RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

08-06-2011, 09:02

BLACK METAL ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-06-2011, 09:04

IRONMIL pisze: A co przyszło po death metalu?
In Flames
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-06-2011, 09:05

IRONMIL pisze:nie wiem co wyszło z grunge - może cały ten emo trend... nie wiem, nie śledzę muzyki młodzieżowej.
pogadaj staruszku o mlodziezowym Mad Season z pioterem, on sie zdaje juz zmienil zdanie na ten temat, moze po krowie przyjdzie czas na ciebie
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-06-2011, 09:06

Mad Season swietna sprawa - przynajmniej ta plyta Above, chociaz nie wiem czy wydali cos jeszcze.
"long gone day" wspanialy numer. i jeszcze "november hotel" (tak to szlo? dawno nie sluchalem) masa instrumental
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 09:08

Riven pisze:Mad Season swietna sprawa - przynajmniej ta plyta Above, chociaz nie wiem czy wydali cos jeszcze.
"long gone day" wspanialy numer. i jeszcze "november hotel" (tak to szlo? dawno nie sluchalem) masa instrumental
ty jestes mlodziez wiec ciebie to nie dotyczy ale maria juz nie sledzi mlodzdiezowej, on teraz sledzi dorosla, ciekawe kiedy zacznie sie podnieca AOR
woodpecker from space
Maria Konopnicka

08-06-2011, 09:13

twoja_stara_trotzky pisze: nie widzę sensu w rozmowie ze ślepcem.
oświeć mnie więc, powiedz mi gdzie ta rewolucja? Gdzie te rewolucyjne płyty ostatnich 10 lat? Wymień chociaż 10 rockowych/metalowych rewolucyjnych albumów. Nie dobrych, bardzo dobrych, genialnych ale rewolucyjnych.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-06-2011, 09:14

twoja_stara_trotzky pisze: to zabawne, nie zauważyłeś kompletnej rewolucji związanej z internetem? nie zauważyłeś tego, że dostęp do muzyki sprawił, że jak grzyby po deszczu wyrastają TYSIĄCE zespołów - NIEZALEŻNYCH, nie zwracających uwagi na to, co akurat dyktuje mainstream. ja widzę rewolucję, jakiej nie było w muzyce od momentu powstania płyty winylowej. dziś nic już nie dziwi, wszystko jest dozwolone. historia muzyki niezależnej jest pisana na nowo - nie piszą jej dziennikarze, ale sami fani, mając praktycznie nieograniczony dostęp do muzyki i mogąc autentycznie wybierać z niej to, co dobre. ostatnie 10 lat to dzieje muzycznego synkretyzmu. nie ma gatunkowych rewolucji, bo też i nie ma gatunkowych murów, które trzeba rozwalać. i na tym polega właśnie rewolucja wprowadzona przez internet. kto tego nie dostrzega, ten zwyczajnie głupi. żyjemy w innej rzeczywistości.
Internet rewolucją? Tak, to jest bardzo trafne spostrzeżenie, ale póki co ta rewolucja sprowadza się raczej do tego, że jest więcej zespołów (co nie oznacza, że więcej fanów), bo łatwiej jest dzisiaj tworzyć/nagrywać i poznawać muzykę, ale czy ten synkretyzm o którym piszesz jest jakimś masowym zjawiskiem? Prawdę mówiąc widzę dziś więcej kapel i fanów, którzy zamykają się jakimś getcie niż takich, którzy ignorują granice między gatunkami. Na koncertach metalowych wciąż te same (niemłode już) twarze, z których większość i tak nie pójdzie na koncert jazzowy czy bluesowy i vice versa. Ale może coś w tym wszystkim jest i za rogiem czai się coś wielkiego, zobaczymy...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-06-2011, 09:19

Nie wiem jak ty, ale ja widuję też te same twarze na koncertach metalowych, jazzowych, alternatywnych - co kiedyś było nie do pomyślenia. Zobacz nawet o czym się TUTAJ pisze ;) i nie osłabiaj mnie więcej ;) i tak, myślę, że synkretyzm i muzyczny politeizm jest dziś zjawiskiem masowym.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-06-2011, 09:20

IRONMIL pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: nie widzę sensu w rozmowie ze ślepcem.
oświeć mnie więc, powiedz mi gdzie ta rewolucja? Gdzie te rewolucyjne płyty ostatnich 10 lat? Wymień chociaż 10 rockowych/metalowych rewolucyjnych albumów. Nie dobrych, bardzo dobrych, genialnych ale rewolucyjnych.
no ile razy mam ci tłumaczyć, że bez murów do rozwalania nie ma rewolucji? I TO JEST WŁAŚNIE NAJWIĘKSZA REWOLUCJA OSTATNICH LAT, ŻE NIE MA TYCH MURÓW, ZNIKNĘŁY.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-06-2011, 09:21

a Marian, a znasz ty taki rewolucyjny album Ministry - Psalm 69? ;))))))))))))))))
Maria Konopnicka

08-06-2011, 09:22

Triceratops pisze: pogadaj staruszku o mlodziezowym Mad Season z pioterem, on sie zdaje juz zmienil zdanie na ten temat, moze po krowie przyjdzie czas na ciebie
chodziło mi o to, że grunge mógł ewoluować w kierunku muzyki młodzieżowej, której nie słucham... musiałbym kupić BRAVO (ukazuje się jeszcze?) i zobaczyć kto jest na plakatach zamiast Cobaina. Po prostu nie wiem w jakim kierunku mógł grunge ewoluować, ale nie przypuszczam by mógł po prostu zniknąć, jak sugeruje Trotzky
A Mad Season lubię. Podobnie zresztą jak dużo innych kapel w takich klimatach. Czy polubiłbym je, gdybym je usłyszał po raz pierwszy dziś? Nie wiem.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-06-2011, 09:24

twoja_stara_trotzky pisze:zobacz nawet o czym się TUTAJ pisze ;) .
Tutaj tak. Pokolenie JM rośnie w siłę ;) A pamiętam jak parę lat temu trzeba było zamknąć forum po dyskusji w temacie o Prodigy ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 09:26

IRONMIL pisze:
Triceratops pisze: pogadaj staruszku o mlodziezowym Mad Season z pioterem, on sie zdaje juz zmienil zdanie na ten temat, moze po krowie przyjdzie czas na ciebie
chodziło mi o to, że grunge mógł ewoluować w kierunku muzyki młodzieżowej, której nie słucham... musiałbym kupić BRAVO (ukazuje się jeszcze?) i zobaczyć kto jest na plakatach zamiast Cobaina. Po prostu nie wiem w jakim kierunku mógł grunge ewoluować, ale nie przypuszczam by mógł po prostu zniknąć, jak sugeruje Trotzky
A Mad Season lubię. Podobnie zresztą jak dużo innych kapel w takich klimatach. Czy polubiłbym je, gdybym je usłyszał po raz pierwszy dziś? Nie wiem.
to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-06-2011, 09:28

IRONMIL pisze: chodziło mi o to, że grunge mógł ewoluować w kierunku muzyki młodzieżowej, której nie słucham...
A metal to Twoim zdaniem nie jest muzyka młodzieżowa?
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 09:29

czuje ze dzisiaj sie urodzi pare nowozytnych teorii, aby tylko maria nie odchodzil od kompa, ma wene i tworczy wiatr w plecy :)))
woodpecker from space
Awatar użytkownika
panthyme
w mackach Zła

08-06-2011, 09:29

Triceratops pisze:
IRONMIL pisze:
to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?

TYLKO AOR!! HEHE
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101

http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
Awatar użytkownika
Triceratops

08-06-2011, 09:32

panthyme pisze:TYLKO AOR!! HEHE
od dzisiaj slucham tylko Foreigner, w koncu jezdem dorosly!
woodpecker from space
Maria Konopnicka

08-06-2011, 09:34

twoja_stara_trotzky pisze: no ile razy mam ci tłumaczyć, że bez murów do rozwalania nie ma rewolucji? I TO JEST WŁAŚNIE NAJWIĘKSZA REWOLUCJA OSTATNICH LAT, ŻE NIE MA TYCH MURÓW, ZNIKNĘŁY.
ok. jeśli to miałeś na myśli to oczywiście się z Tobą zgadzam - rewolucja, której dokonał internet sprawiła, że nie ma rewolucji na polu muzycznym :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-06-2011, 09:35

Raczej sprawia, że masz setki rewolucji na polu muzycznym.
Maria Konopnicka

08-06-2011, 09:35

twoja_stara_trotzky pisze:a Marian, a znasz ty taki rewolucyjny album Ministry - Psalm 69? ;))))))))))))))))

od chwili premiery :) zdaje się, że minęło od niej dłużej niż 10 lat :)
ODPOWIEDZ