Szacujema ile wydaliście na swoje kolekcje
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Szacujema ile wydaliście na swoje kolekcje
No i co zamiast tego moglibyśta se kupić. jakieś chałupy, auta, wycieczki do chin. Nie szkoda wam czasem kasy, bo mnie tak - jestem polaczkiem więci raczej wy też macie chwile und momenty zwątpienia. A co po kolekcji waszej jak zejdziecie na tamten świat. Wypindolą po 5zł/sztuke żeby się pozbyć. I koło się zamyka.:(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: Szacujema ile wydaliście na swoje kolekcje
Następny temat:
Ile wydaliście na piwo, kolejny -ile na auto , ile na paliwo do niego, jaki macie metraż w chałupie, ile to wszystko kosztowało, czy macie złote zęby? ile ważą? ,nie kurwa ,po co to liczyć? Panowie jest łykend - zdrowie Pięknych Pań:)
Ile wydaliście na piwo, kolejny -ile na auto , ile na paliwo do niego, jaki macie metraż w chałupie, ile to wszystko kosztowało, czy macie złote zęby? ile ważą? ,nie kurwa ,po co to liczyć? Panowie jest łykend - zdrowie Pięknych Pań:)
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
mi szkoda. ale i tak moja kolekcja jest gowno warta i przeplacona. nie ma rarow czy pierwszych wydan klasykow sprzed 20 lat. prawie same reedycje z bonusami,jakies rozpadajace sie digi packi. ale chuj, zdrowie pieknych pan. a propo pan lepiej bylo mp3 sciagnac a za kase na plyty isc na kurwy:)
niech to miejsce niebawem zniknie
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
pr0metheus pisze:a propo pan lepiej bylo mp3 sciagnac a za kase na plyty isc na kurwy:)
To teraz mi to kurwa mówisz ?
Nawet gdybym miał wszystkie płyty które bym chciał, to poza 100 krążków bym nie wyszedł, więc mnie problem nie dotyczy.
- Castor
- weteran forumowych bitew
100 krążków to trochę mało, nie sądzisz? Ja w setce bym się nie zamknął, nie ma szans. A co z resztą? pewnie w mp3??
- hvk
- rozkręca się
Rattlehead pisze:wolę tego nie liczyć
"And only the locusts shall sing / At the end of the day"
Nie ma żadnej reszty. Wszystkiego na chwilę mam obecną 20 płyt, plus na dysku trochę ponad 50 z zamiarem dokupienia. Oprócz tego paredziesiąt, których chwilowo nie mam w żadnym formacie. Tak się zamyka moja lista naprawdę wartościowych dla mnie płyt po przesłuchaniu ok. 3000 krążków.Castor pisze:100 krążków to trochę mało, nie sądzisz? Ja w setce bym się nie zamknął, nie ma szans. A co z resztą? pewnie w mp3??
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
I teraz wszyscy z niecierpliwieniem czekają na odpowiedź Marii ;)
The madness and the damage done.
Każdy może to sobie stosunkowo łatwo policzyć, skoro ma 20 000 płyt razy, powiedzmy, 40 zł.
Z tego 1/4 zastępuje dyskografia VOIVOD...Karkasonne pisze:Każdy może to sobie stosunkowo łatwo policzyć, skoro ma 20 000 płyt razy, powiedzmy, 40 zł.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Też nie chcę liczyć. Wiem tylko tyle, że w ubiegłym roku moje zakupy przekroczyły spokojnie 15 000 peelenów, szacując pi razy oko. A w tym roku, chociaż specjalnie się o to nie staram, chyba uda mi się ten rekord pobić.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Castor
- weteran forumowych bitew
Jestem ciekaw jakie tam rary muszą się znaleźć, aby setka takich płyt Ci w zupełności wystarczyła. Poza tym załóżmy, że przesłuchasz 3 płyty dziennie, to przesłuchanie całej kolekcji zajmie Ci nieco ponad miesiąc. I w następnym miesiącu to samo, znów cała kolekcja przesłuchana. Myślę, jednak że ta częstotliwość Cię wykończy. Ja w tej chwili mam blisko 400 płyt i ograniczenie ich do 200 byłoby dla mnie nie do osiągnięcia. Tym bardziej że co rusz pojawiają się płyty, które chce sobie kupić.Karkasonne pisze:Nie ma żadnej reszty. Wszystkiego na chwilę mam obecną 20 płyt, plus na dysku trochę ponad 50 z zamiarem dokupienia. Oprócz tego paredziesiąt, których chwilowo nie mam w żadnym formacie. Tak się zamyka moja lista naprawdę wartościowych dla mnie płyt po przesłuchaniu ok. 3000 krążków.Castor pisze:100 krążków to trochę mało, nie sądzisz? Ja w setce bym się nie zamknął, nie ma szans. A co z resztą? pewnie w mp3??
Mam do Ciebie prośbę jak znajdziesz trochę czasu do wklei tu tą listę 100 płyt, o których mówisz. Jeśli nie chcesz się wszystkim chwalić, to wyślij mi na PM. Będę wdzięczny;)
To ja średnio rocznie to jakieś 15 razy mniej wydaje na płyty. I to mi w zupełności wystarcza. Zresztą wydawanie więcej w moim przypadku nie ma najmniejszego sensu bo i tak nie byłbym w stanie tego wszystkiego przerobić.Lykantrop pisze:Też nie chcę liczyć. Wiem tylko tyle, że w ubiegłym roku moje zakupy przekroczyły spokojnie 15 000 peelenów, szacując pi razy oko. A w tym roku, chociaż specjalnie się o to nie staram, chyba uda mi się ten rekord pobić.
A jeśli chodzi o wartość moich płyt to na dzień dzisiejszy moja kolekcja CD/DVD/LP to 387 płyt wartych jakieś 10 723zł (średnio wychodzi coś koło 27,64zł za krążek) plus 8 płyt, które dostałem w prezencie.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, nie rozumiem tego, jesteś głuchy i chcesz uzbierać tylko te kilkadziesiąt pozycji, które ma tak przesterowany bas że się go wyczuwa przez brzmienie podłogi, czy może z założenia słuchasz płyty w mp3 po razie jednym uchem a potem kasujesz z dysku? .Karkasonne pisze:Nie ma żadnej reszty. Wszystkiego na chwilę mam obecną 20 płyt, plus na dysku trochę ponad 50 z zamiarem dokupienia. Oprócz tego paredziesiąt, których chwilowo nie mam w żadnym formacie. Tak się zamyka moja lista naprawdę wartościowych dla mnie płyt po przesłuchaniu ok. 3000 krążków.Castor pisze:100 krążków to trochę mało, nie sądzisz? Ja w setce bym się nie zamknął, nie ma szans. A co z resztą? pewnie w mp3??
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie generalizuj czeslaw, jak patrze na przecietniactwo i sredniactwo ktore kupujesz to jestem jak najbardziej za jego postawa, na chuj zapelniac polki jakimis kurwa sredniakami, kopiami, kalkami, worshipami, inspiredbajami, wystarczy zrobic selekcje i liczba spada
woodpecker from space
-
święte słowa
- Lykantrop
Ale po co żywić się tylko kawiorem i tylko tym co w naszym czy tam obiektywnym mniemaniu jest najbardziej wartościowe? Równie smaczna jest golonka. Kopie i kalki nie ok, ale worshipy i inspiredbaje nie raz nie dwa ze wszystek radość czynią. Gdybym miał poszukiwać tylko tego co "wnosi świeży powiew" i było na początku i na wieki wieków to musiałbym być strasznie nieszczęśliwy.Triceratops pisze:nie generalizuj czeslaw, jak patrze na przecietniactwo i sredniactwo ktore kupujesz to jestem jak najbardziej za jego postawa, na chuj zapelniac polki jakimis kurwa sredniakami, kopiami, kalkami, worshipami, inspiredbajami, wystarczy zrobic selekcje i liczba spada
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
Ależ selekcja nie wyklucza różnorodności. Po to jest tyle gatunków muzyki, aby różnorodność była. Chodzi o to, aby jadać zawsze dobrze, a nie kupować tylko steki - i to wszystkie jak leci.