiczne do wyjścia na ulicę ;/ No ale widze że albo rybki albo pipki.
A takie cuś np?
http://allegro.pl/sluchawki-akg-k-404-k ... 38590.html
edit: a nie chuj, one są półotwarte...
szkoda bo taki design by mi najbardziej odpowiadał.
A takie cuś np?
http://allegro.pl/sluchawki-akg-k-404-k ... 38590.html
edit: a nie chuj, one są półotwarte...
szkoda bo taki design by mi najbardziej odpowiadał.