jakoś i po DIM, i po GHUA mieli dla kogo grac, i z głodu nie umarli (ba, z całej thrashowej elity najrówniej przeżyli kryzysową dekadę) - a przynajmniej DIM był szokiem nieporównanie większym niż IDI (że nie wspomnę o kolaboracjach z ATR i IceT)Kingu pisze:Niezupełnie, bo następnych płyt może już nie być komu sprzedawać. Koncerty też się gra dla kogoś i za coś.Drone pisze:To już tylko i wyłącznie problem fanów, a nie MORBID ANGEL. Co to ma być? Koncert życzeń?Olo pisze:Bo logo Morbid Angel dla fanów death metalu znaczy kurewsko dużo.
Wolność twórcza jak najbardziej ale markę zespołu buduje się wokół nazwy i wraz z określonym charakterem muzyki. To jest sztuka artystyczna na rynku. Kto tego nie rozumie ten traci to na co pracował przez lata. Ciekawe czy jakby Slayer odpierdolił taki samplowany album, to byłyby równie pozytywne recenzje.
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- evildead
- weteran forumowych bitew
Re: MORBID ANGEL
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
naprawde? plyta thrash metalowego zespolu z czystszym brzmieniem i wplywami hardcore'owymi byla bardziej szokujaca niz album otaczanej kultem kapeli death metalowej na ktorym sa techno bity, klawisze i utwory a'la Manson?
pytam serio, bo nie mam pojecia jakie bylo przyjecie DIM w momencie premiery. wiem tylko, ze do dzis jest skandalicznie chujowe.
pytam serio, bo nie mam pojecia jakie bylo przyjecie DIM w momencie premiery. wiem tylko, ze do dzis jest skandalicznie chujowe.
this is a land of wolves now
-
- w mackach Zła
juz ci pisałem w innym temacie, było bardzo negatywne, i to bardziej niz ostatni Morbid AngelRiven pisze:naprawde? plyta thrash metalowego zespolu z czystszym brzmieniem i wplywami hardcore'owymi byla bardziej szokujaca niz album otaczanej kultem kapeli death metalowej na ktorym sa techno bity, klawisze i utwory a'la Manson?
- Riven
- Kontakt:
no dobra, niewazne, wazne ze slayer wydal plyte zajebista a morbid angel smieszna ;) jeeebac
-
- w mackach Zła
bo ostaniego Morbid Angel po tylu latach przerwy nikt nie traktuje do końca poważnie a Slayera wtedy jak najbardziej
- Adrian696
- zahartowany metalizator
co moim zdaniem było o tyle zastanawiajace, ze motłoch po wydaniu Undisputed Attitude powinien byc przygotowany na cos innego... no ale motłoch ma to do siebie, ze chuja sie zna ;)Raf pisze: juz ci pisałem w innym temacie, było bardzo negatywne
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
He he, pamietasz ten wywiad Darka z Kerrym dla Morbid Noizz jaki sie wowczas ukazal? Te sugestie, ze broda Kinga to taki nowy gangsta image, wymysl speców od marketingu etc. ;))))Drone pisze:Było dość podobnie. Dużo krzyków, że nie szanują fanów, że się sprzedali, że nu-metal, że gówno itp. itd.
Pamietam rowniez jak muzycy opowiadali jaka burze wywolalo to nowe logo, ponoc merch z tymi nowym designem w ogole nie schodzil i w rezultacie szybko go wycofano he he.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- postuje jak opętany!
Dla mnie ono jest brudniejsze. :]Riven pisze:naprawde? plyta thrash metalowego zespolu z czystszym brzmieniem.
- Riven
- Kontakt:
Akurat to logo bylo slabiutkie, ja tez wole kupic t-shirta z oryginalnym, w tym nie ma zadnej glebszej filozofii. ;)[V] pisze:Pamietam rowniez jak muzycy opowiadali jaka burze wywolalo to nowe logo, ponoc merch z tymi nowym designem w ogole nie schodzil i w rezultacie szybko go wycofano he he.
-
Bylo zajebiste i doskonale komponowalo sie z okladka Diabolus. W ogole ta plyta jest swietnie wydana, zdjecia w srodku sa bardzo dobre.Riven pisze:Akurat to logo bylo slabiutkie, ja tez wole kupic t-shirta z oryginalnym, w tym nie ma zadnej glebszej filozofii. ;)[V] pisze:Pamietam rowniez jak muzycy opowiadali jaka burze wywolalo to nowe logo, ponoc merch z tymi nowym designem w ogole nie schodzil i w rezultacie szybko go wycofano he he.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
posłuchałem sobie przed chwilą Intaligence & Sacrifice Aleca Empire (płyty też dość jebanej, jak wychodziła...) i ja jebie... nie napiszę już ani słowa o tych koślawiznach na nowym Morbid Angel. cisza nad grobem. (przy czym uważam nadal, że to dobry METALOWY album).
Ostatnio zmieniony 06-06-2011, 19:52 przez twoja_stara_trotzky, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Kontakt:
swietnie sie komponuje, to fakt, ale ja pisalem o merchu :). zdjecia w srodku znakomite, racja. w ogole calosc rzadzi, z tytulem plyty na czele
- hcpig
A ten jak się określił do końca. Może na następnej płycie z tych niemetalowych patentów wyjdzie mniejsza cepelia. To i tak nic, pamiętacie co Rutan nagrywał jak chciał się 'rozwijać' na boku?twoja_stara_trotzky pisze:posłuchałem sobie przed chwilą Intaligence & Sacrifice Aleca Empire (płyty też dość jebanej, jak wychodziła...) i ja jebie... nie napiszę już ani słowa o tych koślawiznach na nowym Morbid Angel. cisza nad grobem. (przy czym uważam nadal, że to dobry METALOWY album).
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
Problem tej płyty jest taki, że te metalowe kawałki (nadal dobre metalowe kawałki z chujowym brzmieniem) są tak nijakie, że te niemetalowe wydaja się przy nich w chuj zajebiste... na początku. Ale jak tak człowiek się w nie wgłębia, to wyłazi z nich lekka nędza jednak. Mają MOMENTY, ale to są tylko momenty. Ostatecznie trzeba po prostu poszukać sobie jakiegoś punktu odniesienia, puścić coś naprawdę dobrego z podobnej estetyki i wtedy wszystko staje się jasne. ;)hcpig pisze:A ten jak się określił do końca. Może na następnej płcie z tych niemetalowych patentów wyjdzie mniejsza cepelia.
- Riven
- Kontakt:
hehe no dokladnie to co pisalem w pierwszym poscie po odsluchu tej plyty, moze poza tym ze nie uwazam tych metalowych kawalkow za dobre;) nie mam tez takiego materialu porownawczego zeby sie jasno odniesc, ale od poczatku cos mi podopowiadalo ze ta 'awangarda' na I to grubymi nicmi jest szyta - teraz jak przemowil profesor trocki jestem juz pewien, ze mialem racje ; - )
- twoja_stara_trotzky
A słuchałeś już Aleca Empire i tej płyty, którą polecałem? (to ważne, aby tej, bo inne przy niej nawet nie stały).
- hcpig
Właśnie mi, mimo że czekałem na te nowinki (które, jakkolwiek fajne, to już trącą mychą), bardziej robią numery deathowe + 'I am Morbid'. Zapodam sobie 'Delete Yourself!' Atarynek niedługo i zobaczę jak to zabrzmi po sesji z IDI.
Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
Nie, dlatego napisalem ze czuje to intuicyjnie :))))) Poslucham jak sie skonczy dzien ze Slayerem. nie mniej slyszalem troche eksperymetnow pt. ostry metal + elektronika i nawet jesli byly mocno oddalone od lomotu z nowego MA, to jednak na ich tle slychac, ze cos tu nie gra.twoja_stara_trotzky pisze:A słuchałeś już Aleca Empire i tej płyty, którą polecałem? (to ważne, aby tej, bo inne przy niej nawet nie stały).
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
A ja sam nie wiem co gorsze - do bólu przeciętne death metalowe kawałki którymi nikt by się nie podniecał gdyby nie nagrało ich Morbid Angel czy wieśniacka "elektronika". Chyba postawiłbym na to drugie - przynajmniej próbowali ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hcpig