RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

07-06-2011, 14:05

dokladnie, to jest inny rodzaj agresji niz na plytach z death czy thrash metalem (niby oczywizm ale widze nie dla kazdego), ale jakby porownac jej poziom, to deklasuje bardzo wiele gatunkowo ostrzejszych albumow :)
this is a land of wolves now
Maria Konopnicka

07-06-2011, 14:07

boroowa pisze:
Ihasan pisze:
boroowa pisze: skejtem nigdy nie byłem, deskorolkę miałem ostatni raz pod nogami chyba ze 25 lat temu, .
przestań się mazać, przecież wiemy że do pracy jeździsz na deskorolce :)
W pracy, nie do :)
Boorowa ma rację, to rzeczywiście nie jest deskorolka :)

Obrazek
Maria Konopnicka

07-06-2011, 14:09

Riven pisze:dokladnie, to jest inny rodzaj agresji niz na plytach z death czy thrash metalem (niby oczywizm ale widze nie dla kazdego), ale jakby porownac jej poziom, to deklasuje bardzo wiele gatunkowo ostrzejszych albumow :)
zgadzam się - byłbym nawet skłonny powiedzieć, że to jedna z najbardziej agresywnych płyt jakie słyszałem
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

07-06-2011, 14:12

boroowa pisze:Mnie debiut RATM przekonał do siebie dłuuuugo po swojej premierze
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-06-2011, 14:15

Ihasan pisze:Drone Ty tak na serio z tym RATM?
nie wiem jak Ty, ale ja w tym okresie wolałem słuchać coś bardziej rozpierdalającego jak choćby jedynka GORGUTS, MORGOTH, DEICIDE czy choćby MORBID ANGEL - to był rzeczywiście kop!! (to jakoś w tym okresie chyba wyszła ta płyta?!)
No proszę Cię. Chyba nie mówisz tego poważnie? Przecież jest jasne jak słońce, że RATM gra lepszą muzykę od w/w, może z wyjątkiem Morbid Angel, którzy w tamtym czasie wyznaczali pewne standardy swojego gatunku. RATM tymczasem tworzył podwaliny nowego sposobu grania rocka. Gdzie jakimś Gorgusiom czy Morgothom do debiutu RATM?
Ihasan pisze:... liczę, że to tylko ten upał dał się we znaki i temat został założony pod wpływem przegrzania (czyt. udaru słonecznego);
Śmieszne jest to, że po tylu latach istnienia tego forum i gadania o różnych odmianach muzyki (od podziemnej ekstremy po pop) ktokolwiek śmie uznawać temat o RATM za wynik przegrzania.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-06-2011, 14:17

o, kolejny fan papa roach, no kurde, zle sie dzieje z tym forum...
chociaz nie przypominam sobie longinus, zebys nosil spodnie z krokiem w kolanach, cos tu sie nie zgadza
;)
Maria Konopnicka

07-06-2011, 14:19

longinus696 jakiś taki bardziej radykalny się zrobił :) podoba mi się w tym nowym wcieleniu :)))
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

07-06-2011, 14:21

IRONMIL pisze:Boorowa ma rację, to rzeczywiście nie jest deskorolka :)

Obrazek
miałem raczej na myśli coś takiego

http://allegro.pl/deskorolka-super-spor ... 50640.html

moja była w kolorze wiśniowym
Ostatnio zmieniony 07-06-2011, 14:23 przez boroowa, łącznie zmieniany 1 raz.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-06-2011, 14:22

IRONMIL pisze:longinus696 jakiś taki bardziej radykalny się zrobił :) podoba mi się w tym nowym wcieleniu :)))
jak go znam te pare lat to on zawsze tepil bzdury muzyczne takie jak wspomniane wczesniej, nie widze zadnego nowego wcielenia :)
Maria Konopnicka

07-06-2011, 14:25

nie twierdzę, że nie tępił, ale teraz jakiś taki bardziej wkurwiony, agresywniejszy jest :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-06-2011, 14:29

no i dobrze, przeciez w koncu RRRRRAAAAAAAGEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-06-2011, 14:31

longinus696 pisze: No proszę Cię. Chyba nie mówisz tego poważnie? Przecież jest jasne jak słońce, że RATM gra lepszą muzykę od w/w, może z wyjątkiem Morbid Angel, którzy w tamtym czasie wyznaczali pewne standardy swojego gatunku. RATM tymczasem tworzył podwaliny nowego sposobu grania rocka. Gdzie jakimś Gorgusiom czy Morgothom do debiutu RATM?
czemu mam nie mówić poważnie?!
w tym okresie byłem mocno zafascynowany właśnie sceną death metalową i zaczynało się okrywanie/narodziny black metalowej sceny która w owym okresie całkowicie mnie pochłonęła (zafascynowała), więc rzeczy typu RATM co by nie mówić, były nie z mojej bajki, kpl, ten rodzaj muzyki do mnie nie trafił i w sumie jest tak po dziś dzień i żeby nie było, nie ograniczałem się również w tym okresie tylko do metalu! reasumując, TAK uważam debiutancki DEICIDE czy GORGUTS za lepszą muzykę od debiutu RATM i nie jest to dla mnie żaden obciach ... nie wiem na jakim etapie poznawania metalu Ty byłeś w tym czasie, więc ciężko jest polemizować;
longinus696 pisze:Śmieszne jest to, że po tylu latach istnienia tego forum i gadania o różnych odmianach muzyki (od podziemnej ekstremy po pop) ktokolwiek śmie uznawać temat o RATM za wynik przegrzania.
jak również smieszne jest to, że ktoś porównuje ich do The Prodigy;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-06-2011, 14:37

1) ale co to zmienia?
2) skoro wg ciebie to jest tak smieszne, to dlaczego sam uskuteczniasz cos rownie smiesznego?

nie wiem jak sie ma RATM do The Prodigy, ale na pewno blizej im do siebie niz RATM do klasycznego death metalu (no kurwa, naprawde trzeba takie rzeczy pisac?), wiec zestawianie tak roznych od siebie zjawisk zwyczajnie mija sie z celem.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

07-06-2011, 14:49

Nie rozumie Twoich pytań autentycznie!
.. zresztą Riven wybacz, ale Twoje pierdolenie jest tak masakryczne, że szkoda mi czasu na dopisywanie Tobie.
to zaczyna mi przypominać gadke z moją córką w piaskownicy, czy jak wychodzę z nią na rower.
Ostatnio zmieniony 07-06-2011, 14:50 przez Ihasan, łącznie zmieniany 1 raz.
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

07-06-2011, 14:49

Ihasan pisze:
Adrian696 pisze:
Realista pisze:[zawsze mnie bawiło utożsamianie tych kapel z prądem NSBM :) dorzuciłbym jeszcze Darkthrone bo mieli napisane we wkładce norsk arisk black metal :DDD
przestan sie mazac - widzialem Twoje zdjecie z wakacji jak hajlujesz w lesie z Pawełkiem ;)
przestań ... nie było Cię tam :)
był... tylko stał tam gdzie stało ZOMO :)
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

07-06-2011, 14:50

Swoją drogą to właśnie TOM MORELLO zagrał gościnnie w numerze Prodigy "One Man Army", a dodatkowo to właśnie PRODIGY,a nie DEICIDE wykorzystało fragment "Bulls on Parade" RATM w sampelku do "Smack My Bitch Up" ;-)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-06-2011, 14:52

Ihasan pisze: w tym okresie byłem mocno zafascynowany właśnie sceną death metalową i zaczynało się okrywanie/narodziny black metalowej sceny która w owym okresie całkowicie mnie pochłonęła (zafascynowała), więc rzeczy typu RATM co by nie mówić, były nie z mojej bajki, kpl, ten rodzaj muzyki do mnie nie trafił i w sumie jest tak po dziś dzień i żeby nie było, nie ograniczałem się również w tym okresie tylko do metalu! reasumując
Ale ja doskonale rozumiem, że mogłeś być zafascynowany czymś innym, bo to indywidualna sprawa. Tylko jak to się ma do uznawania RATM za jakiś szajs niewart tematu na metalowym forum? Można nie lubić, ale dziwi mnie jak można nie docenić takiego wulkanu energii oraz szalenie indywidualnego stylu tej kapeli.
Ihasan pisze:TAK uważam debiutancki DEICIDE czy GORGUTS za lepszą muzykę od debiutu RATM i nie jest to dla mnie żaden obciach ... nie wiem na jakim etapie poznawania metalu Ty byłeś w tym czasie, więc ciężko jest polemizować;
Bardzo dobrze, bo to nie ma żadnego, najmniejszego nawet związku z lubieniem czy docenianiem takiej (albo jakiejkolwiek innej) muzyki. Jak zaistniał rock psychodeliczny to nie było mnie nawet w planach, a mogę powiedzieć, że jestem w tej muzyce zakochany. Gdy nowa fala przeżywała swój rozkwit byłem małym dzieckiem nieświadomym jej istnienia, a chłonę tę muzykę całym sobą, więc to kiedy poznało się RATM, a kiedy DM jest całkowicie obojętną kwestią w przypadku oceny muzyki.
Ihasan pisze:
longinus696 pisze:Śmieszne jest to, że po tylu latach istnienia tego forum i gadania o różnych odmianach muzyki (od podziemnej ekstremy po pop) ktokolwiek śmie uznawać temat o RATM za wynik przegrzania.
jak również smieszne jest to, że ktoś porównuje ich do The Prodigy;
Nie chcę wskazywać palcem kto tutaj łączy RATM z fanami Kriss Kross :)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-06-2011, 14:53

"nie rozumie", hehe, znamienne

no trudno. mnie sie wydaje, ze sa dosc jasne i malo skomplikowane, ale moge sie mylic :). zjechales RATM od burych suk i powolales sie na fascynacje death metalem - ja po prostu nie widze zadnego zwiazku i kulturalnie zapytalem o wyjasnienie, no ale skoro to jest twoja odpowiedz, to trudno. smieszne ;)
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

07-06-2011, 14:57

Ihasan pisze:to zaczyna mi przypominać gadke z moją córką w piaskownicy, czy jak wychodzę z nią na rower
przestań się mazać, przecież wiem że rozmawiasz z córka żeby poszerzyć horyzonty :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-06-2011, 15:02

streetcleaner pisze:Swoją drogą to właśnie TOM MORELLO zagrał gościnnie w numerze Prodigy "One Man Army", a dodatkowo to właśnie PRODIGY,a nie DEICIDE wykorzystało fragment "Bulls on Parade" RATM w sampelku do "Smack My Bitch Up" ;-)
no i co z tego. problemem RATM nie jest 'wkurwiajacy wokal'. nie jest nim tak naprawde nawet ta nieszczesna, naiwna do kwadratu ideologia. problemem RATM jest to, ze temat o nich zalozyl Drone :) inaczej watpie, zeby pojawily sie tu posty zrownujace ten zespol z jakims numetalowym szajsem itp. itd. ;) zwlaszcza, ze jak widze, ekipa cieszy sie tu sporym uznaniem, takze wsrod bardziej doswiadczonych sluchaczy (nie ma w tym absolutnie nic dziwnego, choc pojawily sie jakies dziwne insynuacje). no ale jest jak jest, musi byc flamewar...
ODPOWIEDZ